ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Οικονομική ανάπτυξη 2,7% προβλέπεται για το 2017

Ανάπτυξη της τάξης του 2,7% προβλέπεται στο προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2017, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

 
Σύμφωνα με το πρακτορείο, πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό των τελευταίων επτά ετών, στον οποίο περιλαμβάνονται θετικοί ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη αυτή που σηματοδοτεί την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα εναρμονίζεται ακόμη με τους στόχους του προγράμματος οικονομικής πολιτικής για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Για φέτος, η ύφεση αναμένεται να κλείσει στο 0,3%, ευθυγραμμιζόμενη με τους στόχους των δανειστών, παρότι η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οριακής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να υπερβεί τον φετινό στόχο του 0,5% ενώ όσον αφορά το επόμενο έτος, το προσχέδιο δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένους αριθμούς.
Ειδικά για το δημόσιο χρέος, αναφέρει το πρακτορείο, προβλέπεται μείωση στο 175,8% του ΑΕΠ, έναντι 180% του ΑΕΠ φέτος.

Το προσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή, την προσεχή Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: