ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Πάτρα: Επιτυχείς «Μέρες Αλληλεγγύης και Πολιτισμού»


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από το δρώμενο «ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ» στο θέατρο «Η ΑΓΟΡΑ».
 
Τα δρώμενα ήταν αφιερωμένα στα Πάθη των Λαών, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα, αλλά και σε όσους έφυγαν από αυτή σε δύσκολους καιρούς και δυσοίωνους χρόνους


Ένα ακόμη στιγμιότυπο.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η μέρα από τις «ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που συνδιοργάνωσαν οι ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΕΝ ΠΛΩ, η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ ΠΑΤΡΑΣ-ΑΧΑΪΑΣ, ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ» και η ΔΟΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ».
Τη Μεγάλη Δευτέρα 25/04, παρουσιάστηκε το δρώμενο «ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ» στο θέατρο «Η ΑΓΟΡΑ». Το δρώμενο ήταν αφιερωμένο στα Πάθη των Λαών, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα, αλλά και σε όσους έφυγαν από αυτή σε δύσκολους καιρούς και δυσοίωνους χρόνους.
Η ανάγνωση κειμένων και ποιημάτων, συνοδευόμενη από εικόνες και video, με παρεμβολή τραγουδιών, κυρίως παραδοσιακών, για την προσφυγιά και το ξενιτεμό και την απώλεια, δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα, ήταν μια μυσταγωγία σε μια κατάμεστη αίθουσα.
Η αλληλεγγύη των θεατών εκφράστηκε έμπρακτα με τα είδη που πρόσφεραν για τα παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Μυρσίνη και η αλληλεγγύη των συμμετεχόντων καλλιτεχνών εκφράστηκε με την αφιλοκερδή παρουσία τους.
Το θέατρο «Η ΑΓΟΡΑ» παραχώρησε την αίθουσα και η βιντεοσκόπηση της παράστασης προσφέρθηκε από το Νίκο Γιαννόπουλο και την Ιωάννα Κολοβούρη.  
Ήταν πραγματικά μια συνολικά αξιόλογη εκδήλωση αλληλεγγύης.  Αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, αλληλεγγύης προς το διπλανό μας, γιατί έτσι στα δύσκολα πάμε μπροστά και ανοίγουμε δρόμους και χαμογελάμε στο μέλλον. Γιατί η αλληλεγγύη και η ανοιχτή αγκαλιά στο διαφορετικό κάνουν τον κόσμο καλύτερο και μας περισσότερο ανθρώπους.
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν και από τις 2 εκδηλώσεις (και είναι πολλά) θα παραδοθούν από τους ίδιους τους διοργανωτές στη Μυρσίνη σαν μήνυμα αγάπης προς τους ξεριζωμένους μετανάστες, θύματα ενός ανελέητου πολέμου συμφερόντων των ισχυρών.

Κατάμεστη θεατών η αίθουσα του «Θεάτρου Αγορά» στην παράσταση που συνδιοργάνωσαν οι ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΕΝ ΠΛΩ, η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ ΠΑΤΡΑΣ-ΑΧΑΪΑΣ, ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ» και η ΔΟΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: