ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Δύο ακόμη αρκουδάκια θύματα στον Μολώχ των δρόμων

  

ΔΕΙΤΕ το βίντεο από το σπουδαίο έργο στο καταφύγιο του  Αρκτούρου.

 

Ενώ ο πληθυσμός των αρκούδων στην Ελλάδα τείνει να εξαφανισθεί και υποτίθεται ότι η πολιτεία προστατεύει με νόμο την ζωοκτονία τους, δεν λείπουν τα συμβάντα εξόντωσης  αυτών των τετράποδων!

Ένα ακόμα τροχαίο κόστισε τη ζωή σε δύο αρκουδάκια φετινής γέννας αργά το βράδυ της Τετάρτης 28/8 στον δρόμο Φλώρινας-Πτολεμαΐδας, κοντά στον κόμβο της Βεύης.

Στο σημείο βρέθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» μαζί με την αστυνομία που συνέδραμαν επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο νεκρών ζώων καθώς στο σημείο βρισκόταν η μαμά αρκούδα μαζί με το τρίτο αρκουδάκι της που έβγαιναν στο οδόστρωμα, σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Ο «Αρκτούρος» επισημαίνει ότι πρόκειται για το δεύτερο  θανατηφόρο τροχαίο μέσα σε 10 ημέρες στην περιοχή, με το νέο αυτό περιστατικό να αποτελεί μία ηχηρή υπενθύμιση ότι η αρκούδα εξακολουθεί να παραμένει ένα ευάλωτο είδος. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Αρκούδας - το εργαλείο του «Αρκτούρου» για την παρακολούθηση των αρκούδων στην Ελλάδα- 22 αρκούδες έχουν σκοτωθεί σε τροχαία ατυχήματα από το 2020 έως σήμερα ενώ ακόμη 12 από άλλα ανθρωπογενή αίτια (δηλητηριασμένα δολώματα ή πυροβολισμό). Συνολικά δηλαδή καταγράφηκαν 34 επιβεβαιωμένα νεκρές αρκούδες σε διάστημα 5 περίπου ετών.

 

 

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο στοίχισε τη ζωή σε 2 αρκουδάκια φετινής γέννας αργά το βράδυ της Τετάρτης 28 Αυγούστου στον δρόμο Φλώρινας-Πτολεμαΐδας (κοντά στον κόμβο της Βεύης)! Στο σημείο βρέθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μαζί με την αστυνομία που συνέδραμε στην επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο νεκρών ζώων καθώς στο σημείο βρισκόταν η μαμά αρκούδα μαζί με το τρίτο αρκουδάκι της που έβγαιναν στο οδόστρωμα.
Πρόκειται για το 2ο θανατηφόρο τροχαίο μέσα σε 10 ημέρ...

Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: