ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Φωτιά στο Παγγαίο, 5η ημέρα – Στάχτη μέρος του δάσους

Παγγαίο φωτιά 
 

Για 5η ημέρα εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στο Παγγαίο όρος στην Καβάλα, έχοντας κάψει περισσότερα από 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση. 

Θυμάται κανείς τις υπερφίαλες δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση σε αντίστοιχες πυρκαγιές επί κυβέρνησης Τσίπρα, που έσβηνε το πυροσβεστικό σώμα σε ελάχιστο χρόνο και αηδιάζει με την κομπορημοσύνη τους, σαν βλέπει σήμερα να κατακαίγονται τα δάση μας επί ημέρες και η χθεσινή αντιπολίτευση, που σήμερα είναι κυβέρνηση, να γίνεται παρατηρητής  της καταστροφής! Τα δε ΜΜΕ της λίστας Πέτσα να σφυρίζουν αδιάφορα! Επί ένα μήνα καίγονταν το όρος της Δράμας και εάν δεν έβρεχε  ο ουρανός η φωτιά ακόμη θα έκαιγε!

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, χθες το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ενώ το πρωί ξεκίνησαν ξανά οι ρίψεις από αέρος. 

Δύο είναι τα μεγάλα ενεργά μέτωπα της φωτιάς, που εντοπίζονται πάνω από Μεσορόπη- Πλατανότοπο Καβάλας και το Ροδολίβος Σερρών, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στη μάχη της κατάσβεσης είναι 280 πυροσβέστες με 46 οχήματα και 25 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Εάν την φωτιά δεν την προλάβει το Πυροσβεστικό Σώμα από την αρχή, τότε παίρνει διαστάσεις και γίνεται ανεξέλεγκτη. Αλλά γι αυτό χρειάζονται πυροσβεστικά μέσα που δυστυχώς λείπουν ή είναι 40ετίας και πλέον και η κυβέρνηση αδιαφορεί για την νενίσχυση του πυροσβεστικού στόλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: