ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

«Πετάξαμε» πάνω από τον Ξηριά – Κόκκινος ο χείμαρρος από το αίμα των ψαριών»

 

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες με τα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια, που κατέγραψε drone, στον χείμαρρο του Ξηριά, στο σημείο όπου τοποθετήθηκε το δίχτυ για την προστασία του Παγασητικού

Στα εναέρια πλάνα που κατέγραψε το gegonota.news φαίνονται να νεκρά ψάρια φθάνουν σε μήκος περίπου 500 μέτρων και το πλέγμα με δυσκολία πλέον τα συγκρατεί. 

Στο σημείο μηχανήματα φορτώνουν τα ψάρια σε μεγάλα φορτηγά, προκειμένου να μεταφερθούν στον χώρο συγκέντρωσης, στο λιμάνι του Βόλου. Ωστόσο, κάθε φορά που απομακρύνεται μια ποσότητα ψαριών από τον χείμαρρο, αποκαλύπτεται το χρώμα του νερού που έχει βαφτεί κόκκινο. 

Ενδεικτικό του αριθμού των νεκρών ψαριών, είναι ότι από τις 7:00 το πρωί της Πέμπτης (29/8), και μέχρι τις 10:00 είχαν γεμίσει δυο φορτηγά.

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους τόνους νεκρών ψαριών στον Παγασητικό, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Συγκεκριμένα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με έγγραφό της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την εφιαλτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προς κάθε κατεύθυνση.

Παράλληλα, ζητά να διερευνηθεί, εκτός των άλλων, αν έπρεπε και για ποιο λόγο ήταν ανοιχτό το θυρόφραγμα που οδηγεί στην σήραγγα, η οποία αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τα νερά όλης της πεδιάδας της Λάρισας-Κάρλας στον Παγασητικό, και γενικά πώς ρυθμίζεται ο τρόπος λειτουργίας της σήραγγας αυτής.

Ζητά επίσης να διερευνηθεί περαιτέρω ποιοι έλαβαν την απόφαση για την άρδευση της ως άνω πεδιάδας, με τον τρόπο που έγινε, και εάν στάθμισαν ή όχι τον κίνδυνο για τον Παγασητικό από τη συνεχή ροή της Κάρλας σ’ αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: