ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Πιτέλα: "Γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα

Πιτέλα: Κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα - 'Οχι σε νέα μέτρα
«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτόν τον εκβιασμό», δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών  Τζάνι Πιτέλα.

Γιούνκερ: Αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό το σχέδιο προληπτικών μέτρων - Γκουαλτιέρι: "Ανευθυνότητα" η μη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης 

Εκβιασμό χαρακτηρίζει την απαίτηση για πρόσθετα μέτρα, ο Τζάνι Πιτέλα, σημειώνοντας ότι αυτό θα σήμαινε πως «κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα», και τονίζει πως αν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διέξοδο, τότε «η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει να ηγηθεί μίας ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα».

Συγκεκριμένα, σε δήλωση στην ιστοσελίδα της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής της ομάδας τονίζει:

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτόν τον εκβιασμό. Τα στοιχήματα είναι πολύ μεγάλα για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να εμποδίσουμε την κρίση στην Ελλάδα στον δρόμο προς το βρετανικό δημοψήφισμα, ειδικά τώρα που -κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες- η Ελλάδα υπεραπόδοσε στους στόχους του προϋπολογισμού του 2015».



Γιούνκερ: Αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό το σχέδιο προληπτικών μέτρων


Σε μια ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας, προχώρησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντας «αντισυνταγματικό και μη λογικό το σχέδιο προληπτικών μέτρων για την Ελλάδα». Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο Κολέγιο των Επιτρόπων, υπογράμμισε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα» και ζήτησε την άμεση σύγκλιση του Eurogroup.

«Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες και να βοηθήσουμε», τόνισε ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, ο επικεφαλής της Κομισιόν μετά την ενημέρωση που είχε από τους κ.κ. Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί είπε ότι είναι παράλογο (unreasonable) και ότι καμία δημοκρατική Βουλή ανά τον κόσμο δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να νομοθετήσει εκ των προτέρων (ex ante) μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν αργότερα.

Χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι, ο πρόεδρος της Κομισιόν άσκησε κριτική στην στάση του ΔΝΤ λέγοντας ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει επιτεθεί στην ευρωζώνη.

«Είμαστε κατά 95% κοντά σε συμφωνία. Πρέπει να εργαστούμε ώστε να φτάσουμε γρήγορα στο 100%», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η εκ των προτέρων απαίτηση για λήψη μέτρων δεν είναι δημοκρατική.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η σύνοδος του Eurogroup ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη.
 
Αλλά και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φεντερίκα Μεντερίνι ανέφερε ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για Eurogroup πολύ σύντομα», ενώ ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιντ δήλωσε στο δίκτυο Bloomberg πως «το Eurogroup θα συγκληθεί μόλις υπάρξει επαρκής πρόοδος».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΝτόναλντ Τουσκ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Αλβανίας ανέφερε πως είναι σε στενή επαφή με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως πρέπει να αποφευχθεί η αναζωπύρωση της αβεβαιότητας, και τόνισε ότι «πρέπει να οριστεί σύντομα νέο Eurogroup όχι σε διάστημα εβδομάδων αλλά σε διάστημα.

 

Γκουαλτιέρι: "Ανευθυνότητα" η μη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης


Την «ανησυχία» της Ομάδας Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου που παρακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρός της, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Όπως ανέφερε μετά τη σημερινή συνεδρίαση των μελών της Ομάδας Εργασίας, οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί «γρήγορα» και πρέπει να βασίζεται στο «μνημόνιο», ενώ χαρακτήρισε «ανευθυνότητα» τη μη θετική ολοκλήρωσή της «μέσα στις επόμενες μέρες».

«Περιμένω πως αν όχι την Πέμπτη, τότε μέσα στις επόμενες μέρες και όχι εβδομάδες να συγκληθεί το Eurogroup. Δεν αντέχουμε άλλη κρίση. Θα ήταν ανεύθυνο να προκληθεί κάτι τέτοιο», τόνισε ο Γκουαλτιέρι καλώντας «όλους τους θεσμούς να δράσουν υπεύθυνα» και να δείξουν «ηγετικές ικανότητες» σε αυτή τη «θεμελιώδη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Μου είναι δύσκολο να καταλάβω το αίτημα του ΔΝΤ για επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να νομοθετηθούν εκ των προτέρων», δήλωσε, επίσης, ο Ρ. Γκουαλτιέρι ενώ έκανε αναφορά και στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για «ένα μηχανισμό ασφαλείας», η οποία έχει «λογική βάση» για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του η ελληνική πρόταση πληροί τα κριτήρια που έθεσε το Eurogroup.


Δεν υπάρχουν σχόλια: