ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Η απομάκρυνση των νεκρών ψαριών είναι θέμα δημόσιας υγείας

 

Όμως χρειάζεται να ανοίξει η συζήτηση για μεσοπρόθεσμες λύσεις, καθώς ο Παγασητικός δεν μπορεί να είναι το λιμάνι υποδοχής λυμάτων της Θεσσαλίας, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στον περιοχή του Ξηριά μετέβησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Νίκος Παππάς, ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Μαγνησίας αποτελούμενο από τον Συντονιστή Ι. Κηπουρό, την Αναπλ. Συντονίστρια Αρ. Τοψάκη, το μέλος της Κ.Ε. Ρίτσα Μέμτσα, το μέλος της Ν.Ε. Νάνσυ Τζαβέλλα και την Συντονίστρια Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Μαγνησίας Δέσποινα Νονόγλου. Πραγματοποίησαν αυτοψία και ενημερώθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Φ. Λαμπρινίδη.

Η άμεση απομάκρυνση των νεκρών ψαριών και ο καθαρισμός των υδάτων είναι πρωτίστως θέμα δημόσιας υγείας, όμως χρειάζεται να ανοίξει η συζήτηση για μεσοπρόθεσμες λύσεις.

Ο Παγασητικός δεν μπορεί να είναι το λιμάνι υποδοχής των λυμάτων της Θεσσαλίας. Ακούμε με ενδιαφέρον την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την διάνοιξη σήραγγας που θα δίνει διέξοδο των νερών της Κάρλας στο Αιγαίο Πέλαγος και  θα επιτρέπει την αποστράγγιση σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων, πρόταση που η Κυβέρνηση απέρριψε με ευκολία.

Επιπλέον, για να μην καταλήγουν μελλοντικά μεγάλες ποσότητες νερού στην Κάρλα, θα πρέπει να γίνουν στοχευμένα έργα στην περιοχή του Πηνειού και της Λάρισας

 

 Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. θα είναι επισπεύδουσα αντιπολίτευση για την εξεύρεση υπεύθυνων και βιώσιμων λύσεων.Θα συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να δοθούν λύσεις. Έχουμε ήδη φέρει στην Βουλή το ζήτημα της σύγχυσης των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά, παρότι υπήρχαν από νωρίς σημάδια ότι το φαινόμενο θα γιγαντωνόταν. Αξιώνουμε επίσημες απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής».

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι: «Η Μαγνησία είναι η μόνη περιοχή της Θεσσαλίας που εδώ και ένα χρόνο δεν έχει σταματήσει να πλήττεται από τις επιπτώσεις των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου, περιβαλλοντικά, οικονομικά, τουριστικά, κοινωνικά. Οι πολίτες και οι επαγγελματίες δεν αντέχουν άλλο.

Χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση αλλά ακούγοντας τους επιστήμονες, έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει ένας κεντρικός και συντονισμένος σχεδιασμός θα βρίσκουμε για καιρό μπροστά μας τα «απόνερα» των καταστροφών. Είμαστε δίπλα, τεκμηριωμένα και με προτάσεις, για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, αλλά θα βρεθούμε απέναντι σε οποιοδήποτε σχεδιασμό γίνει για την Κάρλα, τον Πηνειό, τον Παγασητικό που θα λειτουργεί σε βάρος της Μαγνησίας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: