ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Αποκαλυπτήρια Άδωνι στην αντιπαράθεσή του με Φίλη



"Περιβόλι" ήταν το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ, στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου «Επόμενη Μέρα», ο Άδωνις Γεωργιάδης στην αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Φίλη, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι δημοσιογράφοι Νίκος Σβέρκος και Πάνος Αμυράς.
 
Με την  εμφάνισή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε τη σύγχυση, τα πολιτικά αδιέξοδα και την αδυναμία της ΝΔ να αντιπαρατεθεί προγραμματικά στον ΣΥΡΙΖΑ. 

- Παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός και η ΝΔ που ήθελαν "τόσα κι άλλα τόσα " μέτρα πέρα από αυτά που ζητούσαν ο Σόϊμπλε και το ΔΝΤ.

- Σχετικά με την πρόσφατη παραδοχή του ΔΝΤ για μεγάλα λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα από τα οποία οι μόνες που ωφελήθηκαν ήταν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες, το μόνο που βρήκε να ψελλίσει  ήταν ότι είχε δίκιο ο Σαμαράς που δεν ψήφισε το 1ο μνημόνιο, λησμονώντας το Ζάππειο 2

- Είπε ότι τις 15000 απολύσεις τις είχε συμφωνήσει με την τρόϊκα η... ΔΗΜΑΡ και ο κ. Μανιτάκης  και ότι απλώς ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός υποχρεώθηκε να τις υλοποιήσει, παρ` ό,τι... διαφωνούσε.  Δεν απάντησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να καταργήσει αυτό το μέτρο και να επαναπροσλάβει τους απολυμένους.

- Επικαλέστηκε δική του νομοθετική ρύθμιση  του Ιουλίου του 2014 για τους ανασφάλιστους, παραδεχόμενος έτσι ότι τουλάχιστον μέχρι τότε δεν είχαν πρόσβαση στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Ξέχασε, βέβαια, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η περίθαλψη των ανασφάλιστων έγινε πράξη και δεν έμεινε στα χαρτιά, όπως τόνισε ο Νίκος Φίλης.  Όπως έγινε πράξη και η αναζήτηση των 241 εκατομμυρίων ευρώ από το rebate  των φαρμακευτικών εταιριών που οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχαν «θάψει» στα συρτάρια τους.

- Υποχρεώθηκε να ομολογήσει ότι επί των ημερών του ίσχυσε πέρα από τα 5 ευρώ, έστω και για λίγο εισιτήριο 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα νοσοκομεία που καταργήθηκε γιατί ξεσηκώθηκε μέχρι και το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος, όπως υπενθύμισε ο Νίκος Φίλης.

-Για τις συντάξεις είπε ότι μειώθηκαν κι άλλο επί ΣΥΡΙΖΑ κάτι το οποίο διέψευσε και ο Νίκος Φίλης και  ο αρμόδιος υπουργός κ. Πετρόπουλος ο οποίος σε παρέμβασή του στην εκπομπή τόνισε ότι η μέση σύνταξη είναι αυξημένη κατά 20 ευρώ το μήνα έναντι του 2014 με βάση τα στοιχεία του προγράμματος Ήλιος.

- Δεν απάντησε παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Νίκου Φίλη  που θα βρει η ΝΔ τα 5,5  δις που απαιτούνται για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και ποιος είναι ο δημοσιονομικός χώρος, πάνω από τα 3,5% πλεονάσματα, που υπολογίζει.  

- Δεν είχε τίποτα να πει για τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή, στην εκπαίδευση, στην υγεία και για τον κανόνα 5 φεύγουν 1 έρχεται, που υποστηρίζει το κόμμα του στις προσλήψεις στο δημόσιο, έναντι της αναλογίας 1:1 που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

- Δεν απάντησε αν θα διατηρηθούν η λεγόμενη 13η σύνταξη, τα σχολικά γεύματα, η επιδότηση ενοικίου και τα άλλα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης αν τυχόν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.

- Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν πάντοτε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού παρ` ό,τι ο Νίκος Φίλης του έδειξε tweet του αρχηγού της ΝΔ που τοποθετούνταν εναντίον της αύξησης του κατώτατου μισθού και αποκαλούσε λαϊκισμό την αύξησή του.

- Επανέλαβε  την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για διαμόρφωση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. Δηλαδή, για τη ΝΔ ο κατώτατος μισθός έπρεπε να αυξηθεί μόνο 3%-4% κι όχι 11% που τον αύξησε η κυβέρνηση.

- Σε κατάσταση πρωτοφανούς σύγχυσης και προσωπικού διχασμού έκανε μισή "κωλοτούμπα" στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν τόλμησε ούτε μια φορά να επαναλάβει ότι "η Μακεδονία είναι μία και ελληνική " και δήλωσε  ότι θα σεβαστεί τη διεθνή συμφωνία των Πρεσπών και θα αποκαλεί Βόρεια Μακεδονία τη γειτονική χώρα στις διεθνείς σχέσεις, αλλά, στο εσωτερικό θα συνεχίσει να την αποκαλεί "Σκόπια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: