ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ – Η αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος


Τελικά ποιός έφτιαξε το Νότιο Πάρκο; (Φωτό & Βίντεο)

ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ – Η αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος

  • Ποιος το ξεκίνησε.
  • Ποιος κατασκεύασε τα 2/3 του πάρκου.
  • Ποιος συνέχισε τις εργασίες.
  • Ποιος το τελείωσε.
  • Ποιος το καρπώθηκε.
Το Νότιο πάρκο είναι μια έκταση 67 στρεμμάτων που έως το 2012 ήταν τελείως εγκαταλελειμμένη, με δέντρα πυκνά ακλάδευτα και άναρχα φυτεμένα, γεμάτη μπάζα, σκουπίδια, περιφραγμένη με συρματόπλεγμα κ.λ.π. Η τότε διοίκηση του ΟΛΠΑ με την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας – καθώς η έκταση αυτή ήταν λιμενική ζώνη – αποφάσισε την μετατροπή του χώρου αυτού σε πάρκο αναψυχής και περιπάτου.

Το 2012 κλαδεύτηκαν τα δέντρα, απομακρύνθηκαν τα μπάζα, τα σκουπίδια και κατασκευάστηκαν αγωγοί ομβρίων υδάτων. Το 2013-2014 έγιναν υποδομές υπεδάφιες με δίκτυα για παροχή ηλεκτρικού ρέυματος σε 180 κολώνες φωτισμού ως επίσης και δίκτυο παροχής ύδατος. Επίσης έγιναν δενδροφυτεύσεις και τοποθετήθηκαν 24 παγκάκια και καλαθάκια απορριμάτων. Κατασκευάστηκαν 3,7 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμου που ξεκίνησε μπροστά από την περίφραξη του νέου λιμένα. Από αυτά, 650 μέτρα έγιναν από ένα παλαιό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πατρών (ΑΔΕΠ).

Ο ΟΛΠΑ ολοκλήρωσε τη μελέτη του έργου και τοποθέτησε 110 φωτιστικά σώματα (κολώνες) εκ τών οποίων 30 σώματα ήταν χορηγίες από τρεις επιχειρήσεις (Κεπενός. Κοντοθόδωρος και Τελώνης). Απομακρύνθηκε η εξωτερική περίφραξη απο συρματόπλεγμα και τοποθετήθηκαν καλαίσθητα κολωνάκια, επιτρέποντας την πρόσβαση των πεζών καθ’ όλο το μήκος του πάρκου.

Στις 15/5/2015 που έγινε και η ηλεκτροδότηση από τον Δήμο Πατρέων, παραδόθηκε το πάρκο από την διοίκηση του ΟΛΠΑ προς χρήση στους πολίτες, παρουσία του Δημάρχου. Από το σύνολο της έκτασης ένα τμήμα στην βορειοδυτική πλευρά έκτασης πέντε στρεμμάτων δεν είχε αποπερατωθεί καθώς ο ΟΛΠΑ είχε σκοπό να γίνει πάρκο τοξοβολίας και γίνονταν συζητήσεις με την Ομοσπονδία. Στον χώρο αυτό, συνεργεία του Δήμου έκαναν διάφορες χωματουργικές εργασίες τον Σεπτέμβριο και Νοέμβριο 2015, χωρίς άδεια από το λιμεναρχείο – καθώς τότε ακόμη ήταν λιμενική ζώνη – και για το λόγο αυτό του επεβλήθηκαν δυο πρόστιμα 60.000 και 40.000 ευρώ. Γι αυτό έγινε και το δικαστήριο στις 1-4-2019, όπου όπως ήταν αναμενόμενο ο Δήμος δικαιώθηκε και παραγράφηκαν τα πρόστιμα, μετά την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην Πάτρα από τον κ. Τσίπρα.

Εν συνεχεία το 2016 η νέα διοίκηση του ΟΛΠΑ με ΔΑΠΑΝΗ ΤΗΣ, τοποθέτησε την παιδική χαρά.
 

Ο ΟΛΠΑ λοιπόν από την περίοδο 2012 – 2016 συνέβαλε με 147.230 ευρώ για την διαμόρφωση και ανάπλαση του Νότιου Πάρκου χωρίς να υπολογιστούν και τα έξοδα εργασιών που έκανε δια αυτεπιστασίας. Επίσης κατασκεύασε εξ ολοκλήρου τον παιδότοπο – παιδική χαρά, το 2016 όπως φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία, όπου ο Δήμος ξήλωσε το κάτω μέρος της πινακίδας του ΟΛΠΑ που αναγραφόταν η χορηγία, και έκανε την παιδική χαρά δική του!


 
Ο Δήμος μπήκε με μηχανήματα και προσωπικό δικό του και έκανε διαμορφώσεις και εργασίες αποπεράτωσης του Νότιου Πάρκου, όπως και εργασίες στα 5 στρέμματα όπου δεν είχε δοθεί άδεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Σίγουρα ο Δήμος δούλεψε και αποπεράτωσε το έργο και μπράβο του. 

Όμως θα όφειλε ν’ αναγνωρίσει την τεράστια συμμετοχή του ΟΛΠΑ και να μη πάρει ολόκληρη τη δόξα του Νότιου Πάρκου πάνω του. Θα περίμεναν όλοι σε κάποια από τις πολλές ομιλίες στο Νότιο Πάρκο, να είχε αναφερθεί στην συμβολή του ΟΛΠΑ γι αυτό το έργο, για την αποκατάσταση της αλήθειας. Η αλήθεια και η τιμιότητα πάντα αναγνωρίζονται.

Στο πιο κάτω βίντεο κοιτάξτε από drone, που είχε φτάσει τις εργασίες ο ΟΛΠΑ τον Απρίλιο του 2014, 5 μήνες πριν αναλάβει την διαχείριση του Δήμου η νέα Δημοτική αρχή.
Στο επόμενο βίντεο ακούστε τι είχε δηλώσει στο ΙΟΝΙΑΝ τον Απρίλιο του 2014 ο τότε Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Κώστας Πλατυκώστας.

Στα πιο κάτω links δείτε σχετικές αναφορές για τις εργασίες του ΟΛΠΑ στο Νότιο Πάρκο τη περίοδο 2014-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: