ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Η Εφορεία Αρχαιοτητων επιβεβαιώνει τη στέρνα στις Σπέτσες

Το προβοκατόρικό δημοσίευμα του Πρώτου Ψέματος με την στέρνα Κασσελάκη, που την βάφτισε πισίνα! Είναι σύμφωνη με την άδεια του 1978, που εκδόθηκε για την κατασκευή της.

Το προβοκατόρικο «Πρώτο (Ψε)Θέμα» την είχε βαφτίσει πισίνα  κι ας ήταν 1,40m βάθος. Έκθετος ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση που επιμένουν υιοθετώντας το Πρώτο Ψέμα!

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κα ΜΕΝΔΩΝΗ ΝΑ  ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ, κας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ!

«ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ πόση λάσπη και συκοφαντία εκτόξευσε στην πορεία του από το 41% στο 28%, αντιλαμβάνεται τι πρόκειται να συμβεί τώρα που η πτώση επιταχύνεται οδηγώντας στην πλήρη πολιτική απαξίωση της κυβέρνησής του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΠΟ αρχαιολογικής άποψης δεν εντόπισε ο  έλεγχος που διενεργήθηκε χθες Δευτέρα (19/8) στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες από κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Παράλληλα επισημαίνεται ότι οι διαστάσεις της «πισίνας» ταυτίζονται πλήρως με τα σχέδια που είχαν κατατεθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία το 1978.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφέρει για την στέρνα στο εξοχικό του στις Σπέτσες ότι «καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού».

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως «για την “πισίνα” (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή του, πως έχει πολλές μνήμες ως παιδί στο συγκεκριμένο σπίτι, αφού οι γονείς του το αγόρασαν όταν εκείνος ήταν 7 μηνών.

Πάντως προκαλεί αίσθηση και ανασφάλεια για άδειες που εχουν εκδοθεί στο παρελθόν, αφού πηγές του Υπουργείου αναφέρουν ότι «σε κάθε περίπτωση η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά. Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η προσπάθεια να προκαλέσουν σύγχιση στις υπηρεσίες, αμφισβητώντας την  κάθε άδεια, με σκοπό την έκδοση καταδικαστικής απόφασης με το  ζόρι, αποτελεί προφανή κίνδυνο για κάθε έκδοση αδείας που θα υπόκειται στο κέφι το κάθε γραφειοκράτη της κυβέρνησης! 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε είναι «άνθρακες ο θησαυρός» ενώ σχολιάζοντας αιχμηρά τις «πηγές» του υπουργείου Πολιτισμού που αναφέρουν ότι «ο έλεγχος συνεχίζεται», επισημαίνει ότι :

«ΟΙ “ΠΗΓΕΣ” ΤΟΥ YΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Πολιτισμού έχουν λάβει εντολή άνωθεν να συντηρούν στη δημοσιότητα ένα εξαρχής κατασκευασμένο θέμα. Πολλώ δε μάλλον, που το αποτέλεσμα της χθεσινής διενεργηθείσας αυτοψίας, δεν ικανοποίησε τις “πηγές” της κυβέρνησης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτιέται μάλιστα, εάν η Λίνα Μενδώνη  έχει  επιδείξει ανάλογο ζήλο και να έχει στείλει την Αρχαιολογική Υπηρεσία για αυτοψία και στο σπίτι της συμβούλου της, κας Παναγιωταρέα, στην Πλάκα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι  είναι γνωστό σε όλους ποια είναι η μία και μοναδική αυθεντική «πηγή» της καθημερινής πλέον επιχείρησης τοξικότητας στην πολιτική ζωή της χώρας: ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει τρία καίρια σημεία και συγκεκριμένα:

1) ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν το «επιτελικό» κράτος είχε επιδείξει ανάλογες ταχύτητες  και στην αντιμετώπιση των καταστροφών, θα είχε σωθεί η Αττική. Επίσης, ευελπιστούμε η κα Μενδώνη να έχει  επιδείξει ανάλογο ζήλο και να έχει στείλει την Αρχαιολογική Υπηρεσία για αυτοψία και στο σπίτι της συμβούλου της, κας Παναγιωταρέα, στην Πλάκα.

2) Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ υπάρχει αρχαιολογική παρανομία εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, τον Παύλο Μαρινάκη, τους βουλευτές και όλα τα στελέχη της ΝΔ που έσπευσαν να υιοθετήσουν άκριτα το (όπως αποδεικνύεται) υποβολιμαίο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος. Ας βρουν κάτι άλλο να χτυπήσουν πλέον τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , Στ. Κασσελάκη.

3) ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ αλλά και επικίνδυνη η αναφορά των «πηγών» του Υπουργείου Πολιτισμού ότι δεν «μπορεί να ισχύει» η άδεια του 1978. Η συγκεκριμένη αναφορά, πέραν του ότι δεν έχει κανένα έρεισμα στον νόμο και δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου στους πολίτες, δείχνει και το πώς σκέφτεται και λειτουργεί η κυβέρνηση: αν η  πραγματικότητα δεν την ικανοποιεί, το πρόβλημα το έχει η πραγματικότητα...

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει με ένα υστερόγραφο προς τον πρωθυπουργό.   

«ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεπώς την στοχοποίηση του πολιτικού του αντιπάλου. Το κράτος-λάφυρο, η διαχειριστική του ανεπάρκεια και η καλοστημένη προπαγάνδα του, έχουν καταστήσει την πολιτική ζωή του τόπου…σηπτική δεξαμενή».


Δεν υπάρχουν σχόλια: