ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

thebest: Γιατί απεργούμε και γιατί ζητάμε τη στήριξή σας

Γιατί απεργούμε και γιατί ζητάμε τη στήριξή σας- Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…   Στηρίξτε των αγώνα των μεροκαματιάρηδων δημοσιογράφων
 
 
Πάλι τα ίδια.
Τα Αθηναϊκά συγκροτήματα Τύπου, κυρίως μέσω των portals και sites που διαθέτουν, έσπασαν την απεργία των δημοσιογράφων που αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) για το τριήμερο Κυριακή-Μ. Δευτέρα-Μ. Τρίτη.


Δεχόμαστε την κριτική απ’ όπου ασκείται για το αν πρέπει να απεργεί η ενημέρωση και για το αν είναι δίκαια τα αιτήματά μας.

Καλώς ή κακώς, όμως, τα συνδικαλιστικά μας όργανα αποφάσισαν απεργία. Το μόνο μέσο που έχουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν βελτίωση των όρων εργασίας τους. Όλοι οι εργαζόμενοι, όλων των κλάδων.

Προσπαθούν να μας ισοπεδώσουν κάποιοι, αποκαλώντας μας «συντεχνία».
Τα ίδια που λένε για τους δικηγόρους, για τους γιατρούς, για τους μηχανικούς, για τους λογιστές, τους τραπεζοϋπαλλήλους, τους δημοσίους υπαλλήλους, ακόμα και για τους αγρότες.

Τα ίδια που λένε όσοι θέλουν να στρέψουν την μία επαγγελματική ομάδα κατά της άλλης, ενεργοποιώντας έναν ιδιότυπο «κοινωνικό αυτοματισμό». Να σκοτωθούμε μεταξύ μας, για το ποιος έχει περισσότερα… προνόμια από τον  άλλο και να αφήσουμε στο απυρόβλητο αυτούς που παίρνουν αποφάσεις και χειροτερεύουν τη ζωή όλων μας.

Και τι είναι αυτά τα περίφημα «προνόμια»; Ίσως κάποιοι να παίρνουν 100 ή 200 ευρώ το μήνα παραπάνω από κάποιους άλλους, ίσως κάποιοι άλλοι να έχουν εξασφαλίσει μια λίγο καλύτερη σύνταξη. Και αντί όλοι να κοιτάμε πώς θα βελτιωθεί η θέση αυτών που ζουν πιο δύσκολα, μας βάζουν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, με αίτημα να χειροτερέψει η ζωή όλων.

Άσε δε, που οι δημοσιογράφοι, οι χιλιάδες μεροκαματιάρηδες και όχι οι Πρετεντέρηδες, οι Ευαγγελάτοι, οι Αναστασιάδηδες, οι Χατζηνικολάου, με τον κατώτατο μισθό ζουν. Με 690 ευρώ το μήνα καθαρά, άλλοι με ακόμα λιγότερα. 

Όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Η δημόσια αρένα, όταν στρέφεται η μία ομάδα κατά της άλλης, ζητάει αίμα. Και τότε ξαφνικά, μας βλέπουν όλους σαν τους επώνυμους που προαναφέραμε.

Ε, δεν είναι έτσι η κατάσταση, δεν έχουν έτσι τα πράγματα.

Λίγοι, ελάχιστοι, είναι οι Πρετεντέρηδες, οι Ευαγγελάτοι, οι Αναστασιάδηδες, οι Χατζηνικολάου και οι λοιποί συνοδοιπόροι της διαπλοκής. Και όλοι αυτοί, κατά σύμπτωση, σπάνε την απεργία.

Επιμένουμε να απεργούμε όλοι οι υπόλοιποι, οι χιλιάδες μεροκαματιάρηδες, που με όλα τα λάθη μας και όλες τις αδυναμίες μας, τρέχουμε από το πρωί έως το βράδυ, και Σάββατα, και Κυριακές, και αργίες για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να βγάλουμε ένα χαμηλό μεροκάματο.

Όλοι εσείς λοιπόν που μας σέρνετε τα εξ αμάξης, ξανασκεφτείτε το.

Το γράψαμε και χθες, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Κι αν ζητάμε να μην κοπεί το αγγελιόσημο, δεν ζητάμε να κλέψουμε το Κράτος. Απεναντίας, να διατηρηθεί μια εισφορά, που δεν επιβαρύνει το Κράτος και καθιστά το Ταμείο μας βιώσιμο χωρίς να βάζει ούτε ένα ευρώ ο Κρατικός προϋπολογισμός, ζητάμε. Είναι υπέρ η κατά των πολλών αυτό το αίτημα; Αν καταργηθεί το αγγελιόσημο και ενοποιηθεί το Ταμείο μας με τα υπόλοιπα, τότε για τη σύνταξή μας θα πληρώνει κάθε χρόνο το Κράτος από τον προϋπολογισμό, δηλαδή θα επιβαρυνθείτε όλοι εσείς που σήμερα ενδεχομένως μας κατηγορείτε. Έως σήμερα, δεν επιβαρύνεστε ούτε ένα ευρώ.

Και τέλος πάντων, γιατί το αίτημα πρέπει να είναι πώς θα χάσουμε δικαιώματα, και όχι πώς θα κερδίσουν όλοι περισσότερα δικαιώματα;

Με εξαίρεση τους μεγαλοδημοσιογράφους-συνοδοιπόρους της διαπλοκής, σκεφτείτε ότι αυτά τα Μέσα Ενημέρωσης που σήμερα απεργούμε, ήμασταν που αναδεικνύαμε τα αιτήματά σας, που προβάλαμε τους αγώνες σας όταν ζητούσατε αυξήσεις μισθών και συντάξεων και βελτίωση των όρων εργασίας σας.

Σήμερα ζητάμε κι εμείς τη δική σας στήριξη, σε έναν  αγώνα που σκοπό δεν έχει να γίνουμε πιο πλούσιοι, αλλά να μην εξαφανιστούμε. Κι αν εξαφανιστούμε τότε θα μείνουμε, κι εμείς και σεις, μόνον με τους διαπλεκόμενους που θα ελέγχουν απόλυτα το τοπίο της ενημέρωσης.

Το thebest.gr στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του και για αυτό μέχρι και την Τετάρτη στις 6 το πρωί,  θα μεταδίδει μόνον τις ειδήσεις που αφορούν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για τα νέα μνημόνια.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: