ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

«Να μην επικρατήσει η αδράνεια μετά την καταστροφή»

 

Ο Νίκος Παππάς πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή όπου έχει τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ συγκράτησης των νεκρών ψαριών από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου!

Ο Νίκος Παππάς, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στον Βόλο, με αφορμή το σοβαρό περιβαλλοντικό και υγειονομικό ζήτημα που έχει ανακύψει από τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο. Η κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους και τις τοπικές αρχές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει την ανάγκη άμεσης δράσης.

Σύμφωνα με το  κατά την επίσκεψή του, ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, καθώς και από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Φώτη Λαμπρινίδη, για τις εξελίξεις. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή όπου έχει τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, προκειμένου να συγκρατηθούν τα νεκρά ψάρια που έχουν φτάσει στον Ξηριά μέσω του θηροφράγματος της Κάρλας.

Η επίσκεψη του κ. Παππά εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη περιοδεία του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, στην περιοχή τη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Νίκος Παππάς τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης: «Το φαινόμενο είναι αποκαρδιωτικό, η οσμή είναι πολύ έντονη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ζήτημα της κλιματικής κρίσης είναι πρωτίστως ένα ζήτημα δημόσιας υγείας και να συζητήσουμε με σοβαρότητα, εκτός από την άμεση οικολογική και οικονομική αποκατάσταση της περιοχής, μεσοπρόθεσμες λύσεις».

Ο κ. Παππάς κάλεσε την Πολιτεία να εξετάσει σοβαρά την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που στοχεύει να σταματήσει ο Παγασητικός Κόλπος να λειτουργεί ως αποδέκτης λυμάτων από όλη τη Θεσσαλία. «Αυτή πρέπει να είναι η μεσοπρόθεσμη στόχευση και εκεί θα βρουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μία δύναμη επισπεύδουσας αντιπολίτευσης», υπογράμμισε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του εκεί δεν είχε σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση της κατάστασης: «Δεν ήρθαμε για να καταστροφολογήσουμε ή να σπεκουλάρουμε πολιτικά. Ήρθαμε να δούμε το μέγεθος του προβλήματος και να το αναδείξουμε περαιτέρω, αφού ήδη οι βουλευτές μας έχουν παρέμβει, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου. Ήρθαμε για να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς -η Περιφέρεια Θεσσαλίας δουλεύει ήδη πυρετωδώς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της- ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα».

Κλείνοντας, ο κ. Παππάς προειδοποίησε για τις συνέπειες της αδράνειας: «Δεν έχουμε την πολιτική και ηθική πολυτέλεια, δεν έχουμε την πολυτέλεια επιβίωσης να περιμένουμε, απλώς, την επανάληψη του φαινομένου. Θα είναι τεράστιες οι ευθύνες αν επικρατήσει η αδράνεια μετά από αυτή την καταστροφή».

Στην επίσκεψη τον κ. Παππά συνόδευσαν ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καθώς και στελέχη της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανάμεσά τους ο συντονιστής Γιάννης Κηπουρός, η αναπληρώτρια συντονίστρια Αριστέα Τοψάκη, το μέλος της Κ.Ε. Ρίτσα Μέμτσα και η γραμματέας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, Δέσποινα Νονόγλου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: