ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Σοβαρότατο διάγγελμα Πελετίδη, στηρίζουμε, αλλά...



Με τον Σύριο Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο οποίος  ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί το Δήμαρχο Πατρέων.



«...Οι χώροι φιλοξενίας προσφύγων πρέπει να λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» για να μη χάνουμε και ψήφους!


Με ένα... σοβαρότατο διάγγελμα περί ανάληψης της ευθύνης λειτουργίας των Κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων, από το κράτος, και  μακριά οι ευθύνες από τον πισινό μας, συνόδευσε την επίσκεψή του ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης, στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, να δοθούν παιχνίδια και γραφική ύλη στα παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο χώρο, της Μυρσίνης.

Το κέντρο φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας.
«Σοβαρό πρόβλημα επίσης δημιουργείται και με την καταγραφή των προσφύγων η οποία  μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην Αθήνα.
Επιβεβαιώνεται η ορθότητα της θέσης της Δημοτικής Αρχής που αφορά τους χώρους προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων που πρέπει να λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» είπε και έτσι νομίζει ότι καθάρισε, με το να δίνει το ξεροκόμματο στους πρόσφυγες, αλλά παράλληλα, ξου-ξου, παλιόσκυλο από την πόρτα μου, μη χάσω ψήφους από τους συντηρητικούς!
Και για να μην τον κατηγορήσουμε άδικα, μας διαβεβαιώνει ο Κ. Πελετίδης πως:
«Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να βρίσκεται αλληλέγγυος και θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τους πρόσφυγες αξιοποιώντας όλες τις υποδομές και τις δυνατότητες που έχει, αξιοποιώντας το σύνολο των δομών και των υπηρεσιών του».
Αλλά είπαμε: Όχι και να εγκαταστήσουμε κέντρο φιλοξενίας στην... αμόλυντη πόλη μας!
Και αυτά να σκεφτεί κανείς ότι ήχησαν ως έμμεση προτροπή προς τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, που τυγχάνει να είναι και Σύριος ο ίδιος, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τι θα πει προσφυγιά! Αλλά είναι να αναρωτηθεί κανείς, μα πόσο μικρόμυαλος πρέπει να είσαι για να επιχειρείς με τέτοιες φράσεις για το θέμα  παρουσία ενός κατ' εξοχήν πρόσφυγα Δημάρχου, που πέρασε διά πυρός και σιδήρου από την προσφυγιά; Και αυτό μόνον και μόνον για να ασκήσεις ανεδαφική κριτική στην Αριστερή κυβέρνηση, που έως σήμερα διαχειρίστηκε ένα εκατομμύριο εκατόν πενήνταν χιλιάδες πρόσφυγες από την αρχή του προηγούμενου έτους, λαμβάνοντας εύσημα από τα πέρατα του κόσμου και στρέφοντας τα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας στη χώρα μας, όταν εσύ ως Δήμαρχος Πατρέων είσαι ανίκανος να διαχειριστείς έστω και μερικές εκατοντάδες προσφύγων στην πόλη σου!
Στο ενημερωτικό δελτίο που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ, αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

Το ενημερωτικό δελτίο του Δήμου Πατρέων


«Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη της Ηλείας επισκέφθηκαν χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της ομόφωνης απόφασης της Περιφερειακής ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, να δοθούν παιχνίδια και γραφική ύλη στα παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο χώρο. Στο χώρο συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο οποίος και τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί.


Στο κέντρο φιλοξενούνται 340 πρόσφυγες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Πάνω από το 60% των οικογενειών που φιλοξενούνται στο χώρο έχει συγγενικό πρόσωπο που βρίσκεται σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Κύριο αίτημα των προσφύγων αποτελεί να μπορέσουν άμεσα να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.


Η υποδομή λειτουργεί με την προσπάθεια του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, και με τη στήριξη και την αλληλεγγύη φορέων. Αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους πρόσφυγες σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη σίτιση τους (μέσω catering) και την ανύπαρκτη κρατική υποδομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο χώρο, όπου η τεράστια πλειοψηφία είναι μικρά παιδιά και αρκετές γυναίκες είναι στη διαδικασία της κύησης.

Σοβαρό πρόβλημα επίσης δημιουργείται και με την καταγραφή των προσφύγων η οποία  μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην Αθήνα.

Επιβεβαιώνεται η ορθότητα της θέσης της Δημοτικής Αρχής που αφορά τους χώρους προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων που πρέπει να λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Σε αυτά τα κέντρα, πρέπει να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, εγκύους, ΑΜΕΑ, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας οργάνων.


Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να βρίσκεται αλληλέγγυος και θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τους πρόσφυγες αξιοποιώντας όλες τις υποδομές και τις δυνατότητες που έχει, αξιοποιώντας το σύνολο των δομών και των υπηρεσιών του.


Είμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε τον αγώνα των προσφύγων και των μεταναστών για μία καλύτερη ζωή. Στηρίζουμε το αίτημά τους για την απευθείας μεταφορά τους από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους».

Οι δύο δήμαρχοι εντός του χώρου φιλοξενίας, στη Μυρσίνη, που λειτουργεί με ευθύνη του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Για αντίστοιχο χώρο φιλοξενίας στην Πάτρα, ούτε που να ακούει δεν θέλει ο Κ. Πελετίδης!


Δεν υπάρχουν σχόλια: