ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Νέες ισορροπίες στη πορεία προς το Συνέδριο

Συνεδρίαση υπό τον Στέφανο Κασσελάκη

 

Με δεδομένα τα όσα εξελίχθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και όσα ακολούθησαν, η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει οδηγηθεί στα «άκρα» αναφέρεται σε άρθρο του δημοσιογράφου   στην σημερινή εφημερίδα ΑΥΓΗ. 

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την εικόνα που εκπέμπει το κόμμα και χαρακτηρίζουν την εσωκομματική κατάσταση «κάτι περισσότερο από δύσκολη». 

Το εγγύς μέλλον του κόμματος -με ορίζοντα το Συνέδριο- προδιαγράφεται «νεφελώδες», κι αυτό γιατί εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί σημείο ισορροπίας μετά την ανοιχτή αμφισβήτηση της ηγεσίας από τον Παύλο Πολάκη, την υπόθεση Λινού και το δριμύ κατηγορώ των 87 εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πάντως, ξεδίπλωσε τις προθέσεις του τόσο εντός όσο και εκτός Π.Γ., εξαπολύοντας «μύδρους» εναντίον της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Εντούτοις, έτεινε χείρα φιλίας προς τον βουλευτή Χανίων.

Ξεχωριστό φαίνεται πως είναι το στίγμα του Νίκου Παππά, ο οποίος φέρεται να τόνισε σε συνομιλητές του ότι υπάρχει η ανάγκη υπηρέτησης των συλλογικών αποφάσεων, που αναφέρονται στην προοδευτική συνεργασία, κάτι για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουν παρθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Η αμφισβήτηση Πολάκη

Ο Π. Πολάκης κατά την τοποθέτησή του στην Π.Γ. κατέστησε σαφείς προθέσεις και διαθέσεις, αμφισβητώντας τον Στ. Κασσελάκη και προκρίνοντας έναν άλλο δρόμο για το μέλλον του κόμματος. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. 

Παράγουμε πολλή περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος σε μία σαφή πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη». 

Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε ότι «χρειάζεται ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή, που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά». Στη συνέχεια άσκησε κριτική στον Στ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι «δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό».

Η απάντηση Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στ. Κασσελάκης κατά την Π.Γ. φέρεται να είπε ότι δεν θα σηκώσει το γάντι που του έριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζοντας ότι δεν θα ταλαιπωρήσει το κόμμα, ενώ κατά τις ίδιες πηγές φέρεται να είπε ότι όποιος θέλει μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε τόσο στην Όλγα Γεροβασίλη όσο και στον Παύλο Πολάκη. Στη μεν βουλεύτρια Άρτας φαίνεται να ζήτησε να πει ότι η δήλωσή της για τη διαγραφή Πολάκη ήταν αντιπαραγωγική, ενώ σε σχέση με τον βουλευτή Χανίων να δηλώσει ότι ήταν αντιπαραγωγική η συμπεριφορά του σε σχέση με το περιστατικό που έλαβε χώρα στη Βουλή με τη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη. Συγχρόνως, είπε ότι έχει ζητήσει έρευνα για την υπόθεση της Αθηνάς Λινού, για την οποία 184 μέλη και στελέχη έχουν ζητήσει την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο μακροσκελές κείμενο που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έστρεψε τα βέλη του εναντίον των 87, όχι όμως και εναντίον του Π. Πολάκη. «Δεν μιλάω για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μίλησε σε πολιτική βάση, και για τον οποίο υπάρχει ανοιχτό το θέμα Λινού (που ήδη ερευνώ προσωπικά και θα αποφασίσω νηφάλια όταν θα έχω τα πλήρη στοιχεία). Θα συναντηθώ με τον Παύλο, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται δε ότι στο βίντεο που ανάρτησε το απόγευμα της Παρασκευής απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Μετωπική» Κασσελάκη και 87

«Να πούνε τι θέλουν, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους» σχολίασαν κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφορικά με τη στάση των 87. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός φαίνεται πως ήταν και ο στόχος του βίντεο που ανάρτησε ο Στ. Κασσελάκης, μέσω του οποίου απάντησε στα στελέχη που αποχώρησαν από την Πολιτική Γραμματεία την Πέμπτη. Ο ίδιος κατηγορεί τα στελέχη που ανήκουν στη λεγόμενη «φρουρά» Τσίπρα ότι «υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το Συνέδριο, ώστε να μην μείνει κανείς», συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι η απαξίωση του κόμματος και η ρευστοποίησή του «σε μία νεφελώδη “Κεντροαριστερά” με “σωτήρα” επιλεγμένο από τη Διαπλοκή». 

Συγχρόνως, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ως πρόεδρος όλων» και «όχι μίας φράξιας», έχει χρέος «να κρατήσει την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ». Στο ίδιο πλαίσιο, προανήγγειλε ότι στο επικείμενο Καταστατικό Συνέδριο πρόκειται να αλλάξουν όλα και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή».

Με τη σειρά τους, πηγές των 87 ανταπάντησαν ότι «τον ΣΥΡΙΖΑ εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς». Συνεχίζοντας, ανέφεραν ότι «δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό», λέγοντας ότι «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

Υπενθυμίζεται ότι 8 μέλη της Π.Γ. (Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Νοτοπούλου, Ζαχαριάδης, Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Συμεωνίδου) είχαν αποχωρήσει από την ψηφοφορία για το σχέδιο βιωσιμότητας της ΑΥΓΗΣ και του ρ/σ Στο Κόκκινο, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόκρυψη οικονομικών στοιχείων, απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια λήψης λευκής επιταγής. «Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το κόμμα μας» ανέφεραν στο κείμενό τους.

Μετά την Π.Γ. ακολούθησε ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη, που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με το βίντεο που ανάρτησε, στο οποίο κατέληγε ότι «όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε είναι ευπρόσδεκτος. Προσωπικά, θα προτιμούσα να μας επιτρέψουν με αξιοπρέπεια να αναμετρηθούμε με το αύριο». Στη συνέχεια, με νέα διαρροή, οι 87 έστρεφαν εκ νέου τα πυρά τους κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναφέροντας ότι «έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: