"Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε όμηροι και θύματα μιας εκδικητικής συμπεριφοράς για ένα νομοσχέδιο που δεν θέλουν", αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ, τονίζοντας: "Δεν θα αφήσουμε τα ιδιωτικά κανάλια να μετρήσουν απολυμένους που πιθανόν να αγγίξουν σε αριθμό αυτών τις Ε.Ρ.Τ".


Τα παραπάνω τονίζουν οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης των "νταβαντζήδων" καναλαρχών, ενώ με  σύνθημα "Όλοι μαζί μια γροθιά" η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αθήνας κήρυξε 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί του Σαββάτου χθες, μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας αύριο, αντιδρώντας στις απολύσεις στον ANT1 και τις μειώσεις των μισθών στο ραδιόφωνο του Alpha.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή, από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 το μεσάνυχτα, πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στον ΑΝΤ1, με αφορμή τις μαζικές απολύσεις 30 τεχνικών του τηλεοπτικού σταθμού.

Παππάς - Κατρούγκαλος: Στο ακέραιο η νομιμότητα


Αυστηρή προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να σεβαστούν τη νομιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα απηύθυναν ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 και καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές για ανάλογες κινήσεις από ιδιοκτήτες άλλων μέσων.

"Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως τέτοιων ενεργειών, οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο" δηλώνουν οι δύο Υπουργοί και συνεχίζουν:

"Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας θα εξασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών".

Καταλήγοντας, καλούν τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών "να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία και να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο ως πρόσχημα απολύσεων, την περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον αυτό ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας".

Άμεση ανάκληση ζητούν ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ
 
Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλούν την εργοδοσία να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της, επισημαίνοντας ότι η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Τις απολύσεις και μειώσεις των μισθών στα δύο μέσα ενημέρωσης καταδικάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.