ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ουρανία Μπίρμπα «Στο Κόκκινο» για την Ξερόλακα


 

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, από δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της Ξερόλακας, οι οποίοι αντέδρσαν στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να επιτείνει για ακόμη τρία χρόνια τη «ζωή» του εν λόγω χώρου ταφής απορριμμάτων της πόλης. 
 
Για το θέμα αυτό μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η δημοτική σύμβουλος της ριζοσπαστικής αυτοδιοικητικής πρότασης (Ρ.Α.Π.) Ουρανία Μπίρμπα, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων, «3 χρόνια είναι όσο και η θητεία αυτής της δημοτικής αρχής. Ουσιαστικά μέσα από τις κραυγές, η δημοτική αρχή εμμένοντας και δηλώνοντας ότι έπρεπε να ‘χει κλείσει χτες και φταίει ο καπιταλισμός που υπάρχει η Ξερόλακα κλπ, είχε ένα σχεδιασμό που έλεγε ότι η Ξερόλακα μένει μέχρι να τελειώσουμε εμείς τη θητεία μας και άσε τον επόμενο να σκάσει στα χέρια του η βόμβα των σκουπιδιών της Πάτρας. Αυτό είναι κακό όχι μόνο για τον δήμο, όχι μόνο για τους κατοίκους της Ξερόλακας, αλλά για όλη την Πάτρα. 

Εμείς από την πρώτη φορά που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Πελετίδης, είχαμε πει ότι σε αυτό το σχεδιασμό σας ψηφίζουμε λευκό, γιατί το λευκό είναι ένα είδος συναίνεσης  και ζητάμε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών να το φέρετε σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο -από τότε πέρασε ενάμισης χρόνος- απεμπλοκής από την Ξερόλακα. Αυτό χρειάζεται μια γενναιότητα από την πλευρά της δημοτικής αρχής του που θα πάνε τα σκουπίδια, γιατί όλος ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι «μένουμε Ξερόλακα». 

Η Ξερόλακα έχει κάνει καριέρες δημάρχων, καριέρες δημοτικών συμβούλων, καριέρες βουλευτών. Με μια απέραντη ευκολία, όποιος είναι στην αντιπολίτευση ρίχνει το ανάθεμα, ανεβαίνει στα κεραμίδια, κάνει σόου κτλ και όταν έρχεται να διαχειριστεί το ζήτημα κάνει στροφή 180ο, έρχεται και φέρνει μελέτες, διαγράμματα των προηγουμένων. Αυτών που κατήγγειλε, που καταψήφισε. Αυτό δεν προσθέτει ούτε σοβαρότητα, ούτε πολιτική υπευθυνότητα, ούτε σταθερότητα. Μια απέραντη αξιοπιστία προσθέτει. 

Έχει απέραντη ευθύνη πολιτική, ουσιαστική και ηθική αυτή η δημοτική αρχή, η οποία δύο μήνες τώρα σε όλους τους τόνους, δίνει στα σάιτ, δίνει στις εφημερίδες, διαφημίζει ότι απάλλαξε τους κατοίκους της Ξερόλακας και του βιολογικού καθαρισμού από τα δημοτικά τέλη. Αυτή η λογική είναι τόσο επιζήμια λογική, που τι λέει; Σας απαλλάσσουμε για να ‘χετε τον καρκίνο στα σπίτια σας. Μου θυμίζει τον εργάτη που δουλεύει σε μια ανθυγιεινή δουλειά που αντί να του καλυτερέψουν τις συνθήκες, του δίνουν ανθυγιεινό επίδομα. 

Αυτό σαν λογική μιας δήθεν αριστερής δημοτικής αρχής, γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ δήθεν, αυτό αποδεικνύεται δύο χρόνια τώρα, είναι εγκληματικό. Δεν μπορείς να ανταλλάσεις την παραμονή της Ξερόλακας, τον μη σχεδιασμό σου για να φύγει αυτή η βόμβα, με το να λες σας απάλλαξα από τα δημοτικά τέλη. Είναι μια λογική λάθος. 

Αυτά πρέπει να τα δει και ο εθνικός σχεδιασμός, γιατί το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών δεν μπορεί να είναι μόνο στην ανευθυνότητα ενός δημάρχου, ο οποίος θέλει όπως, όπως να περάσει η θητεία του. 
Και η Ξερόλακα έφτασε εδώ που έφτασε από την αλόγιστη χρήση όλων των δημοτικών αρχών».     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: