ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Η Μετσόλα διόρισε τον κουνιάδο της σε θέση-κλειδί

Η Ρομπέρτα Μετσόλα
RONALD WITTEK/EPA

 

«Αχαλίνωτος νεποτισμός» στο Ευρωκοινοβούλιο.- Οι προηγούμενοι διορισμοί της Προέδρου του Ε.Κ. Μετσόλα είχαν αποδειχθεί επίσης αμφιλεγόμενοι

Τον κουνιάδο της διόρισε ως επικεφαλής του γραφείο της, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, με ευρωβουλευτή του Εργατικού Κόμματος να κάνει λόγο για «αχαλίνωτο νεποτισμό» αναφέρει σε ανάρτησή του το .

Ο Matthew Tabone, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Metsola το 2013, διαδέχεται τη Leticia Zuleta De Reales Ansaldo, η οποία αναλαμβάνει νέο ρόλο ως διευθύντρια σχέσεων με τα εθνικά κοινοβούλια στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook , ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής Alex Agius Saliba του Εργατικού Κόμματος, περιέγραψε την κίνηση της Μετσόλα ως «αχαλίνωτο νεποτισμό», με τον ίδιο να γράφει ακόμα: «Φανταστείτε αν εγώ ή ένας εκπρόσωπος του [Εργατικού Κόμματος] διορίζαμε ένα μέλος της οικογένειάς τους στην υψηλότερη θέση στο γραφείο τους».

Όπως αναφέρει το Politico ο Tabone είναι στενός συνεργάτης της Μετσίολα εδώ και χρόνια. Αφού άρχισε να εργάζεται για εκείνη παντρεύτηκε την αδερφή της το 2015, προτού η Μετσόλα γίνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια, στα τέλη του 2022, ο Tabone προτάθηκε από την Μέτσολα για τον ρόλο του προσωπάρχη, ωστόσο απέφυγε να τον διορίσει, καθώς

συνεπέφτε με το σκάνδαλο Qatargate, που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκπρόσωπος της Μετσόλα παρέπεμψε το Politico σε σχετική ανακοίνωση, για τον διορισμό του.

Οι προηγούμενοι διορισμοί της Μετσόλα είχαν αποδειχθεί επίσης αμφιλεγόμενοι, αφού το φθινόπωρο του 2022, ο Alessandro Chiocchetti προήχθη από προσωπάρχης της σε γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου, μια ισχυρή θέση που επιβλέπει την εκτεταμένη γραφειοκρατία του θεσμού.

Ο προηγούμενος Γενικός Γραμματέας, ο Klaus Welle, πέρασε 13 χρόνια μετατρέποντας τη θέση του σε κέντρο εξουσίας που επηρέαζε τα πάντα, από την ατζέντα του Κοινοβουλίου μέχρι το ποιος θα καταλάμβανε τις κορυφαίες θέσεις εργασίας του οργάνου. Η αποχώρησή του προκάλεσε σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου, με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη μεγαλύτερη ομάδα του Κοινοβουλίου, να προσπαθεί να καταλάβει πώς θα μπορούσε να διατηρήσει την πανίσχυρη θέση.

Ως στενός συνεργάτης της Μέτσολα, ο Chiocchetti θεωρήθηκε ως ευνοημένος για να πάρει αυτόν τον ρόλο. Κατηγορήθηκε επίσης ότι επωφελήθηκε από μυστικό παζάρι που είδε το Κοινοβούλιο να δημιουργεί αρκετές νέες θέσεις εργασίας για να εξασφαλίσει πολιτική υποστήριξη στον Chiocchetti και να διατηρήσει τον ρόλο στα χέρια του ΕΛΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: