ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Εσείς κύριε Πελετίδη, ως δημοτική Αρχή πόσα βάλατε;

ΔΕΙΤΕ την φωτογραφία του φιλοπεριβαλλοντικού, δραστήριου Πατρινού Οδυσσέα Ξεριζωτή, τραβηγμένη με τον φακό του, για να αποτυπωθεί στην συνέχεια η αλχημεία της Δημοτικής Αρχής, όταν οι σμπίροι του ΚΚΕ αποξήλωσαν την ταμπέλα της χορηγίας του ΟΛΠΑ.



ΟΛΠΑ: 225 χιλ.
για το Ν. Πάρκο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΑΤΡΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ή  ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΕ, ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ... ΛΩΤΟΦΑΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ!

Η επόμενη φωτογραφία, του Οδ. Ξεριζωτή
είναι αποκαλυπτική!
Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια σπέκουλας από την παράταξη του δημάρχου Πατρέων  Πελετίδη, για να ακουστεί και επισήμως η αλήθεια πως το Πάρκο αυτό δεν είναι με αποκλειστική διάθεση πόρων από τον Δήμο Πατρέων.
Η ανακοίνωση του ΟΛΠΑ ΑΕ. ότι διατέθηκαν από το ταμείου του περί τις 225 (διακόσιες είκοσι πέντε) χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή μέρους του ποδηλατοδρόμου, του Πάρκου, τις υποδομές διέλευσης αγωγών ομβρίων υδάτων την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, εξοπλισμού της παιδικής χαράς, χωρίς στο ποσό αυτό να συνυπολογίζονται τα έξοδα των έργων δι’ αυτεπιστασίας που έχει δαπανήσει για την αρχική διαμόρφωση του χώρου, αυτά δηλαδή, που η παρούσα δημοτική αρχή καπηλεύεται επί πενταετία, χωρίς μία έστω μία, αναφορά στην  συμβολή του ΟΛΠΑ.
Και αυτά είναι μόνον μία περίπτωση απόκρυψης της συμμετοχής κρατικών φορέων στην αναβάθμιση υποδομών της πόλης. Γιθα παράδειγμα η συμμετοχή του Υπ.Πο. στον εξωραϊσμό του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών με έντεκα εκατομμύρια ευρώ, δεν φαίνεται να προκάλεσε αίσθημα ευχαρίστησης στον Δήμαρχο Πατρέων, αφού ούτε την υπέρβαση του ευγενικού γίγνεσθε δεν μπόρεσε να κάνει, ώστε να απευθύνει ένα μικρό ευχαριστώ, στην κυβέρνηση, που μετά από πολλές κυβερνήσεις συναίνεσε, μόλις εννέα μήνες μετά την έξοδο της χώρας από την μνημονιακή επιτροπεία!  
Πέραν λοιπόν του ότι διαπιστώνεται και επισήμως η μπερτοδούλια τακτική της Αρχής Πελετίδη, που έβαζε τους σμπίρους του ΚΚΕ να ορίωνται, πως «το Νότιο Πάρκο είναι αποκλειστικής προσφοράς στον αγωνιζόμενο λαό»  χάρη στον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας, υποχρεώνει κιόλας τον ίδιο τον δήμαρχο, να δώσει απολογία για την συμμετοχή του με τι χρηματικά ποσά του Δήμου και ποιους άλλους τρόπους, πέραν από την ωμή προπαγάνδα για... Λωτοφάγους που προσφέρει ακόμη!

Η σχετική ανακοίνωση του ΟΛΠΑ ΑΕ, είναι η παρακάτω:
24-1-2012, τα σχέδια για την υπογραφή της προσωρινής παράδοσης της λιμενικής ζώνης από τον ΟΛΠΑ. Το περίφημο παραλιακό μέτωπο. Για να γίνει πραγματικότητα όμως η παράδοση έπρεπε να έρθει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να παραδώσει την παραλία!

«Με αφορμή αναφορές στον τοπικό έντυπο, ηλεκτρονικό τύπο και  τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με τη συμμετοχή του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. στις δαπάνες κατασκευής του Νοτίου Πάρκου, που δεν αποδίδουν με ακρίβεια την πραγματική εικόνα των ποσών, με τα οποία ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών έχει συμβάλλει στην διαμόρφωσή του, γνωστοποιείται ότι:
Ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. από το 2014 μέχρι σήμερα, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα λογιστικά στοιχεία που διαθέτει, έχει καταβάλλει για την διαμόρφωση του Νοτίου πάρκου το ποσό των 125.512 ευρώ. Το ποσό αυτό έχει διατεθεί τμηματικά, στο παραπάνω αναφερόμενο διάστημα, για έργα και κατασκευές, μεταξύ των οποίων τμήμα του ποδηλατοδρόμου, ο ηλεκτροφωτισμός και ο εξοπλισμός της παιδικής χαράς, χωρίς στο ποσό αυτό να συνυπολογίζονται τα έξοδα των έργων δι’ αυτεπιστασίας που έχει δαπανήσει για την αρχική διαμόρφωση του χώρου.
Επιπρόσθετα, σε προγενέστερο διάστημα (έτη 2010 - 2011), ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. ανέλαβε την δαπάνη για την κατασκευή και διαμόρφωση των αγωγών ομβρίων στην προβολή των οδών Β. Ηπείρου και  Ιεροθέου, συνολικού ποσού 89.315 ευρώ, έργο που ήταν προαπαιτούμενο για την έναρξη των εργασιών διαμόρφωσης του Νοτίου Πάρκου.
Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής του ευθύνης και του ρόλου του ως βασικού μοχλού οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της πόλης μας, στο μέτρο που  οι κανόνες δημοσιονομικής λειτουργίας του το επιτρέπουν, θα συνεχίσει και στο μέλλον να συμβάλλει σε έργα και δράσεις βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος και του κοινωνικού εξοπλισμού της πόλης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: