ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση χρέους

Η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση χρέους, δηλώνει ο Αμερικανός πρέσβης Ντ.Πιρς
«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την Ευρώπη, το ΔΝΤ, και την Ελλάδα να συμφωνήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την χώρα σε εύθετο χρόνο».

 

Δήλωση του Αμερικανού πρέσβη Ντέιβιντ Πιρς

Γάλλοι Σοσιαλιστές: Υπέρ της ελάφρυνσης - Π. Μοσκοβισί: Δεν χρειάζονται προληπτικά μέτρα


Να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους καλεί τους Ευρωπαίους ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε «η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους και πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει επανειλημμένα την στήριξή τους στη θέση του ΔΝΤ το οποίο καλεί τους Έλληνες να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και για την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την Ευρώπη, το ΔΝΤ, και την Ελλάδα να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συμφωνήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα σε εύθετο χρόνο» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Πιρς.


Γάλλοι Σοσιαλιστές: Υπέρ της ελάφρυνσης


Δεν είναι αποδεκτή η στασιμότητα που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους την Πέμπτη οι ευρωβουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος Γαλλίας, ενώ τονίζουν ότι "πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους με άμεση σύγκληση συνόδου κορυφής και να ληφθούν αποφάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο".

Επιπρόσθετα, κάνουν λόγο για "γεράκια που συνεχίζουν να αιμορραγούν τη χώρα".

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ευρωβουλευτών του Σοσιαλιστικού κόμματος Γαλλίας είναι η παρακάτω:

«Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να διαχειριστεί την εισροή προσφύγων -μια πραγματική ανθρωπιστική πρόκληση- κατάφερε να ολοκληρώσει παράλληλα πρωτοφανείς μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της: έχει ήδη εξοικονομήσει πάνω από 5.000.000.000 ευρώ, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 3% του ΑΕΠ της!

Παρ 'όλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της -ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνουν μια στασιμότητα.

Αυτό δεν είναι αποδεκτό, ούτε και η θέληση, πάντα δηλωμένη, μερικών γερακιών, που έχουν ανεγερθεί ως φρουροί του ναού της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, και έχουν ξεχάσει την ευημερία των Ευρωπαίων διότι παρακολουθούν τον θησαυρό τους, και συνεχίζουν να αιμορραγούν τη χώρα.
Σήμερα, το ελληνικό χρέος, το οποίο φτάνει το 180% του ΑΕΠ, δεν είναι βιώσιμο. Είμαστε ξεκάθαροι πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του. Για τους σοσιαλιστές και ριζοσπάστες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων πρέπει να συνεδριάσει και να ληφθούν αποφάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να επιβάλει, χωρίς λόγο, μια νέα μεγάλη κρίση».


Π. Μοσκοβισί: Δεν χρειάζονται προληπτικά μέτρα


Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να ψηφίσει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος σημείωσε ότι ο "μηχανισμός πρέπει να είναι σύμφωνος με το νομικό πλαίσιο της χώρας. Είμαστε δημοκρατίες και πρέπει να το σεβαστούμε".

«Κατά την άποψή μας δεν χρειάζεται μια ακριβής και λεπτομερής δέσμη μέτρων αλλά ένας μηχανισμός που θα δείχνει με ακρίβεια πώς θα ληφθούν αυτά τα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο», δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, υπογραμμίζοντας πως οι προτάσεις που έχει καταθέσει μέχρι στιγμής η ελληνική πλευρά κινούνται προς «αυτήν την κατεύθυνση».

Υπάρχει ακόμα «δουλειά» που πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί εκτιμώντας, ωστόσο, πως «μπορεί και πρέπει να τελειώσει γρήγορα».

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, υποστήριξε πως οι θεσμοί «πρέπει να έχουν μια κοινή άποψη», αλλά όχι κατά παράβαση της νομοθεσίας. «Θέλουμε το ΔΝΤ» αλλά ο μηχανισμός πρέπει να γίνει «αποδεκτός» από την ελληνική πλευρά, είπε και τόνισε ότι «πρέπει να είναι σύμφωνος με το νομικό πλαίσιο της χώρας. Είμαστε δημοκρατίες και πρέπει να το σεβαστούμε».

Υπενθύμισε δε, πως η άποψη των ευρωπαϊκών θεσμών είναι πως το πρώτο βασικό πακέτο μέτρων θα είναι «αρκετό» για να επιτύχει η Ελλάδα το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018.

Παράλληλα, ο Γάλλος επίτροπος μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, προειδοποίησε για τις «καθυστερήσεις», τονίζοντας πως η «πρόοδος» που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής είναι «καλύτερης ποιότητας» σε σχέση με «προηγούμενους μήνες ακόμα και χρόνια» και πως είναι άτοπο να «δίνεται μια εντύπωση κρίσης».

«Έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο 99% της συμφωνίας για το πρώτο πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι της συμφωνίας, που ήρθε μετά από πολλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σε καμία περίπτωση «δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούλιο».

Συνεχίζοντας, ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την άποψη ότι το Eurogroup είναι το σωστό πλαίσιο για να αναζητηθεί μια λύση στον εν λόγω μηχανισμό και πως δεν είναι στο συμφέρον κανενός η όποια καθυστέρηση. Όπως σημείωσε, είναι στην κρίση του Γερούν Ντάισελμπλουμ πότε θα συγκληθεί το έκτακτο Eurogroup, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχουν οι συνθήκες που θα καταστήσουν αυτή τη συνάντηση «καρποφόρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: