ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Interview: Σχέδιο Αποσταθεροποίησης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 

 

Ένας στους δύο (48%) των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κανέναν από τους προτεινόμενους καταλληλότερο για την πρωθυπουργία. Και άρα η προσφυγή σε απολιτικ πρωθυπουργό παρουσιάζεται ως μονόδρομος!

Άρθρο του Διαχειριστή του Istologiou

Το σενάριο των βυσσοδομούντων για απαξίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ελάσσονος, με εξοβελισμό των προέδρων της τίθεται σε εφαρμογή από τους οικονομικούς παράγοντες με την βοήθεια των δημοσκοπούντων και την ευμενή αποδοχή τους από φιλοδοξούντες να χτίσουν αρχηγικό προφίλ εντός των δύο κομμάτων.

Η αμφισβήτηση της πλειάδας των υποψηφίων προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγίσκοι που αμφισβητούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξελέγη με άμεση προσφυγή στην ψήφο των μελών, είναι το βούτυρο στο ψωμί των σχεδιαστών της αποσταθεροποίησης των δύο κομμάτων, της απαξίωσης των προέδρων τους και εντέλει τον εξαναγκασμό για αποχώρησή τους.

Ήδη αυτή η τάση εμφανίζεται από την κλίκα που λειτουργεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολιτευόμενη και φιλοδοξούσα να πάρει στα χέρια της το... μαγαζί, σε αντίθετη δε, περίπτωση να συμπράξει με ένα πρόθυμο υποτέλειας ΠΑΣΟΚ, ενώ η πλειάδα των υποψηφίων του κόμματος αυτό κινείται στην ίδια ράγα!

Επόμενο στάδιο είναι προώθηση ατόμου με πλατειά νεοφιλελεύθερη αποδοχή και με την σύμφωνη γνώμη των στοιχείων που αποδομούν τους επικεφαλής των δύο κομμάτων. Συνάμα η αποκαθήλωση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη υπό την πίεση χαμηλών ποσοστών αποδοχής από το σώμα των πολιτών, διευκολύνει τον στόχο ανάρησης στην θέση του πρωθυπουργού οικονομικού παράγοντα κατά το πρότυπο των μεταπαπανδρεικών μνημονιακών ετών (Παπαδήμος κλπ).

Ετών όμως που μέχρι το 2015 σημειώθηκε η... αστοχία των νεοφιλελεύθερων και η ανάδειξη της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.       

Προβάδισμα εξακολουθεί να έχει η ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Interview, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει δημοσκοπικά και να εμφανίζεται 5ο κόμμα, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, με ποσοστό μόλις 8,3%.

To κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται πλέον πίσω από το ΠΑΣΟΚ (11,7%), το ΚΚΕ (8,7%) και την Ελληνική Λύση (8,8%), γεγονός που πιστοποιεί την απογοήτευση του εκλογικού σώματος προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά ήσαν γνωστά φαίνεται στην Κουμουνδούρου, και στους κύκλους υποστήριξης του κόμματος  που εμφανίστηκαν με τους 870 υπογράφοντες και επισημαίνοντες τα σχέδια για ανατροπή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξουν δρόμο για προσφυγή σε νέες κάλπες για Πρέδρο.

Ήδη χθες στην παρέμβαση των 870 που καλούν τα μέλη του κόμματος να εγερθούν και να βρεθούν σε επιφυλακή,  παρατίθεται διαδραστικός σύνδεσμος στον οποίο μπορεί ο καθένας και η καθεμία να μπει και να συνυπογράψει το κείμενο των 870 (ΕΔΩ).

Δημοσκόπηση, διενεργήθηκε σε δείγμα 2.805 ατόμων μεταξύ 21 - 26 Αυγούστου χθες, ημέρα δημοσιοποίησης της αντίδρασης των 870 και συνακολούθως των 87 της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, από την Interview για λογαριασμό της POLITIC, στην οποία ως είναι φυσικό καταγράφεται η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κια δημιουργείται το κατάλληλο  υπόβαθρο για  αρνητικό αποτέλεσμα  της πρόθεσης ψήφου για το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό φυσικά οι... ανεγκέφαλοι που υπηρετούν το σχέδιο της αντίδρασης, αρκεί να πετάξουν τον πρόεδρο Κασσελάκη από την προεδρία του, το επισείουν ως λάβαρο του υπέρμαχου αντιπολιτευτικού εσωκομματικού αγώνα τους, με την επίκληση του αθάνατου  αγωνιστικού κλέους του παρελθόντος τους!

Σήμερα γίναμε γνώστες  και της αντικατάστασης του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκρ. Φάμελλου από τον Νϊκο Παππά, ανοίγοντας νέες πληγές εμφυλίου, αρνούμενου του Φάμελλου να παραιτηθεί και παραπέμποντος του Κασσελάκη στον πρόεδρο της Βουλής!

Φυσικά, όσοι συμμετέχουν με αγαθά αισθήματα, δεν αντιλαμβάνονται  πως μετά από τέτοιον εμφύλιο ότι απομείνει θα είναι στάχτη και αποκαΐδια κι όποιος αναλάβει θα διοικήσει το τίποτε!

Σύμφωνα με το σχέδιο της απονομιμοποίησης, που τίθεται σε εφαρμογή:

Αρνητική αποδοχή παρουσιάζουν οι Ανδρουλάκης (81,6%), ο Στέφανος Κασσελάκης (81,6%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (79%) και ο Δημήτρης Νατσιός (78,8%).

Στην ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 35%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν 11% και 6% αντίστοιχα.

Ωστόσο, φυσιολογικό είναι πως ένας στους δύο (48%) των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κανέναν από τους προτεινόμενους καταλληλότερο για την πρωθυπουργία.

Και άρα η προσφυγή σε απολιτικ πρωθυπουργό παρουσιάζεται ως μονόδρομος.

Προηγείται ο Χάρης Δούκας για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να επικρατεί με 26,3%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 22,7%. Με υψηλό ποσοστό ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου (18,4%) και ο Παύλος Γερουλάνος (17,4%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

·  Μαζική παρέμβαση της βάσης ΣΥΡΙΖΑ - Τα 870 ονόματα

·  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μαζική παρέμβαση της βάσης του κόμματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: