ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Η βροχή έσβησε το μέτωπο που έκαιγε επί 8 μέρες

Παγγαίο όρος
intimenews

 

Η φύση έκανε ότι δεν θέλησε να κάνει η ΝΔ. Επί μία εβδομάδα η φωτιά στο Παγγαίο όρος Καβάλας έκανε στάχτη πάνω από 7.660 στρέμματα δάσους

Η βροχή που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή, έσβησε το πύρινο μέτωπο που έκαιγε επί μία εβδομάδα στο Παγγαίο όρος Καβάλας και η οποία έκανε στάχτη πάνω από 7.660 στρέμματα δάσους. Αφού οι υπεύθυνοι του υπουργείου της ΝΔ δεν κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά στο δάσος,ανέλαβε το έργο της πυρόσβεσης η φύση! 

Παράλληλα νέα πυρκαγιά ξέσπασε, η όποια εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Σμέρνα Ηλείας, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Κινητοποιήθηκαν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Δυστυχώς το φαινόμενο των πυρκαγιών είναι επαναλαμβανόμενο κάθε καλοκαίρι κια ειδικά φέτος έχουμε καθημερινά 20 ή 25 πυρκαγιές στην χώρα.

Η πυρκαγιά στο Παγγαίο ξέσπασε στις 22 Αυγούστου, όμως το σημείο ήταν δυσπρόσιτο και δύσκολα προσεγγίσιμο από τους πυροσβέστες, ενώ τα πυροσβεστικά μέσα ανεπαρκή, αφού δεν διατίθενται οι αναγκαίοι πόροι από τηνν κυβέρν ηση Μητσοτάκη. Από τα 550μ εκατ. ευρώ του ευρωπαϊκού προγράμματος για την πυρποσβεση απορρόφησε μόνον τα 5 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου το ένα τοις εκατόν..

Η βροχή βοήθησε το έργο της πυρόσβεσης στα δύο μέτωπα, το βόρειο, πάνω από Ροδολίβος και Πρώτη Σερρών όπου η φωτιά άρχισε να εισχωρεί και σε πιο δασώδεις περιοχές και το νοτιοδυτικό, πάνω από Μεσορόπη και Πλατανότοπο. Αναμένεται και δεύτερο κύμα βροχοπτώσεων .

Αυτή την ώρα έχουν σταματήσει οι επιχειρήσεις τις Πυροσβεστικής, αλλά παραμένουν σε ετοιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι, προχθές ένας εθελοντής τραυματίστηκε στα πλευρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της,

Δεν υπάρχουν σχόλια: