ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Ν. Κασιμάτη:«Ο Πολάκης πρέπει να γυρίσει στην ΚΟ»

 

 

«Δεν βρίσκω κανέναν λόγο κάθε 6 μήνες να πηγαίνουμε σε εκλογές, πρέπει να εστιάσουμε στο να αποδομήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να αποδομούμε τον εαυτό μας»

 

«Έχουμε μία δουλειά μόνο ως αξιωματική αντιπολίτευση την αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη και υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ.Μιλώντας στο Open και κληθείσα να σχολιάσει την εκλογή του Νίκου Παππά στο προεδρείο της ΚΟ  σημείωσε πως «οι πλειοψηφίες καταγράφονται την ώρα που πρέπει να καταγραφούν, οι αποφάσεις λαμβάνονται και προχωράμε».

«Όποιος είναι μέσα στη Βουλή και δεν είναι βουλευτής έχει το καθήκον να κάνει τη δουλειά του και όχι να χλευάζει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του έθνους. Άρα φταίει η σύμβουλος Γεωργιάδη, που χλεύαζε τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε για το επεισόδιο που κατέληξε στην απόπομπή του Π. Πολάκη από την ΚΟ.

Ερωτηθείσα για την πρόταση Γεροβασίλη και το ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπογράμμισε πως «άκουσα με ενδιαφέρον την τοποθέτηση αυτή, μου θύμισε και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα πριν από το Συνέδριο. Η άποψη στο Συνέδριο αποδοκιμάστηκε. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος η άποψη. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο κάθε 6 μήνες να ζητούν όσοι διαφωνούν με τον Κασσελάκη την προσφυγή στις κάλπες.

Την ίδια στιγμή η Νίνα Κασιμάτη επισήμανε ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση «πρέπει να εστιάσουμε στο να αποδομήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να αποδομούμε τον εαυτό μας».

Σε ερώτηση για την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου και την έδρα του που έλαβε η Πόπη Τσαπανίδου, η Νίνα Κασιμάτη ανέφερε πως «Η κ. Τσαπανίδου δυστυχώς δεν εξελέγη. Τον Ιούνιο του 2023 βγάλαμε μόνο 3 βουλευτές. Ήταν και είναι προς το συμφέρον του κόμματος η κενή θέση να πληρωθεί από τον πρόεδρο – τον εκάστοτε πρόεδρο του κόμματος».

«Κανένα μέλος του κόμματος νομίζω δεν θεωρεί ότι η θέση του μέσα στη Βουλή είναι πιο πολύτιμη από τη θέση του προέδρου του κόμματος. Τιμώ το ήθος και την πορεία της κ. Τσαπανίδου. Την έδρα δεν την έχει κερδίσει, είναι του κόμματος, θεωρώ πως δεν πρέπει να την αποδεχθεί», πρόσθεσε.

(Σ.σ.: Η κα Τσαπανίδου αποδεχόμενη την έδρα ορκίστηκε στη Βουλή, καθότι σε αντίθετη περίπτωση η έδρα θα κατέληγε στην όγδοη επιλαχούσα που ανήκει στην Ν¨εα Αριστερά και έχει δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να παραιτηθεί υπέρ Κασσελάκη). 

Αναφερόμενη στην υπόθεση Λινού, η Ν. Κασιμάτη, είπε ότι «την ημέρα εκείνη με το ετεροχρονισμένο κλάμα, θεωρώ ότι κακώς δεν συγκράτησε την αντίδρασή της, προκαλώντας μία αχρείαστη εσωκομματική αναταραχή».

Πρόσθεσε ότι έγιναν κάποιες καταγγελίες από τον Παύλο Πολάκη και οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς. «Ουδείς την καταδίκασε, ουδείς λέει ότι είναι ένοχη για κάτι. Αλλά στην πολιτική υπάρχει και άλλη διάσταση».

Η ίδια πρόσθεσε ότι σε προσωπικό επίπεδο πιστεύει ότι ο Παύλος Πολάκης πρέπει να επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Όποιος είναι μέσα στη Βουλή και δεν είναι βουλευτής έχει το καθήκον να κάνει τη δουλειά του και όχι να χλευάζει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του έθνους». Σε επισήμανση των δημοσιογράφων, «άρα φταίει η γυναίκα;», απάντησε: «Άρα φταίει η σύμβουλος Γεωργιάδη, που χλεύαζε τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: