ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων συντάσσεται με τον Αμβρόσιο;


Αμβρόσιος επίσκοπος Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Κατ' επανπάληψη έχει απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου. Στο πλαίσιο των... θρησκευτικών του καθηκόντων βεβαίως! Αν εννοούνται έτσι τα θρησκευτικά καθήκοντα. Άλλος επίσκοπος στις 13 Αυγούστου στην ΙΜ. Γηροκομειού Πατρών, άφησε να μετατραπεί η κατανυκτική θεία λειτουργία, της οποίας χοροστατούσε, σε... πολιτική διαμαρτυρία μετά χειροκροτημάτων σόουμαν! Θου Κύριε το στόματί μου...


Που ζητά «να χτυπήσουν και στα Καλάβρυτα οι καμπάνες για την αλλαγή του προγράμματος του μαθήματος των θρησκευτικών»!


«Πάγια και διαχρονική θέση της αριστεράς είναι ο ενεργός διαχωρισμός του κράτους από τον εναγκαλισμό της εκκλησίας». Η οποία «έπαιξε αρνητικό ρόλο ταυτιζόμενη με καθεστωτικές νοοτροπίες,τόσο στα δύσκολα χρόνια της κατοχής όσο και την περίοδο της χούντας».
Τα παραπάνω τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων. με αφορμή την αήθη «επίθεση  ενάντια στις δηλώσεις του  υπ. Παιδείας Ν. ΦΙΛΗ από μερίδα Καλαβρυτινών συλλόγων αλλά και τον δήμαρχο Καλαβρύτων».
Ρωτά δε «μήπως άραγε συντάσσονται και με την πρόσκληση του Αμβροσίου εκπροσώπου των πεπαλαιωμένων αντιλήψεων και της συντήρησης;».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων αναφέρει τα παρακάτω:
«Με αφορμή την ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του Υπουργού  Παιδείας Ν. ΦΙΛΗ δηλώνουμε τα παρακάτω:
Τιμούμε τη συνεισφορά του απλού κλήρου της εκκλησίας στους διαχρονικούς αγώνες του λαούμας για ελευθερία, πρόοδο και δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα όμως ιστορικό γεγονός που αποτελεί βαθιά πεποίθηση είναι και ότι η δεσποτοκρατούμενη εκκλησία διαχρονικά, έπαιξε αρνητικό ρόλο ταυτιζόμενη με καθεστωτικές νοοτροπίες,τόσο στα δύσκολα χρόνια της κατοχής όσο και την περίοδο της χούντας. Πόσο μάλλον σήμερα σε κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, παρακολουθώντας την αντίδραση της απέναντι σε όλες τις προσπάθειες του Υπ. Παιδείας σχετικά με  την εναρμόνιση της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σύγχρονα κοινωνικά και επιστημονικά δεδομένα. 
Προκαλεί δε και έκπληξη αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στις δηλώσεις του  Ν. ΦΙΛΗ από μερίδα Καλαβρυτινών συλλόγων αλλά και τον δήμαρχο Καλαβρύτων ο οποίος δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν χρειάστηκε να στεγαστούν πρόσφυγες στο δήμο μας. Μήπως άραγε συντάσσονται και με την πρόσκληση του Αμβροσίου εκπροσώπου των πεπαλαιωμένων αντιλήψεων και της συντήρησης, να χτυπήσουν και στα Καλάβρυτα οι καμπάνες για την αλλαγή του προγράμματος του μαθήματος των θρησκευτικών;
Η υπεύθυνη και συντεταγμένη πολιτεία είναι σε θέση και έχει την ανάλογη εξουσία από και για το λαό προκειμένου να μπορεί να χειριστεί χωρίς εξωτερικές, αντιεπιστημονικές και αναχρονιστικές παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας αποπνεόμενες από  τη συντήρηση, την ολιγαρχία και κάθε λογής κατεστημένο το οποίο συνεχώς και  διαχρονικά καπηλεύεται την πρόοδο του λαού μας επιδιώκοντας να τον εγκλωβίσει σε θρησκοληπτικά ή μικροπολιτικά δεσμά.
Πάγια και διαχρονική θέση της αριστεράς είναι ο ενεργός διαχωρισμός του κράτους από τον εναγκαλισμό της εκκλησίας και την ουσιαστική εκκοσμίκευση της κοινωνίας, την προώθηση της ανεξιθρησκίας και της πολυπολιτισμικότητας στη χώρα μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: