ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ρ. Σβίγκου σε Μ. Βαρβιτσιώτη: Θέλετε να χειραγωγήσετε τη Δικαιοσύνη


Προφάσεις εν αμαρτίαις και προσχήματα ψάχνει η Ν.Δ. ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου στο Open εξηγώντας ότι “επί της ουσίας αντιμετωπίζει την Δικαιοσύνη ως λάφυρο ενδεχομένως το οποίο θεωρεί ότι μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ. θα μπορεί να χειραγωγήσει”. 


Η κ. Σβίγκου επιτέθηκε στη Ν.Δ. για την υποκριτική της στάση στο θέμα της εκλογής των δικαστικών τονίζοντας:

«Δεν αντιλαμβάνεται την Δικαιοσύνη ως έναν ανεξάρτητο θεσμό του Συντάγματος, τον οποίο οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε και να σεβόμαστε, από την μια υπάρχει η συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος του 2010 του κ. Καστανίδη».

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Καλογήρου 3 Μαϊου εκκίνησε την διαδικασία, εντός του μήνα υπήρξε η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων και συνεχίστηκε η διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος».
«Σήμερα που έστειλε την επιστολή ο κ. Καλογήρου στον κ. Μητσοτάκη είδαμε ότι δεν τον ενδιαφέρει η συναίνεση αλλά να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την Δικαιοσύνη στην πολιτική αντιπαράθεση για αυτό υπήρξε και η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων που οφείλουν στη Ν.Δ. να την διαβάσουν πολύ προσεκτική».

Η κ. Σβίγκου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει όλη την συνταγματική νομιμοποίηση και τις αρμοδιότητες. Ακόμα και ο νόμος του 2010 λέει ότι αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί ακόμα και μετά την διάλυση της Βουλής. Δεν είχαμε αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων που μάλιστα ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι δεν θέλουν να την αμφισβητήσουν» και αναρωτήθηκε: «Αν δεν αμφισβητεί αυτό αλλά ούτε και τα πρόσωπα η Ν.Δ. τότε ποιο ακριβώς είναι το ζήτημα;».

Στην αντιπαράθεση με τον κ. Βαρβιτσιώτη η κ. Σβίγκου του λέει: Εννοείται ότι δεν θα διορίζαμε τον κ. Στουρνάρα όπως έκανε ο κ. Σαμαράς;

«Προσπαθείτε να χειραγωγήσετε την Δικαιοσύνη, εμπλέκετε την Δικαιοσύνη στην πολιτική αντιπαράθεση» κάτι που υπέδειξε και η Ένωση Εισαγγελέων είπε η κ. Σβίγκου στην αντιπαράθεση με τον κ. Βαρβιτσιώτη και πρόσθεσε:  «Καταλαβαίνετε ότι αυτή η συζήτηση για το μόνο λόγο που αφορά τους πολίτες είναι για να αναδεικνύει την υποκρισία σας, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα».

«Οι μάσκες έπεσαν, μετά την επιστολή του κ. Καλογήρου.  Δεν σας νοιάζει η συναίνεση» «Θεωρείται ότι αυτοί που έχουν προεπιλεγεί είναι εργαλεία της κυβέρνησης; Έτσι προστατεύετε το κύρος της Δικαιοσύνης σα Ν.Δ.;» ρώτησε τον κ. Βαρβιτσιώτη χωρίς να λάβει απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: