ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Κάστρο Ρίου: Η τάφρος απειλεί να γίνει εστία μόλυνσης

«Εμείς ζητάμε να υπάρχει μια είσοδος για να μπαίνει το θαλασσινό νερό, η οποία έχει κλείσει με τα υλικά που φέρνει το κύμα» λένε οι κάτοικοι.

 
Διαμαρτυρία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κάστρο του Ρίου πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής. Η πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Ρίου «Ζωοδόχος Πηγή» μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα λιμνάζοντα ύδατα. 

 Πιο συγκεκριμένα, η κα Φωτεινή Καραπατάκη ανέφερε, «εδώ και δύο χρόνια αγωνιζόμαστε γι’ αυτό το θέμα. Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα και το πρόβλημα υπάρχει. Έχουμε απευθυνθεί στην Περιφέρεια, το Δήμο και την αρχαιολογική υπηρεσία. Η στάθμη του νερού πέφτει με αποτέλεσμα να αρχίσει η Τάφρος να ξηραίνεται και να γίνεται εστία μόλυνσης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι κάτοικοι και ο σύλλογος δεν μπορούμε πλέον να σταθούμε με τα χέρια σταυρωμένα και αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε πιο δυναμικά. Με το πανό μας, με τον κόσμο στο πλάι μας, μήπως και δοθεί κάποια λύση.

Εκτός από τις υπηρεσίες που προανέφερα, έχουμε στείλει επιστολές και στο υπουργείο Πολιτισμού και στο Αμύνης.

Όλοι συμφωνούν ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι πρέπει να λυθεί. Από ‘κει και πέρα όμως, η μία υπηρεσία μας παραπέμπει στην άλλη υπηρεσία και εμείς παραμένουμε με το πρόβλημά μας».

Όσον αφορά το αίτημα των κατοίκων, η κα Καραπατάκη τόνισε, «εμείς ζητάμε να υπάρχει μια είσοδος για να μπαίνει το θαλασσινό νερό, η οποία έχει κλείσει με τα υλικά που φέρνει το κύμα. Ζητάμε να γίνει μια εμβάθυνση και να καθαριστεί η είσοδος που μπαίνει το νερό.

Η αρχαιολογική υπηρεσία είναι αρμόδια. Το πρόβλημα αφορά όλη την περιοχή. Η αρχαιολογική υπηρεσία λέει ότι βαθιά υπάρχουν πυρομαχικά, τα οποία λέει ότι είναι επικίνδυνα. Εάν υπάρχουν πυρομαχικά, θα μπορούσε να βρει μια λύση».  

Τέλος, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία του, «εμείς παραμένουμε με το πανό μας που έχουμε αναρτήσει στο κάστρο μήπως και ιδρώσουν τα αυτάκια των υπευθύνων και κάνουν κάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: