ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αλ. Τσίπρας Τουσκ: Σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής


Την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης , με στόχο να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα, θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ντόναλντ Τουσκ με τον οποίο έχει προγραμματίσει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Μεγ. Τετάρτη.

Η ελληνική πλευρά αναδεικνύει ως υπεύθυνος για την αναβολή των διαπραγματεύσεων το ΔΝΤ και τον Β. Σόιμπλε


Η σύγκληση του Euro Summit θα ζητηθεί προκειμένου να «διασφαλιστεί η τήρηση της Συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα», αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την αναβολή του έκτακτου Eurogroup της Μ. Πέμπτης 

- Η ελληνική πλευρά αναδεικνύει ως υπεύθυνος για την αναβολή το ΔΝΤ και τον Β. Σόιμπλε ενώ επισημαίνει ότι έως τώρα έχει κατοχυρώσει όλες τις κόκκινες γραμμές που έθεσε σε αυτή την φάση της διαπραγμάτευσης και αφορούν την προστασία των συντάξεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας, το αφορολόγητο και την προστασία των χαμηλότερων στρωμάτων στην ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση 

- Η άρνηση του ΔΝΤ να αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος,διαφορετικού από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης , με στόχο να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα, θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ντόναλντ Τουσκ με τον οποίο έχει προγραμματίσει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Μεγ. Τετάρτη. Αυτό έγινε γνωστό το βράδυ της Μεγ. Τρίτης από πηγές της ελληνικής κυβέρνησης. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού λαμβάνει χώρα μετά την αναβολή του έκτακτου Eurogroup της Μ. Πέμπτης, αναβολή που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup με ανάρτησή του στο Twitter

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος και η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρώτη αξιόλογηση, το πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το χρέος θα γίνει "σε επόμενο στάδιο".

Χωρίς #Eurogroup για Ελλάδα την Πέμπτη.Χρειάζεται χρόνος.Συνάντηση για 1η αξιολόγηση, προληπ/κά μέτρα,χρέος αργότερα https://t.co/fnHYuQ9LBp
— Ευρωπαϊκή Επιτροπή (@EEAthina) 26 Απριλίου 2016

Για την αναβολή κυβερνητικές πηγές ρίχνουν ευθύνες στο ΔΝΤ και τον Σοιμπλε και επισημαίνουν ότι η άρνηση του Ταμείου να αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος, ενός προγράμματος διαφορετικού από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Όπως, ειδικότερα, επισημαίνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, «εδώ και τρεις μήνες το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, τακτική που επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές των Wikileaks». 

Υπογραμμίζουν επίσης, και την επιμονή του Β. Σόιμπλε για την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας. 

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω), η διαπραγμάτευση έχει κλείσει ως προς τα μέτρα 3% του ΑΕΠ ( 5,4 δις ευρώ) που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, ενώ το ΔΝΤ, όπως προαναφέραμε, επιμένει στην προληπτική νομοθέτηση έκτακτων μέτρων και η κυβέρνηση δίνει μάχη αντικατάστασής του με Μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθώνπου θα ενεργοποιείται σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους. 

 Όπως είπε τη Μεγ. Τρίτη χθες, ο Ευ. Τσακαλώτος, οι επικεφαλής των κλιμακίων ζήτησαν διακοπή στις διαπραγματεύσεις τη Μ. Τρίτη, προκειμένου να διαβουλευτούν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.  Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί να περιληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στο πακέτο των «προληπτικών» παρεμβάσεων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Επισήμανε, πως «αυτήν την πρόταση την έχουμε απορρίψει», χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσει να υπάρξει εμμονή από το ΔΝΤ στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Μεγ. Τρίτη χθες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως η διαπραγμάτευση έχει κλείσει ως προς τα μέτρα 3% του ΑΕΠ που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Τα μέτρα 3% του ΑΕΠ αντιστοιχούν σε 5,4 δις. Από αυτά έχουν υλοποιηθεί ήδη μέτρα που αντιστοιχούν σε 2.8 δις. Τα υπόλοιπα μέτρα, ύψους 2.6 δις θα ληφθούν στο διάστημα των επόμενων 2.5 ετών, με μέση ετήσια επιβάρυνση 1.1 δις. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 




Σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής θα ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας από τον Τουσκ (όλες οι εξελίξεις)

Η σύγκληση του Euro Summit θα ζητηθεί προκειμένου να «διασφαλιστεί η τήρηση της Συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα», αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την αναβολή του έκτακτου Eurogroup της Μ. Πέμπτης - Η ελληνική πλευρά αναδεικνύει ως υπεύθυνος για την αναβολή το ΔΝΤ και τον Β. Σόιμπλε ενώ επισημαίνει ότι έως τώρα έχει κατοχυρώσει όλες τις κόκκινες γραμμές που έθεσε σε αυτή την φάση της διαπραγμάτευσης και αφορούν την προστασία των συντάξεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας, το αφορολόγητο και την προστασία των χαμηλότερων στρωμάτων στην ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση - Η άρνηση του ΔΝΤ να αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος,διαφορετικού από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές


Την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης , με στόχο να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα, θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ντόναλντ Τούσκ με τον οποίο έχει προγραμματίσει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Μεγ. Τετάρτη. Αυτό έγινε γνωστό το βράδυ της Μεγ. Τρίτης από πηγές της ελληνικής κυβέρνησης. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού λαμβάνει χώρα μετά την αναβολή του έκτακτου Eurogroup της Μ. Πέμπτης, αναβολή που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup με ανάρτησή του στο Twitter. Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος και η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρώτη αξιόλογηση, το πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το χρέος θα γίνει "σε επόμενο στάδιο".
Κυβερνητικές πηγές δείχνουν ως υπευθύνους για την αναβολή του Eurogroup, το ΔΝΤ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισημαίνουν ότι η άρνηση του Ταμείου να αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος, ενός προγράμματος διαφορετικού από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Όπως, ειδικότερα, επισημαίνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, «εδώ και τρεις μήνες το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, τακτική που επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές των Wikileaks». Υπογραμμίζουν επίσης, και την επιμονή του Β. Σόιμπλε για την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας.
Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω), η διαπραγμάτευση έχει κλείσει ως προς τα μέτρα 3% του ΑΕΠ ( 5,4 δις ευρώ) που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, ενώ το ΔΝΤ, όπως προαναφέραμε, επιμένει στην προληπτική νομοθέτηση έκτακτων μέτρων και η κυβέρνηση δίνει μάχη αντικατάστασής του με Μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθώνπου θα ενεργοποιείται σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους.
 Όπως είπε τη Μεγ. Τρίτη ο Ευ. Τσακαλώτος, οι επικεφαλής των κλιμακίων ζήτησαν διακοπή στις διαπραγματεύσεις τη Μ. Τρίτη, προκειμένου να διαβουλευτούν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.  Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί να περιληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στο πακέτο των «προληπτικών» παρεμβάσεων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Επισήμανε, πως «αυτήν την πρόταση την έχουμε απορρίψει», χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσει να υπάρξει εμμονή από το ΔΝΤ στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
Όπως τόνισαν τη Μεγ. Τρίτη κυβερνητικές πηγές:
Η διαπραγμάτευση έχει κλείσει ως προς τα μέτρα 3% του ΑΕΠ που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Τα μέτρα 3% του ΑΕΠ αντιστοιχούν σε 5,4 δις. Από αυτά έχουν υλοποιηθεί ήδη μέτρα που αντιστοιχούν σε 2.8 δις. Τα υπόλοιπα μέτρα, ύψους 2.6 δις θα ληφθούν στο διάστημα των επόμενων 2.5 ετών, με μέση ετήσια επιβάρυνση 1.1 δις.
Η ελληνική πλευρά έχει κατοχυρώσει όλε τις κόκκινες γραμμές που έθεσε σε αυτή την φάση της διαπραγμάτευσης και αφορούν την προστασία των συντάξεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας, το αφορολόγητο και την προστασία των πιο χαμηλότερων στρωμάτων στην ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση.  
Το ΔΝΤ, παραβλέποντας τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, αμφισβητεί ότι με τα μέτρα αυτά είναι εφικτός ο στόχος για πλεόνασμα 3.5% στο 2018. Το ζήτημα αυτό, αποτελεί στοιχείο διαφωνίας ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, το πρόσφατο Eurogroup ζήτησε να υπάρξει η δυνατότητα κάλυψης ενδεχόμενων αποκλίσεων από τους στόχους, με τρόπο που θα είναι α) αυτόματος, β) αξιόπιστος, γ) αντικειμενικός και δ) θεσμοθετημένος.
Το ΔΝΤ επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, τα οποία θα ληφθούν σε περίπτωση απόκλισης από τον στόχο του προγράμματος.       
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η νομοθέτηση υπό αίρεση είναι αντίθετη με το ελληνικό Σύνταγμα και με το διεθνές νομικό σύστημα. Οι νόμοι που ψηφίζονται στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν άμεση εφαρμογή και η ισχύς τους παύει μόνο με άλλον νόμο. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία, με την οποία τεκμηριώνεται ότι η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων είναι αρνητική για το οικονομικό κλίμα καθώς προεξοφλεί την αποτυχία του προγράμματος και αποτρέπει τις επενδύσεις.  
Η Ελλάδα έχει αντιπροτείνει την θεσμοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους. Ο μηχανισμός αυτός καλύπτει πλήρως τις τέσσερεις παραπάνω προϋποθέσεις που έθεσε το Eurogroup. Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι σε εξέλιξη
- See more at: http://left.gr/news/maximoy-katohyromenes-oles-oi-kokkines-grammes-i-elliniki-antiprotasi-gia-ta-proliptika-metra#sthash.ov2hc09I.dpuf

Σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής θα ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας από τον Τουσκ (όλες οι εξελίξεις)

Η σύγκληση του Euro Summit θα ζητηθεί προκειμένου να «διασφαλιστεί η τήρηση της Συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα», αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την αναβολή του έκτακτου Eurogroup της Μ. Πέμπτης - Η ελληνική πλευρά αναδεικνύει ως υπεύθυνος για την αναβολή το ΔΝΤ και τον Β. Σόιμπλε ενώ επισημαίνει ότι έως τώρα έχει κατοχυρώσει όλες τις κόκκινες γραμμές που έθεσε σε αυτή την φάση της διαπραγμάτευσης και αφορούν την προστασία των συντάξεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας, το αφορολόγητο και την προστασία των χαμηλότερων στρωμάτων στην ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση - Η άρνηση του ΔΝΤ να αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος,διαφορετικού από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές


Την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης , με στόχο να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα, θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ντόναλντ Τούσκ με τον οποίο έχει προγραμματίσει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Μεγ. Τετάρτη. Αυτό έγινε γνωστό το βράδυ της Μεγ. Τρίτης από πηγές της ελληνικής κυβέρνησης. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού λαμβάνει χώρα μετά την αναβολή του έκτακτου Eurogroup της Μ. Πέμπτης, αναβολή που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup με ανάρτησή του στο Twitter. Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος και η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρώτη αξιόλογηση, το πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το χρέος θα γίνει "σε επόμενο στάδιο".
Κυβερνητικές πηγές δείχνουν ως υπευθύνους για την αναβολή του Eurogroup, το ΔΝΤ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισημαίνουν ότι η άρνηση του Ταμείου να αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος, ενός προγράμματος διαφορετικού από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Όπως, ειδικότερα, επισημαίνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, «εδώ και τρεις μήνες το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, τακτική που επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές των Wikileaks». Υπογραμμίζουν επίσης, και την επιμονή του Β. Σόιμπλε για την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας.
Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω), η διαπραγμάτευση έχει κλείσει ως προς τα μέτρα 3% του ΑΕΠ ( 5,4 δις ευρώ) που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, ενώ το ΔΝΤ, όπως προαναφέραμε, επιμένει στην προληπτική νομοθέτηση έκτακτων μέτρων και η κυβέρνηση δίνει μάχη αντικατάστασής του με Μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθώνπου θα ενεργοποιείται σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους.
 Όπως είπε τη Μεγ. Τρίτη ο Ευ. Τσακαλώτος, οι επικεφαλής των κλιμακίων ζήτησαν διακοπή στις διαπραγματεύσεις τη Μ. Τρίτη, προκειμένου να διαβουλευτούν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.  Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί να περιληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στο πακέτο των «προληπτικών» παρεμβάσεων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Επισήμανε, πως «αυτήν την πρόταση την έχουμε απορρίψει», χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσει να υπάρξει εμμονή από το ΔΝΤ στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
Όπως τόνισαν τη Μεγ. Τρίτη κυβερνητικές πηγές:
Η διαπραγμάτευση έχει κλείσει ως προς τα μέτρα 3% του ΑΕΠ που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Τα μέτρα 3% του ΑΕΠ αντιστοιχούν σε 5,4 δις. Από αυτά έχουν υλοποιηθεί ήδη μέτρα που αντιστοιχούν σε 2.8 δις. Τα υπόλοιπα μέτρα, ύψους 2.6 δις θα ληφθούν στο διάστημα των επόμενων 2.5 ετών, με μέση ετήσια επιβάρυνση 1.1 δις.
Η ελληνική πλευρά έχει κατοχυρώσει όλε τις κόκκινες γραμμές που έθεσε σε αυτή την φάση της διαπραγμάτευσης και αφορούν την προστασία των συντάξεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας, το αφορολόγητο και την προστασία των πιο χαμηλότερων στρωμάτων στην ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση.  
Το ΔΝΤ, παραβλέποντας τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, αμφισβητεί ότι με τα μέτρα αυτά είναι εφικτός ο στόχος για πλεόνασμα 3.5% στο 2018. Το ζήτημα αυτό, αποτελεί στοιχείο διαφωνίας ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, το πρόσφατο Eurogroup ζήτησε να υπάρξει η δυνατότητα κάλυψης ενδεχόμενων αποκλίσεων από τους στόχους, με τρόπο που θα είναι α) αυτόματος, β) αξιόπιστος, γ) αντικειμενικός και δ) θεσμοθετημένος.
Το ΔΝΤ επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, τα οποία θα ληφθούν σε περίπτωση απόκλισης από τον στόχο του προγράμματος.       
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η νομοθέτηση υπό αίρεση είναι αντίθετη με το ελληνικό Σύνταγμα και με το διεθνές νομικό σύστημα. Οι νόμοι που ψηφίζονται στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν άμεση εφαρμογή και η ισχύς τους παύει μόνο με άλλον νόμο. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία, με την οποία τεκμηριώνεται ότι η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων είναι αρνητική για το οικονομικό κλίμα καθώς προεξοφλεί την αποτυχία του προγράμματος και αποτρέπει τις επενδύσεις.  
Η Ελλάδα έχει αντιπροτείνει την θεσμοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους. Ο μηχανισμός αυτός καλύπτει πλήρως τις τέσσερεις παραπάνω προϋποθέσεις που έθεσε το Eurogroup. Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι σε εξέλιξη
- See more at: http://left.gr/news/maximoy-katohyromenes-oles-oi-kokkines-grammes-i-elliniki-antiprotasi-gia-ta-proliptika-metra#sthash.ov2hc09I.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: