Θα πρέπει να
συνυπολογιστούν

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΜΠΕ, ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ



Την ελληνική θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης, μετέφερε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στην Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Αντικείμενο της συζήτησης τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν η πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών γίνεται τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις, που ξεκινούν εκ νέου, μπαίνουν σε κρίσιμη τελική φάση μετά από την ολιγοήμερη παύση λόγω της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.
Οι διαπραγματεύσεις θα διακοπούν την Πέμπτη, προκειμένου οι δύο πλευρές να μεταβούν στο Άμστερνταμ, όπου την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει το άτυπο Eurogroup.


Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνεδρίασης γίνεται λόγος για καταγραφή της κατάστασης και η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξουν αποφάσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το Πάσχα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αναφέρει ότι πιθανόν να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο Eurogroup στις 25 ή 26 Απριλίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ακόμη και για συνεδρίαση - εάν χρειαστεί- τη Μεγάλη Πέμπτη 27 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι επίκειται και συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρόεδρο Ομπάμα όπου, κατά τις επίσημες δηλώσεις του Λευκού Οίκου, το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.