ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Εια την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων της πόλης


Η συνεργασία όλων των θεσμικών εκπροσωπήσεων της Νεάπολης Συκεών  είναι απαραίτητη, τόνισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α'  Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου

Με τον  Δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη,  με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Λάζαρο Ωραιόπουλο, με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη του Δήμου και με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή συναντήθηκε σήμερα η Βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν  θέματα και  προβλήματα του Δήμου, με έμφαση στους τομείς της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Πολιτικής.

Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα και οι πολιτικές που υλοποιεί ο Δήμος στους τομείς της Κοινωνικής Πολιτικής και της  Πρόνοιας, όπως είναι όλες οι κοινωνικές δομές, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΗΦΗ, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο επείγον πρόβλημα που υπάρχει με την παράταση της προθεσμίας της προσαρμογής των Βρεφονηπιακών σταθμών με τις προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία που πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

Συζητήθηκε η δυσμενής εξέλιξη του αποκλεισμού δεκάδων χιλιάδων παιδιών με πλήρη φάκελο από τα ΚΔΑΠ για άλλη μια χρονιά και τονίστηκε η αναγκαιότητα να διατεθούν στους Δήμους τα αδιάθετα ποσά που προκύπτουν εξαιτίας της στρεβλής κατανομής στα vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ.

Διαπιστώθηκε ότι το ποσό που διατίθεται για κάθε voucher  για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν είναι επαρκές και πρέπει να αυξηθεί σημαντικά, για να  καλύπτει όλες τις δαπάνες.  

Ο Δήμαρχος και τα στελέχη του Δήμου αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα της υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών και της υποχρηματοδότηση του Δήμου.

Συζητήθηκε η κατάργηση των σχολικών επιτροπών και τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργεί, καθώς και η υποχρηματοδότηση για τη λειτουργία και για τη συντήρηση των σχολείων.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου γνωστοποίησε τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει στη Βουλή για την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και των θεμάτων της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Κοινωνικής Πολιτικής και δεσμεύτηκε να εργαστεί για την προώθηση και την επίλυση όλων των κρίσιμων προβλημάτων του Δήμου Νεάπολης Συκεών, τα οποία έθεσαν ο Δήμαρχος και τα στελέχη της Διοίκησης του Δήμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: