ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Μία ανάσα απο το Ποκρόβσκ ο ρωσικός στρατός

 Μία ανάσα απο το Ποκρόβσκ ο ρωσικός στρατός – Β.Ζελένσκι: «Οι Ρώσοι προχωρούν γιατί τους απειλούν με θάνατο»

 

Β. Ζελένσκι: «Οι Ρώσοι προχωρούν γιατί τους απειλούν με θάνατο» Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται 9,5 χιλιόμετρα έξω από την «πόλη κλειδί»

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στο Ποκρόβσκ, την «πόλη κλειδί» της ανατολικής Ουκρανίας, με το Κίεβο να μην μπορεί να κάνει κάτι για να τους εμποδίσει, αναφέρει το pronews.gr
 
Η γρήγορη προέλαση των ρωσικών δυνάμεων δημιουργεί ανησυχία στο Κίεβο, γιατί απειλούνται στρατηγικές θέσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ντόνετσκ.
 
Βέβαια σήμερα ο Β. Ζελένσκι σε ένα κρεσέντο αιτιολόγησης της σταδιακής απώλειας του Ντονμπάς δήλωσε ότι η ρωσική προέλαση γίνεται γιατί αν δεν επιτεθούν τους σκοτώνουν στην πλάτη οι ανώτεροι τους!
 
Την ίδια στιγμή βέβαια παραδέχεται ότι ο στρατηγικός στόχος της ουκρανικής επίθεσης στο Κουρσκ ήταν η εξανάγκαση της Ρωσίας να μεταφέρει δυνάμεις από το Ντονμπάς αλλά αυτό απέτυχε.
 
Στην ίδια αιτιολόγηση βρέθηκε και ο ο Αρχηγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ο. Σίρσκι, που αποκάλυψε για πρώτη φορά ανοιχτά  τους στόχους της εισβολής της Ουκρανίας στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, λέγοντας ότι ο στρατός του  επεδίωκε να αποσπάσει τα ρωσικά στρατεύματα μακριά από το Ποκρόβσκ, όπου τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία επελαύνει.
 
Ωστόσο , σύμφωνα με τον ίδιο τον Ουκρανό Αρχιστράτηγο, οι ουκρανικές δυνάμεις έκαναν εντελώς λάθος εκτίμηση, και το σχέδιο απέτυχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: