ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ξεκάθαρη στήριξη στον Απ. Κατσιφάρα στον Β' γύρο


Για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας ψηφίζουμε Απ. Κατσιφάρα (στο μέσον) παροτρύνει τους δημοκρατικούς πολίτες η ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και  για τον Δήμο Πατρέων, ψηφίζουμε κατά συνείδηση προτείνει η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ. «Άλλο Πλαστήρας, άλλο Παπάγος και μάλιστα σήμερα» υπευθυμίζει το ΕΑΜ


Να μην περάσει η Δεξιά στην Περιφέρεια Δ.Ε.
ΨΗΦΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. - ΤΟ ΕΑΜ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ: «ΆΛΛΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, ΑΛΛΟ ΠΑΠΑΓΟΣ» ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας απευθύνει κάλεσμα για στήριξη προοδευτικών ψηφοδελτίων στο Β΄ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών στο Νομό, για «να δώσουμε μήνυμα ότι η παράταξη της προόδου, της δημοκρατίας, της αριστεράς, της αλληλεγγύης είναι παρούσα και εξακολουθεί να κερδίζει συνειδήσεις και να αλλάζει τις ζωές των πολιτών».
Στο παρακάτω μήνυμά της, που είναι έκδοχο της συνέλευσης μελών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 26 Μαΐου και που εκφράστηκε η ανάγκη για στήριξη του ψηφοδελτίου Κατσιφάρα για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, όχι μόνο ως ένδειξη πράξης αντίστασης στην δεξιά αντικοινωνική βαρβαρότητα που μας επιφυλάσσει η εκλογή πιστών υπηρετών του καθοδηγούμενου Κυρ. Μητσοτάκη από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική των μιντιαρχών και της πιστής στο ΔΝΤ κας Ξαφά, αλλά και γιατί πρέπει εκλεγόμενοι όλοι, να φθάσουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι τέσσερις υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται σε εκλόγιμη θέση μεν, αλλά αυτό δεν γίνεται αλλιώς, παρά με την επανεκλογή του συνδυασμού Κατσιφάρα, με τον οποίο κατήλθαν:
Στην ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας, αυτό δεν διαλαμβάνεται ρητά, αφού για ευνόητους λόγους δεν μπορούσε να το περιμένει κανείς, αλλά βάσιμα υπονοείται. Για δε τον Β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναφέρεται γενικότερα σε στήριξη προοδευτικών συνδυασμών, αποφεύγοντας στην περίπτωση της Πάτρας, ταύτιση με όποιο εκ των δύο υποψηφίων.
Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:  
«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ νομού Αχαΐας ευχαριστεί θερμά όλους και όλες  όσοι έδωσαν  την εκλογική μάχη των Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών εκλογών αυτές τις μέρες, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι ο Νομός Αχαΐας στηρίζει τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις,  αναδεικνύοντας  τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρώτη δύναμη στις ευρωπαϊκές εκλογές .
Η μάχη όμως αυτή συνεχίζεται και στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 2 Ιουνίου.
Το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλλει τη συνεργασία στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και έτσι θα κινηθούμε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, στον δεύτερο γύρο, προοδευτικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
Καλούμε όλους τους πολίτες και όχι μόνο όσους μας στήριξαν και μας ψήφισαν, να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν με αποφασιστικότητα, παντού, προοδευτικά ψηφοδέλτια λαμβάνοντας υπόψη ότι το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής ενισχύει τις συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων μεταξύ αυτοδιοικητικών δυνάμεων .
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και σε κάθε δήμο της Αχαΐας, ακόμα και εκεί  που δεν υπάρχουν υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, πρέπει να στηριχθούν με όλες μας τις δυνάμεις τα προοδευτικά ψηφοδέλτια.
Να δώσουμε μήνυμα ότι η παράταξη της προόδου, της δημοκρατίας, της αριστεράς, της αλληλεγγύης είναι παρούσα και εξακολουθεί να κερδίζει συνειδήσεις και να αλλάζει τις ζωές των πολιτών». 

Ενεργοποιείται το ΚΙΝΑΛ υπέρ Κατσιφάρα 


Όπως αναγράφεται στο thebest.gr,  από τoν δημοσιογράφο Φάνη Βγενόπουλο, ήδη βρίσκονται στην Πάτρα από σήμερα Πέμπτη 30-5-2019, ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς και ο Κώστας Λαλιώτης, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο  Παρασκευή θα βρεθεί και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ενώ θα περιοδεύσει και σε Αγρίνιο και Πύργο.

Μάλιστα, αναμένεται να δώσει το «παρών» και στο εκλογικό κέντρο του Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ δεν αποκλείεται να παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου.
Επιδίωξη είναι η υποστήριξη του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος όπως είναι γνωστό την Κυριακή αντιμετωπίζει τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ  Νεκτάριο Φαρμάκη, που μπήκε στον β’ γύρο των εκλογών με προβάδισμα 4 μονάδων και με την στήριξη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Σπηλιόπουλου, ο οποίος εγκαλείται για συναλλαγή με την ΝΔ στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.
 
Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ
Από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ του Γιώργου Ρώρου εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους ψηφοφόρους της Πάτρας να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αφού έτσι ή αλλιώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της κάθε δημοτικής κίνησης έχουν εκλεγεί από τον πρώτο γύρο και το πως θα διοικηθεί ο Δήμος είναι ζήτημα συνεργασιών στις οποίες θα πρέπει να πρωτοστατήσει όποιος βγει δήμαρχος. Και οποίος θα κρατά την... μπαγέτα της διοίκησης του Δήμου.
Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:
«Η ΩΡΑ Πατρών κατέθεσε έγκαιρα ένα πλήρες και συνεκτικό πρόγραμμα με το οποίο η Πάτρα θα μπορέσει να ξεφύγει από τον κύκλο της εσωστρέφειας, της αδράνειας αλλά και της ανάπτυξης για λίγους κι εκλεκτούς. Είχαμε τονίσει προεκλογικά ότι η απλή αναλογική επιτάσσει τη συνεργασία, τη διαβούλευση, τη σύνθεση, απέναντι στα προβλήματα της Πάτρας. Οι απόλυτες και επίπλαστες πλειοψηφίες ανήκουν, πλέον, στο παρελθόν.
Με γνώμονα αυτές τις συνθήκες θα πορευτούμε ως δημοτική ομάδα στο νέο δημοτικό συμβούλιο αναζητώντας και διαμορφώνοντας κάθε φορά τους συσχετισμούς εκείνους που οδηγούν σε μια προοδευτική κατεύθυνση την πόλη μας.
Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων έχει ήδη καθοριστεί από την εκλογική διαδικασία. Ως εκ τούτου η εκλογή Δημάρχου έγκειται στην κρίση του κάθε μέλους της παράταξης και εξαρτάται από την ιδεολογική του τοποθέτηση, τις εμπειρίες του, τις εκτιμήσεις του.   
Ως παράταξη έχουμε τοποθετηθεί στον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής αριστεράς και πρωταρχικός μας στόχος είναι η συμβολή στον ουσιαστικό διάλογο εντός κι εκτός του δημοτικού συμβουλίου με όσους ψήφισαν την παράταξή μας αλλά και με αυτούς που επέλεξαν κάποια άλλη για να εκφραστούν. Κυρίως, δε, με τους παραγωγικούς και συλλογικούς φορείς της πόλης μας ώστε οι αποφάσεις να μην αποτελούν ούτε αποτέλεσμα πολιτικής χειραγώγησης ούτε μορφή άσκησης μικροπολιτικής.
Τα μέλη της ΩΡΑ Πατρών έχουν επιδείξει υψηλό επίπεδο κατανόησης των συνθηκών αλλά και των προβλημάτων της Πάτρας και έχουν διατυπώσει μέσα από τις θεματικές ομάδες της παράταξης τις προτάσεις τους. Έχουν κρίση και συνείδηση. Θα φροντίσουμε να την κρατήσουν ανεπηρέαστη από κατευθυντήριες γραμμές και προειλημμένες αποφάσεις».  
Το ΕΑΜ για το Β΄ γύρο των εκλογών

Το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο σχετικά με τον 2ο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, εξέδωσε ανακοίνωση με υπογραφή του Μιχ. Βασιλάκη,  στην οποία αναφέρει ότι: 

«1. Στηρίζει πολιτικά και εκλογικά τους συνδυασμούς της αριστεράς και δίνει μαζί τους τη μάχη ενάντια στα μέτωπα της νεοφιλελεύθερης αντίδρασης, του παρασιτισμού και των πολιτικών της παραγώγων.

2. Δίνει θετική ψήφο, ανεξάρτητα και πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές στους προοδευτικούς, δημοκρατικούς συνδυασμούς που έχουν αναφορά την εργασία, την κοινωνική αλληλεγγύη, το κοινωνικό κράτος απέναντι στους συνδυασμούς της δεξιάς νεοφιλελεύθερης αντίδρασης, του σωβινισμού και του φασίζοντος εθνικισμού. 

Άλλο Πλαστήρας, άλλο Παπάγος και μάλιστα σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: