ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μετά από τρεις ημέρες και τρεις νύχτες έγινε το... θαύμα!

Παίρνοντας την κατηφόρα το νερό του πίδακα αυτού, έφτανε μέχρι τα Ταμπάχανα. Αν είμαστε μερικές εικοσαετίες πίσω, θα έμπαινε στο λαγκάδι του Ταμπαχάν Αγά και θα κατέληγε στη θάλασσα της Ακτής Δυμαίων!


Περνούσαν πότε, πότε και μερικοί πιτσιρικάδες για να... λουτσιστούν! Τηλεφωνούσαν οι περίοικοι, φώναζαν οι περαστικοί, οικτίραν οι ψηφίσαντες τον "νοικοκύρη" Δήμαρχο, αλλά που να συγκινηθεί κανείς!




Αν είχε στήσει επιχείρηση πλυντηρίου αυτοκινήτων κάποιο από τα Σάυλωκ της πόλης μας, σίγουρα θα είχε κάνει καλή "μπάζα". Με ένα ευρώ το πλύσιμο, θα τον είχαν προσαγάγει για αθέμιτο συναγωνισμό των επιχειρήσεων. 

Τρεις μέρες και τρεις νύχτες αυτός ο πίδακας νερού, στη διασταύρωση των οδών Παυλοπούλου και Τισσαμένους δρόσιζε περαστικούς πεζούς της Πάτρας και έπλενε διερχόμενα οχήματα. Περνούσαν πότε, πότε και μερικοί πιτσιρικάδες για να... λουτσιστούν! Τηλεφωνούσαν οι περίοικοι, φώναζαν οι περαστικοί, οικτίρηζαν οι ψηφίσαντες τον "νοικοκύρη" Δήμαρχο, αλλά που να συγκινηθεί κανείς!

Μέχρι που το... θαύμα έγινε την Τρίτη Ημέρα, όπως ορίζεται κατά τας... Γραφάς. Και σταυροκοπήθηκαν οι άνθρωποι, στη θέα συνεργείου, συνεργαζομένου με τον Δήμο Πατρέων. 

Είναι δυνατόν; Σαββατιάτικα, μπονόρα, μπονόρα; (Ώρα 11), μέσα στον καύσωνα, να σκαρφαλώνει ο υδράργυρος, μαζί με το νερό, στα ύψη της ταράτσας του διλανού σπιτιού; 

Ρωτούσαν κιόλας. Και έπειτα τι τον έπιασε το Δήμο και έστειλε συνεργείο, πάνω που συνηθίσαμε αυτό το δροσερό θέαμα, να μας το στερήσει; Για να δείξει φιλοκαλλία και ευταξία; Γιαυτό και συμφώνησαν. Άλλη φορά όταν ξανασυμβεί να μας δροσίζει τέτοιο συντριβάνι, δεν έχει τηλεφώνημα ειδοποίησης. Κι όποιος τολμήσει και παραβεί τον κανόνα, την έβαψε! 

Αλλά να και ένα όφελος από αυτή την υπόθεση. Το απέναντι παρκαρισμένο λευκό αυτοκίνητο του φίλου μου του Νίκου, με τόσο νερό που έχει δεχθεί, θα κάνει ένα τρίμηνο για να ξαναπάει σε πλυντήριο αυτοκινήτων! 

Μάλιστα ένας άλλος Πατρινός, πολύ ευρηματικός, πέρασε τέσσερις φορές το όχημά του κάτω από αυτόν τον πίδακα! 

Και στο... φαράγγι της Τισσαμένους!

Και για να μην αδικούμε την υπηρεσία, να πούμε και ένα σωστό, από απόψεως φιλοπεριβαλλοντικής. Η βλάβη του σωλήνα ύδρευσης, στην συμβολή των οδών Κ. Παλαιολόγου και Παντοκράτορος, που είχε ξεκινήσει εδώ και κάμποσες ημέρες, υδροδοτώντας το... φαράγγι που άνοιξε η εταιρεία κατασκευής της μίνι Περιμετρικής για να περάσει την αποχέτευση επί της οδού Τισσαμένους επιδιορθώθηκε, πριν λίγες ημέρες, αλλά επειδή η φύση ξέρει να εκδικείται την ανθρώπινη επέμβαση, ο επισκευασμένος σωλήνας, κατά ένα μυστήριο τρόπο, άρχισε πάλι να υδροδοτεί το φαράγγι. Και η ισορροπία της φύσης αποκαταστάθηκε! 

Αυτές είναι σωστές δουλειές κυρ Πελετίδη μου! Ή μήπως εσύ απλώς δημαρχεύεις και δεν έχεις καμία δουλειά με την δημοτική εταιρεία ύδρευσης, των Πατρινών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: