ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Σε απίθανα ύψη το κόστος των τηλεοπτικών αδειών

Τιμή αδειών το ξημέρωμα της 2-9-2016.




Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης είναι οι κερδισμένοι της τριήμερης δημοπρασίας για την απόκτηση των τεσσάρων  ψηφιακών συχνοτήτων

Ι. ΣΑΒΒΙΔΗΣ: «ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΥ Ο Κ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ  ΟΛΟΥΣ. ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»
 


Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης είναι οι κερδισμένοι της τριήμερης δημοπρασίας για την απόκτηση των τεσσάρων  ψηφιακών συχνοτήτων. Με περισσότερο κερδισμένο τον Γ. Αλαφούζο, κάτι που λύπησε τον Ιβάν Σαββίδη, που έφθασε στη βρύση, αλλά νερό δεν ήπιε, καταθέτωντας πρόταση για 61.500 εκ. ευρώ, υπολοιπόμενη των προαναφερθέντων.  Ο ανεξάρτητος τηλεοπτικός πάροχος έφτασε στα 18 εκ. Παράλληλα, στην 4η άδεια, η πρώτη φάση της διεξαγωγής είχε 117 γύρους. Οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 και του Αlpha απέφυγαν δηλώσεις μετέδωσε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ1. Μεγάλα ονόματα, Star, Alpha, έμειναν εκτός και ως φυσικό επακόλουθο εκφράστηκαν διαμαρτυρίες έως απειλές για προσφυγή σε νέο βαθμό δικαιοσύνης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 2-9-2016, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε το τέλος της διαδικασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το αποτέλεσμα, που εδόθη από την ΓΓΕΕ, στα 246 εκ. ευρώ έκλεισε συνολικά η δημοπρασία, ενώ πλειοδότησαν οι παρακάτω με τα αντίστοιχα ποσά:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.

2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ.

3. ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.

4. ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.


«Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά, αλλά σχεδιάσαμε μια διαδικασία που θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο.Για να επιτευχθεί αυτό θα έπρεπε να μην υπάρχει διαρροή στοιχείων μεταξύ των υποψηφίων», σχολίασε ο Ν. Παππάς.

«Να ζητήσω την κατανοήση σας για το περασμένο της ώρας. Η διαδικασία είναι απολύτως επιτυχημένη. Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα τηλεοπτική εποχή όπου η νομιμότητα είναι κρυστάλινη και στέλνει το μήνυμα ότι για όλους υπάρχουν κανόνες. Να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους που συνέβαλαν σε αυτό το θετικό τέλος» κατέληξε ο Υπουργός Επικρατείας, που επί ημέρες τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο μιντιαρχών, που γονάτισαν και πλήρωσαν «λύτρα» για την απόκτηση των αδειών.

Ν. Παππάς:  Τέλος σε 27 χρόνια ανομίας

Με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας ο Ν. Παππάς δήλωσε:

«Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας.
Η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό “προνόμιο” της μοναδικής χώρας που ουδέποτε διενέργησε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών.
Πλέον, στη χώρα μας θα εκπέμπουν νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια,\.

Ό. Γεροβασίλη: Κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων

«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε με επιτυχία.Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία  αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον.Η Κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας.Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας».

Σαββίδης στενοχωρημένος, αλλά και χαρούμενος 

Μετά από αυτά ο αποτυχών Ι. Σαββίδης δήλωσε: "Στενοχωρήθηκα που ο κ. Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερα από  όλους. Έπρεπε να πληρώσει περισσότερο". Νωρίτερα ήταν αισιόδος  ότι «θα φτάσουμε κάποια στιγμή να είμαστε στο χώρο των Media είναι σίγουρο». Όμως, μετά το τέλος της διαδικασίς ομολόγησε:
« Έφτασα μέχρι το νούμερο που έπρεπε. Όταν βγήκα στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά που σημαίνει ότι εκπλήρωσα την αποστολή μου. Όλες αυτές τις 70 ώρες προσπαθούσα να καταλάβω τι οδηγεί τους ανθρώπους σε τόσα μεγάλα νούμερα. Δεν είναι μόνο το καθαρά επιχειρηματικό συμφέρον. Κάποιοι έκαναν στρατηγικά λάθη. Δεν είμαι χαμένος».



Δεν υπάρχουν σχόλια: