ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ζάκυνθος: Αντίδραση για μετατροπή δασικού δρόμου


  

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στη Ζάκυνθο λόγω της μετατροπής δασικού δρόμου σε κανονική οδό μήκους 7 χιλιομέτρων και πλάτους 10 μέτρων στο «Καταφύγιο Άγριας Ζωής» στη θέση “Λίβας” του όρους Βραχίωνας, την οποία τόσο η δασική αρχή με έγγραφό της, όσο και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν. 
 
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, Αντώνης Κασσιμάτης. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, «η αυτοψία της δασικής αρχής μιλάει για μια παράνομη και αυθαίρετη μετατροπή ενός δασικού δρόμου στο «Καταφύγιο Άγριας Ζωής» στη θέση “Λίβας” του όρους Βραχίωνας, την οποία η δασική υπηρεσία διερευνά όσον αφορά το ποιος το έκανε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μια παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια, η οποία ελέγχεται διοικητικά και δικαστικά.

Το θέμα είναι πολύ κρίσιμο, διότι η δημοτική αρχή τον τελευταίο χρόνο, αποφάσισε να προχωρήσει την υλοποίηση του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων - Χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων – Οδός πρόσβασης στις εγκαταστάσεις» στην περιοχή αυτή, η οποία είναι μέσα σε προστατευόμενη περιοχή και βεβαίως έχει υπάρξει και μια αδειοδότηση από το συμβούλιο της επικρατείας, η οποία όμως βεβαίως, περιγράφει πολύ αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις με βάση τις οποίες μπορούν να γίνει παρεμβάσεις σε αυτή τη δασική και προστατευόμενη περιοχή.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι πριν λίγους μήνες, η δασική υπηρεσία απευθύνθηκε στη δημοτική αρχή και τις έδωσε σαφείς οδηγίες, όσον αφορά το πώς μπορεί να προχωρήσει αυτό το έργο». 

Ο κ. Κασσιμάτης αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο νησί με τα απορρίμματα, λέγοντας ωστόσο ότι, «από την άλλη πλευρά, στο όνομα του ότι είναι οξυμένο το πρόβλημα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μία λύση όπως, όπως, κάνοντας παρανομίες, κάνοντας τις γνωστές τσαπατσουλιές και αυτοσχεδιασμού που τους έχουμε δει σε δημόσια έργα, που όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά στην ουσία δημιουργούν καινούρια. 

Και εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο, είχαμε χαρακτηρίσει την επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής, ως μια επιλογή αδιέξοδη, ότι δηλαδή δεν θα δώσει λύσεις, θα δημιουργήσει προβλήματα, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα όσον αφορά το κόστος λειτουργίας αυτής της κατασκευής, το οποίο εφόσον χρηματοδοτηθεί από τα κονδύλια τα οποία προβλέπονται απ’ τα ευρωπαϊκά προγράμματα πάει στα 20 εκ.».

Σχολιάζοντας τις απόψεις του δημάρχου Ζακύνθου ως προς το θέμα αυτό, ο κ. Κασσιμάτης τόνισε, «με δεδομένη την έκθεση αυτοψίας της δασικής υπηρεσίας, με δεδομένο όταν μιλάει για παράνομη διάνοιξη δρόμου, βγαίνει ο δήμαρχος τώρα και μιλώντας ως πολιτικό πρόσωπο, τι λέει; Όχι, δεν είναι παράνομο, είναι νόμιμο. Ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται τι σημαίνουν αυτές οι δηλώσεις του; Δηλαδή έχουμε τη δασική υπηρεσία, η οποία βεβαιώνει παρανομία και βγαίνει ένας πολιτικός παράγοντας και λέει ότι δεν υπάρχει παρανομία. Στην ουσία αναλαμβάνει την ευθύνη αυτής της παρέμβασης και λέει «παιδιά δεν τρέχει τίποτα, κανονική διαδικασία είναι». 

Άρα πλέον αναλαμβάνει τις ποινικές ευθύνες.  Εγώ λέω να το ξανασκεφτεί». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: