ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ο Παύλος Μαρινάκης υποστηρικτής των τραπεζιτών

Αυτοί είναι οι τραπεζίτες φίλοι της ΝΔ!

 


Δηλώσεις  γενικόλογες του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ενημέρωση δημοσιογράφων και για το τραπεζικό σύστημα

«Ο Παύλος Μαρινάκης επέλεξε και σήμερα τον δρόμο της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φανερά ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις του Στ. Κασσελάκη τόσο για τα παχυλά μπόνους των τραπεζικών στελεχών, όσο και για την υπόθεση των καταστροφικών σχεδίων για την Αστυπάλαια. Απέναντι στα συγκεκριμένα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Π. Μαρινάκης δεν είχε να αντιπαραβάλλει παρά γενικολογίες για «υγιές τραπεζικό σύστημα» και να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του για την υπόθεση της Αστυπάλαιας. Λυπηρός και λίγος» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην συνέντευξή του ο Π. Μαρινάκης προσπάθησε να ρίξει την μπάλα εκτός γηπέδου, αλλά τα γεγονότα είναι αμείλικτα.

Παρακολουθείστε την απάντηση προς τον δημοσιογράφο:

ΣΠ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σας έχει κατηγορήσει κυρίως για δύο ζητήματα. Ξεκινώ από το πρώτο. Ισχυρίζεται πως επί εποχής Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει τριπλασιασμός μπόνους των τραπεζιτών και μάλιστα καταθέτει και το δίλημμα «με την κοινωνία ή με τους τραπεζίτες», ενώ σε χθεσινή του ανάρτηση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά τις εξαγγελίες περί πράσινου νησιού στην Αστυπάλαια, ουσιαστικά καταστρέφεται το περιβάλλον από κει και πέρα, με τις παρεμβάσεις που κάνει, θα ήθελα τις απαντήσεις.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Θα ξεκινήσω από τις τράπεζες, γιατί πραγματικά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο πρόεδρος του κόμματος που έκλεισε τις τράπεζες, που χρεοκόπησε τη χώρα, που υποθήκευσε τις επόμενες γενιές με δεκάδες δισεκατομμύρια, να μας κατηγορεί, γιατί προσπαθούμε να έχουμε σε αυτήν τη χώρα μία πολιτική που οδηγεί σ’ έναν τραπεζικό υγιή ανταγωνισμό και να φθάνουμε, πλέον, να συζητάμε για το πώς όλα αυτά θα οδηγήσουν σε ακόμα περισσότερες δυνατότητες για τους πολίτες και για τις επιχειρήσεις.

Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια η κυβέρνηση αυτή έχει καταφέρει πολλά και σημαντικά για τον τραπεζικό τομέα. Δημιουργήθηκε ένας πέμπτος τραπεζικός πυλώνας, έχουμε καταφέρει εκεί που τα «κόκκινα» δάνεια στη χώρα ήταν το 40% του συνόλου των δανείων, να είναι πλέον το 7,5%, είναι μια πολύ σημαντική είδηση αυτή, για τη χώρα, μην το παραγνωρίζουμε.

Από το 40% επαναλαμβάνω στο 7,5% τα «κόκκινα» δάνεια, η επιστροφή στην κανονικότητα επισφραγίστηκε με το πλήρες επιτυχημένο πρόγραμμα αποεπένδυσης του ΤΧΣ, η οποία επιστρέφει, όπως ήταν λογικό, τις τράπεζες σε ιδιωτικό έλεγχο.

 Έχουμε καταφέρει κι έχουμε προωθήσει εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, μέσω της ανάπτυξης των κεφαλαιαγορών, όπως ενημερώνει και το Υπουργείο Οικονομικών θα πούμε περισσότερα, έχουμε δώσει τη δυνατότητα με κανόνες να δίνονται τραπεζικά βοηθήματα και από μη τραπεζικά ιδρύματα.

Προωθούμε πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος για τους πολίτες, όπως το σύστημα IRIS και βέβαια σε συνεννόηση με τις τράπεζες, γιατί πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν και κανόνες λειτουργίας μιας ελεύθερης οικονομίας, να μειωθεί όλο και περισσότερο το κόστος χρεώσεων για τους πολίτες».

Και επιστρέφοντας στο 2015, όπου η ευρωπαϊκή δεξιά με την προτροπή της ΝΔ ζητούσε να πνίξει την οικονομία της Ελλάδας  για να χτυπήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Αλλά, στην Ελλάδα που κάποτε συζητούσαμε, αν θα έχουμε τράπεζες, κάποτε συζητούσαμε άμα θα σωθούν οι καταθέσεις των πολιτών, κάποτε υπήρχαν capital controls, όρια αναλήψεων, στήνονταν οι συνταξιούχοι στις ουρές, είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή είναι η συζήτηση που κάνουμε για λιγότερα «κόκκινα» δάνεια, για πιο ισχυρές τράπεζες, για πιο ισχυρά όπλα στις εταιρείες, στις μεγάλες εταιρείες, στις μεσαίες εταιρείες, στις μικρομεσαίες εταιρείες, στους πολίτες, για έναν πέμπτο πυλώνα και σε αυτήν τη συζήτηση, προφανώς είναι σημαντικό ν’ ακούσουμε προτάσεις από την αντιπολίτευση, αλλά όχι αλλοίωση της πραγματικότητας».

Βεβαίως ξέχασε να πει ότι τα κόκκινα δάνεια δημιουργήθηκαν με ευθύνη της ΝΔ, αφού αφαίρεσαι το εισόδημα των πολιτών με το κλείσιμο της Οικονομίας, την κατάσχεση κατοικιών, σε πολλές περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, την έξωση ακόμα και αναπήρων που ξεχειμώνιασαν κάτω από υπόστεγα πολυκατοικιών  και την στήριξη των μεγαλο επιχειρηματιών και των τραπεζιτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία φροντίζει να καλύπτει κάθε παράνομία τους, όπως αυτή με την οποία αύξησαν τον μισθό τους οι τραπεζίτες και τα γκόλτεν μπόις στο ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, από τα λεφτά των καταθέσεων των πολιτών! Ύψος που ξεπερνά ακόμη και τον μισθό του προέδρου της Δημοκρατίας, που κατά το Σύνταγμα είναι ο ανώτατος μισθός της χώρας. Και αυτό συμβαίνει αφού η κυβέρνηση της ΝΔ αυξάνει τα δάνειά της προς τις τράπεζες και δεν πληρώνει ούτε ευρώ για αποπληρωμή τους, χωρίς να την ενοχλούν οι τραπεζίτες που της δίνουν το χρήμα από τις καταθέσεις του ελληνικού λαού!

Η ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Και ο Παύλος Μαρινάκης συνέχισε:

«Τώρα, στο θέμα της Αστυπάλαιας, είναι ένα θέμα από τα πολλά παραδείγματα του πώς γίνεται η αντιπολίτευση στη χώρα. Δημοσιεύτηκε ένα άρθρο από την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Λίγες ώρες μετά, στην ηλεκτρονική έκδοση εμπεριέχεται και μία, από κυβερνητικές πηγές, διάψευση για τη συγκεκριμένη επένδυση, ως προς τις προθέσεις, τουλάχιστον, πάντοτε συνυπολογίζοντας και όλους τους κανόνες οι οποίοι υπάρχουν και όλα τα δεδομένα και τον διάλογο με την τοπική κοινωνία, η συγκεκριμένη θέση είχε διατυπωθεί, αν θα δείτε, σε πάρα πολλά ηλεκτρονικά μέσα, σε πολλά sites πολλές μέρες πριν από το άρθρο αυτό, η εφημερίδα έγραψε μία άποψη, υπήρξε μία συγκεκριμένη απάντηση από την κυβέρνηση και επέλεξε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης την επόμενη ημέρα να δημοσιεύσει μόνο ένα μέρος του άρθρου ή, τέλος πάντων, την άποψη αυτή, χωρίς να βάζει το πραγματικό δεδομένο, το οποίο υπάρχει εδώ και κάποιες μέρες, της κυβερνητικής θέσης. Απέκρυψε, δηλαδή, την κυβερνητική θέση.

Έρχεται η κυβέρνηση και λέει κάτι συγκεκριμένο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συνολικά η κυβέρνηση. Άρα, «μισή αλήθεια χειρότερη από ένα ψέμα» στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Και βέβαια, ας κάτσει κανείς ν’ αναλογιστεί και στην Αστυπάλαια και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, ποια είναι η κυβερνητική πολιτική, τι αποτελέσματα έχει η κυβερνητική πολιτική. Ένα νησί, όπως και πολλά άλλα στη χώρα, με σπάνιο φυσικό πλούτο, πολλές δυνατότητες, που έχει αναδειχθεί με πολιτικές οι οποίες αποδίδουν, όποιος πήγε φέτος στο συγκεκριμένο νησί μπορεί νομίζω να το επιβεβαιώσει. Εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και θα απαντάμε κάθε φορά που τίθεται κάποιο συγκεκριμένο θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: