ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Θολό το τοπίο των προβλέψεων για το αγγελιόσημο


Οι εκπρόσωποι των θεσμών είναι κάθετα αντίθετοι, ενώ η κυβέρνηση απέτυχε στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο!



Χωρίς συμφωνία έληξε η συνάντηση των δημοσιογραφικών και εργοδοτικών ενώσεων με τον υπ. Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, που τις είχε καλέσει  το πρωί για εξεύρεση λύσης, αποδεκτής από τους  εκπροσώπους των θεσμών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε άκαρπη ενώ οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι έφυγαν από το γραφείο του Γιώργου Κατρούγκαλου σκυθρωποί και χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Άκουσαν την πρόταση του Υπουργού για συμφωνία μεταξύ αυτών και των εργοδοτών, ώστε να αντικαταστήσουν τον κοινωνικό πόρο του Αγγελιόσημου, με καταβολή εξ ιδίων στο ταμείο των συντακτών. Αυτό το συζητούν, αλλά υπό την προϋπόθεση, ότι δεν θα χαθεί ο πόρος στο κενό του ασφαλιστικού ταμείου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κυρ. Κορτέσης χαρακτήρισε στο thebest.gr "μεγάλη μάχη" την προσπάθεια που γίνεται, ενώ οι Θεσμοί απαιτούν να μην υπάρξει χαλάρωση στο ζήτημα γενικότερα των πόρων υπέρ τρίτων που ίσχυε κάποτε γενικώς στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά λόγω εξαιρέσεων που επικράτησαν ωφελήθηκαν ορισμένοι κλάδοι, εξ ων και αυτός των δημοσιογράφων.

 «Η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπιστεί το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο» τόνισε ο Υπουργός Γ. Κατρούγκαλος. 

«Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιοσήμου και γι αυτο το λόγο καλέσαμε τη σημερινή συναντηση ούτως ώστε να δούμε πως ενόψει της νομοθετικής κατάργησης μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί πόροι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων» είπε. 

Και διευκρίνισε: «Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία αλλά με την εκδήλωση και από τις δυο πλευρές μιας διάθεσης να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση».

Όπερ σημαίνει πως οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν έκλεισαν και αναμένεται συνέχιση επαφών στον απώτερο χρόνο. 

Πάντως οι εκπρόσωοι των εργαζομένων αποσύρθηκαν για να εξετάσουν σε σύσκεψη την παραπέρα στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: