ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Βούτηξαν τα χέρια τους στο πολιτικό αίμα και εκτέθηκαν



Πλέον έμειναν εσαεί με το στίγμα της άτυπης συνεργασία από κοινού με την Δεξιά!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ




Στις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν τελικά οι πρόωρες εθνικές εκλογές. Αυτή είναι η ημερομηνία που επελέγη, σύμφωνα με πληροφορίες του προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες 2019 (τελειώνουν στις 2 Ιουλίου) και να μην έχουν υποχρεώσεις οι γονείς και οι 17άρηδες με δικαίωμα ψήφου.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε από το πρωί διαδοχικές συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες προκειμένου να αποτιμηθεί η νέα κατάσταση για την κυβέρνηση αλλά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τη συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές και περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ένα κόμμα του 24%. Δεν είναι λίγη η δύναμή του. Από το 4% έφθασε στο 35% και σταθεροποιείται στο 24%. Δεν κατόρθωσε μέσα στο διάστημα των περίπου πέντε ετών να ενσωματώσει το 31% που πήρε επί πλέον το 2015 από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ (4%+31%=35%) με δεδομένη την λυσσαλέα επίθεση που υφίσταται από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που έχουν ατύπως συγκροτήσει κόμματα και πολιτικές κινήσεις προερχόμενες από την άκρα Αριστερά έως την Άκρα Δεξιά. ΧΑ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ και εσχάτως ΑΝΕΛΛ, που έχουν θέσει ως στόχο τους το γκρέμισμα του ΣΥΡΙΖΑ.



Η απόπειρα φόνου κατά του ΣΥΡΙΖΑ πείσμωσε τους αριστερούς και σήμανε συναγερμό κατά του αντιδραστικού Μετώπου.



Είναι τουλάχιστον ανόητο να πιστεύει η αντίδραση ότι μπορεί να προσωποποιείται η ήττα σε προσωπικότητες της κυβέρνησης, που σήκωσαν ιδιαίτερο βάρος στον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Και στοχοποιήθηκαν από τα Μαρινάκια ΜΜΕ. Δείτε την φωτογραφία από τις επινίκιες δηλώσεις Μώραλη στον Πειραιά, που στα δεξιά του φιγουράρει ο Μαρινάκης με τα έξι ΜΜΕ και θα κατανοήσετε, την σημασία που έδωσε το οικονομικό κατεστημένο στην... δολοφονία του κόμματος της Αριστεράς! 



Και δυστυχώς, το κυβερνητικό κόμμα όντας με μικρές κομματικές δυνάμεις και με δεδομένο ότι κορυφαία κομματικά στελέχη του μετακόμισαν από αυτό σε κυβερνητικές θέσεις, όταν άρχιζε ο συμβιβασμός με την ευρωπαϊκή αντίδραση κάτω από τον εκβιασμό των εταίρων για την συνομολόγηση του 3ου Προγράμματος, βρέθηκε σε αδυναμία να προτάξει άμυνα.



Πήρε μέτρα σωστά και σοβαρά η Κυβέρνηση, για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Πήρε ρίσκα σε ζητήματα που η αντίδραση σπεκουλάριζε επί χρόνια (Μακεδονικό κλπ). Κυνήγησε την φοροδιαφυγή προκαλώντας την αντίδραση, ιδίως μεγάλων και μικρότερων συμφερόντων. Έστειλε στον Εισαγγελέα πλείστες υποθέσεις διαφθοράς των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάποιες των οποίων ακόμη εκκρεμούν, ενώ άλλες με τις, στην ουσία, αθωωτικές αποφάσεις των ανασταλτικών χαρακτήρων που έλαβαν από δικαστές, λειτούργησαν ως κοροϊδία των πολιτών!



Θα γίνουν οι εκλογές σε λίγες ημέρες και σε περίπτωση που δεν ανατραπεί το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην αντιπολίτευση και ο λαός θα επιλέξει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη του θα εγκαταλείψουν τον κρατικό μηχανισμό επιστρέφοντας στο κόμμα, το οποίο θα αναδιοργανώσουν σε βάσεις πιο στέρεες και θα αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις που θα διαθέτει την δεδομένη πολιτική της Δεξιάς που είναι η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους που άρχισε από τον Αύγουστο να στήνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ των πιο φτωχών τμημάτων της κοινωνίας μας. Ίσως και να έχει ανάγκη αυτήν την ανάπαυλα ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανασυνταχθεί, πριν επανακάμψει.



Ίσως όμως και να ξανασκεφτεί ο μέσος δημοκρατικός πολίτης τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την ενδεχόμενη παλινόρθωση της Δεξιάς και να ψηφίσει με διαφορετικό πρόταγμα.



Σε κάθε περίπτωση από αυτήν την πάλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις της συντήρησης και της αδράνειας στην ελληνική κοινωνία αξίζει να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα:



Η αντιμετώπιση του ναζιστικού μορφώματος από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν επιτυχής αφού το κοψομέσασε, -όταν την ίδια ώρα δυνάμεις από το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο του έπλεκαν εγκώμια χαρακτηρίζοντας αγανακτισμένους πολίτες, αυτούς που το 2012 και το 2015 δύο φορές έδωσαν την ψήφο τους στην υπόδική εγκληματική οργάνωση.



Σαφώς η επανάκαμψη του άλλου ακροδεξιού μορφώματος Βελλόπουλου που αφαίρεσε ψήφους από το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ είναι δυσμενής εξέλιξη παρά την αποδυνάμωση της ΧΑ, διότι καταδεικνύει αυτό που έχει επισημανθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι μέσα στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας υπάρχει μία μερίδα που κυμαίνεται από την άκρα Δεξιά έως την ναζιστική έκφραση. Και τέτοια ναζιστικά μορφώματα υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρώπη!



Άλλο χαρακτηριστικό, που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και ιδιαίτερα αυτών των κομμάτων και δυνάμεων  που προέρχονται από τα Αριστερά, ενώ βούτηξαν τα χέρια τους στο αίμα από στην ΣΥΡΙΖΟκτόνο τακτική τους, κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει το αντιδεξιό μετερίζι του 24%, ενώ τα ίδια έμειναν εσαεί με το στίγμα της απόπειρας ΣΥΡΙΖΟκτονίας από κοινού με την Δεξιά!



Έκοψαν κάθε γέφυρα με τον δημοκρατικό κόσμο που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς παρέμειναν κολλημένες στα μικρά ποσοστά τους ή και εξαερώθηκαν.



Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛΛ, με τον διμέτωπο που στην ουσία λειτούργησε υπέρ της  Δεξιάς και κατά της Αριστεράς, άνοιξε δρόμο αυριανής συνεργασίας σε συγκυβέρνηση με την ΝΔ.



Και εάν κατά το πιθανότερο δεν συγκεντρώσουν απόλυτη πλειοψηφία είναι ενδεχόμενο να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες όμως θα γίνουν με το σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής, χωρίς μπόνους κι από κει και πέρα  κάθε παλαιοκομματικός κατεργάρης στον... πάγκο του!



Λογικό είναι να αναρωτηθείτε, μα δεν έχει ευθύνες το επιτελείο και το κατώτερο στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον για τον τρόπο που αντιμετώπιζε την έλευση του οδυνηρού αποτελέσματος;



Βεβαίως και υπήρξε επιβολή βολονταριστικών μέτρων, καθώς δεν  έλαβαν υπόψη τις πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στην συνείδηση  μέρους της κοινωνίας, της προερχόμενης από την Β. Ελλάδα. Και  δεν διέθετε τις ανάλογες δυνάμεις και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον προπαγανδιστικό εθνικιστικό πυρετό. Κι ακόμη η υπόθεση της επιβολής των ταμειακών μηχανών, που αποκάλυπταν τους φοροκλέπτες, μέτρο αναγκαίο, δυσαρέστησε μέρος της κοινωνίας, ενώ η επιβολή του στον σκοτεινό χώρο της μεγαλοδικηγορίας βρήκε λυσσαλέα αντίδραση με την αποχή τους επί ένα χρόνο από την δίκη της ΧΑ.



Αυτά και άλλα ζητήματα που είναι τα κατά συνθήκη αναγκαία μέτρα, δεν μπόρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα να τα προστατεύσει από τον λαϊκισμό του ΑντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου της ΝΔ και των δήθεν δημοκρατικών δυνάμεων  που συμμάχησαν μαζί της, με κορυφαίο παράδειγμα την εκφυλιστική στάση του ΚΚΕ σε φιλολαϊκά κυβερνητικά μέτρα για τις 120 δόσεις, την 13η σύνταξη κ.α.



Και ω του λόγου επαλήθευση, πριν αλέκτωρ λαλήσαι, ο Νίκος Κακλαμάνης, επκεφαλής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ, μίλησε ξεκάθαρα σήμερα στην ΕΡΤ1, απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκρ. Φάμελλο:



«Το είπαμε και προεκλογικά, το κόστος της 13ης σύνταξης είναι 2,8 δισ. και ο προϋπολογισμός αδυνατεί να το σηκώσει».



Και ο νοών νοείτο. Για δε τον υποκατώτατο μισθό των νέων μέχρι 25 ετών, την δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους  και την είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στα νοσοκομεία, καθώς και την επταήμερ εργασία 56 ωρών των εργαζομένων, απέφυγε να πάρει θέση. μιλώντας για το ένδοξο παρελθόν  του ως υπουργός Υγείας της ΝΔ, που επέτρεψε την είσοδο εταιρειών στα νοσοκομεία, όλα λειτούργησαν άψογα (σ.σ.: αυτό μπορεί να το κρίνει κανείς) διότι ο κ. Κακλαμάνης εκτός από γιατρός είναι και... φυσιογνωμιστής! Έτσι είπε.



Παρεμπιπτόντως και ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει πρόβλημα  που επελέγη πρώτος σε ψήφους υποψήφιος εκλεκτός του προέδρου της ΝΔ, και θα συνεχίσει ως δεύτερος σε ψήφους να παριστάνει τον πρώτο, παρά τις αρχικές του δηλώσεις.



Όπερ σημαίνει μούγκα και στην στρούγκα!



Παλινόρθωση της ΝΔ στην κυβέρνηση θα σημάνει επισφράγιση της πορείας της χώρας προς τον συντηρητισμό! Και αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρα κατανοητό, καθώς απομάκρυνση από το Ταμείο σημαίνει ουδεμία αναγνώριση λάθους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: