ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Μετακίνηση πληθυσμών θα γίνει και προς άλλα σημεία



Ο Γ. Κυρίτσης στο ΑΠΕ για νέους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στη Β. Ελλάδα
Δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρεται σε δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Γιώργου Κυρίτση, με τα παρακάτω:

«Τέσσερις χώροι έξω από τη Θεσσαλονίκη προέκυψαν από τη διαδικασία εύρεσης βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία προσφύγων. Πρόκειται για το πρώην εργοστάσιο EXELΚA στο Ωραιόκαστρο και τρεις χώρους στο Καλοχώρι, ένα πρώην εργοστάσιο, μία πρώην εταιρεία logistics και μία πρώην αποθήκη αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Σε αυτά τα σημεία, αλλά και στο κέντρο που δημιουργήθηκε στα Λαγκαδίκια, ευελπιστούμε να μετακινήσουμε μέσα στις επόμενες δέκα μέρες τουλάχιστον 4.500 ανθρώπους, δηλαδή περισσότερο από το ένα τρίτο όσων βρίσκονται σήμερα στην Ειδομένη».
Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος διευκρινίζει ότι μετακίνηση προσφύγων θα γίνει και προς άλλες δομές φιλοξενίας εκτός από αυτές που δημιουργούνται στις παρυφές της Θεσσαλονίκης.
«Βρισκόμαστε ακόμη στην πρώτη φάση της διαδικασίας, δηλαδή εκείνη που αφορά την εξασφάλιση ενός προσωρινού καταλύματος για όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σε δεύτερη φάση επιδίωξη μας είναι η αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα σε μικρότερες και ευκολότερα διαχειρίσιμες δομές που δεν θα είναι "στη μέση του πουθενά" και δε θα θυμίζουν στρατόπεδα με σκηνές», προσθέτει.
Σημειώνει, εξάλλου, ότι από κάποια στιγμή και μετά καταυλισμοί, όπως το Χέρσο, που είναι υποτυπώδεις, ακόμη και αν δεν καταργηθούν άμεσα πλήρως, θα γίνουν μικρότεροι και πιο αναβαθμισμένοι. «Σε κάθε περίπτωση η λογική της κυβέρνησης δεν είναι η διατήρηση τέτοιων μεγάλων εγκαταστάσεων όπως αυτές που φτιάχτηκαν αναγκαστικά στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω του αιφνιδιαστικού κλεισίματος των συνόρων. Είναι προφανές ότι δεν είναι δομές που μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα», υπογραμμίζει.
Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και την εκπομπή "ΑΠΕριττα" δήλωσε αιφνιδιασμένος από τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων σε χώρο που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, οι πρώτοι πρόσφυγες θα μεταφερθούν εκεί σήμερα και υπογράμμισε την ανάγκη να προσδιοριστεί και να λειτουργήσει χώρος φιλοξενίας προσφύγων και στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρη Βίτσα. «Δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός. Είναι ένα κοινό μυστικό που και οι σύμβουλοι του δημάρχου γνώριζαν» επισήμανε από την πλευρά του στο «Πρακτορείο 104,9FM» ο Γρηγόρης Εδρυνέλης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλληλεγγύη-ανατροπή" που υποστηρίχτηκε στις τελευταίες εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εξάλλου, ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, σε γραπτή του δήλωση, επισημαίνει ότι μόλις το περασμένο Σάββατο ενημερώθηκε από περιοίκους ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση εκ μέρους της κυβέρνησης και ιδιωτών για την εγκατάσταση προσφύγων σε βιομηχανικά κτίρια της περιοχής του Καλοχωρίου και της Σίνδου».
Ο κ. Φωτόπουλος ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, τονίζει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης για το προσφυγικό και υπογραμμίζει ότι «οι πληθυσμοί των προσφύγων που η κυβέρνηση έχει φέρει στο Δήμο Δέλτα είναι υπέρμετρα δυσανάλογοι με τον τοπικό πληθυσμό, και σε καμία περίπτωση δεν πληρείται ο όρος της αναλογικής κατανομής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: