ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί σε αθλητές ρίψεων

Και στην κοινωνία της Χαλκιδικής

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με τις απαράδεκτες υποδομές προπόνησης στα αθλήματα των ρίψεων στη Χαλκιδική. Την ερώτηση συνυπογράφει ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η κυβέρνηση εμπαίζει εδώ και τέσσερα χρόνια τους πρωταθλητές των ρίψεων υποσχόμενη προπονητήριο και στάδιο ρίψεων στην Νέα Ηράκλεια. Οι εικόνες του γηπέδου της Νέας Ηράκλειας, όμως, δύο ημέρες πριν από τον τελικό του ακοντισμού γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν αποκαρδιωτικές.

Η κυβέρνηση παραδέχεται με έγγραφό της ότι επί τέσσερα χρόνια ψεύδεται, ενώ σήμερα δεν υπάρχει καμία προοπτική για την ολοκλήρωση του γηπέδου στη Νέα Ηράκλεια, παρόλο που η Χαλκιδική έχει την καλύτερη ομάδα ρίψεων στην Ελλάδα, με πρωταθλητές παγκοσμίων διακρίσεων. Το αποτέλεσμα είναι οι πρωταθλητές, άλλοτε να προπονούνται κυριολεκτικά σε χωράφια κι άλλοτε να αναγκάζονται να διασχίζουν πάρα πολλά χιλιόμετρα για να προπονηθούν στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι αποτέλεσε επιλογή η δημοσίευση των σχετικών εγγράφων και των αποκαρδιωτικών εικόνων μετά από τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων για να μην διαταραχθεί η προσπάθεια των αθλητών. Τώρα, όμως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες και θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης:

Αθήνα, 23 Αυγούστου 2024

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κύριο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα : Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί στους αθλητές των ρίψεων και στην κοινωνία της Χαλκιδικής για τον εμπαιγμό σε σχέση με τις υποδομές προπόνησης τους.

Σε κάθε αγωνιστική διάκριση των πρωταθλητών της Χαλκιδικής στα αγωνίσματα των ρίψεων, ο εκάστοτε Υφυπουργός Αθλητισμού σπεύδει να φωτογραφηθεί και να στείλει συγχαρητήρια. Όμως, μόλις, ολοκληρωθούν οι τελετές υποδοχής, όλοι ξεχνούν τους αθλητές των ρίψεων της Χαλκιδικής.

Τον Μάιο του 2021, η Κυριακή Μάλαμα είχε καταθέσει την υπ. αριθμ.  6655/609/17-5-2021 Ερώτηση κι Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού ζητώντας να λάβει άμεσα μέτρα για το γεγονός ότι οι πρωταθλητές των ρίψεων της Χαλκιδικής αγωνίζονται κυριολεκτικά σε χωράφι. Σε συνέχεια δημοσιοποίησης του σχετικού φωτογραφικού υλικού είχε θορυβηθεί ολόκληρη η αθλητική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας.

Ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού είχε απαντήσει μερικές εβδομάδες αργότερα, με το υπ. αριθμ. ΥΠΠΟΑ/223799/18-5-2021 έγγραφο του ότι “Τη στιγμή αυτή έχουμε αποστείλει πρόταση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Η κατασκευή χώρου ρίψεων γηπέδου Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, εντάχθηκε στην πρότασή μας. Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και κατασκευή αθλητικού ανοιχτού χώρου ρίψεων (προπονητηρίου) ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου εντός του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής.Το καθαρό εμβαδόν του προπονητηρίου είναι της τάξεως των 7.300m2. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο χώρο του προπονητηρίου χωροθετούνται: μία (1) βαλβίδα δισκοβολίας, οι εγκαταστάσεις του ακοντισμού με ένα διπλό διάδρομο φοράς, μία (1) βαλβίδα σφυροβολίας, και μία (1) βαλβίδα σφαιροβολίας. Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Χαλκιδικής πρόκειται να υλοποιηθεί!

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, μάλιστα, ο κύριος Αυγενάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την τελετή υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για την δημιουργία του γηπέδου ρίψεων στην Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής, συνοδεία διθυραμβικών σχολίων για την συνεργασία με τον τοπικό αθλητικό κόσμο.

Μετά από 3 χρόνια, κι ενώ δεν είχαν γίνει στο γήπεδο παρά ελάχιστες παρεμβάσεις, τον Ιανουάριο του 2021, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα κι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος καταθέτουν εκ νέου κοινοβουλευτική ερώτηση στη Βουλή, (υπ. αριθμ. 2752/22-1-2024), για το γήπεδο των ρίψεων της Νέας Ηράκλειας, όπου από τον νέο πλέον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Ιωάννη Βρούτση, με σχετικό έγγραφο ενημερώνεται η Βουλή ότι ο επιδοτούμενος προϋπολογισμός του έργου τελικά είναι 205.000 ευρώ, δηλαδή 145.000 λιγότερα από τις ανακοινώσεις του κυρίου Αυγενάκη και κυρίως ότι “Στις 7/9/2023 κατετέθη στην Υπηρεσία μας ο πρώτος λογαριασμός του έργου ποσού ύψους 136.508,26 ευρώ. Την εν λόγω χρονική περίοδο είχαν καλυφθεί οι διαθέσιμες πιστώσεις του προϋπολογισμού και ενόψει λήξεως του οικονομικού έτους δεν υπήρξε συμπληρωματική

χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή του λογαριασμού.”. (Έγγραφο υπ. Αριθμ. ΓΓΑ/2131/23-1-2024). Εν ολίγοις, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για το έργο κι ότι μάλιστα δεν είναι σε θέση κάποιος να πληρώσει κι ότι έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Τον Αύγουστο του 2024, δύο ημέρες πριν από τον τελικό του ακοντισμού των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου συμμετείχε πρωταθλήτρια από την Χαλκιδική, το υποτιθέμενο γήπεδο ρίψεων της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής είχε την εικόνα του ακαθάριστου οικοπέδου.

Επειδή είναι απαράδεκτο να εμπαίζεται η κοινωνία της Χαλκιδικής και κυρίως οι πρωταθλητές των ρίψεων της Χαλκιδικής που σε κάθε αγώνα μας κάνουν όλους υπερήφανους.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Θα απολογηθεί κάποιος για τα ψεύδη και τις ανακολουθίες σε σχέση με το γήπεδο ρίψεων της Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής;

Είναι σε θέση κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα για το αν θα προχωρήσει ή όχι το έργο αυτό;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μάλαμα Κυριακή

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: