ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Η κυβέρνηση «βλάπτει σοβαρά» τη Δημοκρατία

 


Τον ευρωπαϊκό ρόλο της χώρας μας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ POLITICO

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διασύρει εξακολουθητικά τη χώρα μας διεθνώς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτοντας πως πρόκειται για «γεγονός που καταδεικνύει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο δημοσίευμα του Politico, το οποίο χαρακτηρίζει την Ελλάδα “μια χώρα στην οποία δεν αποδίδεται δικαιοσύνη”, εστιάζοντας στο έγκλημα των Τεμπών, το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου και το σκάνδαλο των υποκλοπών».

«Απέναντι στον διεθνή διασυρμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κρύφτηκε σήμερα (26-8-2024) ξανά πίσω από τη στερεότυπη φράση “να αποφανθεί η δικαιοσύνη”, επιστρατεύοντας τοξικότητα, κυνισμό και μισές αλήθειες» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σημειώνει: 

«Αποδεικνύεται και πάλι ότι αυτή η κυβέρνηση “βλάπτει σοβαρά” τη δημοκρατία, τον ευρωπαϊκό ρόλο της χώρας μας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

 

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ POLITICO

Όπως είναι γνωστό, η Μαρία Καρυστιανού απάντησε σε άρθρο του Γιάννη Πρεντεντέρη για το έγκλημα των Τεμπών στο οποίο ο δημοσιογράφος επέμεινε ότι μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να αποφασίσει για το ποιοι είναι οι ένοχοι. Ουδείς αμφισβητεί αυτή την άποψη , αρκεί να λειτουργεί η δικαιοσύνη.

 «Υπάρχει η αίσθηση μιας συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας να υποβαθμιστούν ορισμένα περιστατικά», δήλωσε ο Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη, ένας ανεξάρτητος αξιωματούχος που εξετάζει τις κρατικές κακοδιοικήσεις. Αυτό γεννά «υποψίες για απόπειρα συγκάλυψης» και αμέλεια που «θα μπορούσε να αφορά την πολιτική ηγεσία».

Τρεις τεράστιες υποθέσεις δοκίμασαν την πίστη της χώρας στις δικαστικές δομές της τα τελευταία δύο χρόνια. Δύο από αυτές σχετίζονται με καταστροφές: Ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα τον Φεβρουάριο του 2023, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άτομα, και ένα ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Πελοποννήσου της Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι που άφησε εκατοντάδες Ασιάτες και Αφρικανούς μετανάστες να θεωρούνται πνιγμένοι.

Το άλλο, συνεχίζει το Politico, είναι ένα εκτεταμένο σκάνδαλο με λογισμικό κατασκοπείας που έχει εμπλέξει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Την περασμένη εβδομάδα ένας εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου απάλλαξε τους πολιτικούς, την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας από τα αδικήματα.

Ανησυχητικά ερωτήματα

Τέτοια περιστατικά, μεμονωμένα, θα μπορούσαν να τα είχαν αντιμετωπίσει αρκετές κυβερνήσεις στον κόσμο. Ο χειρισμός τους, όμως, εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα λέει το Politico.

Κόμματα της αντιπολίτευσης, ομάδες που έχουν φτιάξει οι οικογένειες των θυμάτων και ανεξάρτητοι ερευνητές μιλούν για συγκάλυψη, για μάρτυρες τα στόματα των οποίων έκλεισαν, νομικά έγγραφα που αγνοοήθηκαν και θύματα που παραγκωνίστηκαν. Οι κοινοβουλευτικές έρευνες δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να θολώνουν τα νερά, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Ινστιτούτου Eteron με αφορμή την 50ή επέτειο από την επιστροφή της Ελλάδας στη Δημοκρατία, μόνο το 29% των πολιτών εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: