ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Δ. Κουτσούμπας και Π. Λαφαζάνης στο αντιΣΥΡΙΖΑ μπλοκ


Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ



Γνωστοί και μη εξαιρετέοι στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Σε ένα μέτωπο που συνωστίζονταν διάφορες δυνάμεις υπό την ηγεσία Μητσοτάκη και το παρακολούθημά της το ΚΙΝΑΛΛ μέχρι τους ακραίους εκ των δανειστών τύπου Βέμπερ, τον Στουρνάρα, τον ΣΕΒ, τον Μαρινάκη τον Αλαφούζο, που έχουν μετατρέψει τα μέσα ενημέρωσης που  ελέγχουν ή κατέχουν, σε ντουντούκα του Μητσοτάκη.



Πρόκειται για ένα μπλοκ δυνάμεων που απαρτίζεται από θεσμικούς και εξω-θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν μοναδικό τους στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα και να επαναφέρουν αυτούς που ρήμαξαν την χώρα για δεκαετίες.



Στο ίδιο όμως μπλοκ δυνάμεων και με μόνη μέριμνά τους, πως θα πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουν από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, φορείς της Αριστεράς, που διακρίνονται για την δήθεν «επαναστατικότητά» τους!



Κατ' αρχήν το ΚΚΕ. Η ηγετική ομάδα περί τον Κουτσούμπα, είναι τόσο... φιλολαϊκή, που τα μέτρα της Κυβέρνησης τα χαρακτήρισε «ψίχουλα». Δηλαδή με την γνωστή κασέτα που επαναλαμβάνει από το 1977-78.



Αλλά ούτε τα «ψίχουλα» ψήφισε, δηλώνοντας παρών, σε μία πρωτοφανή επίδειξη αντικυβερνητισμού! Παρών για την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην εστίαση. Παρών για την μείωση του ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή η κατά Κουτσούμπα πολιτική, είναι οι δεινοπαθούντες πολίτες από την κρίση, να μην ελαφρυνθούν οικονομικά, αλλά να περιμένουν την λαϊκή εξουσία, που θα εγκαθιδρύσει το ΚΚΕ στη χώρα στην μετά θάνατο ζωή!



Οδηγός για την στάση αυτή του ΚΚΕ είναι το μένος της ηγετικής ομάδας κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.



Στην ίδια γραμμή κινείται και η ΛΑΕ του Λαφαζάνη. Επίθεση στην Κυβέρνηση, για τα μέτρα, όπως κάνει σε κάθε κίνησή της. Με τρόπο  που ανταγωνίζεται το ΚΚΕ, στην μανία με την οποία επιτίθεται.



Ανταγωνισμός Κουτσούμπα και Λαφαζάνη, για το ποιος θα βγει πιο αντιΣΥΡΙΖΑ.



Και όμως, και οι δύο δεν αναρωτούνται για το προφανές: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβιβαστεί και αυτοί είναι οι πραγματικοί αριστεροί, τότε γιατί  δεν τους ενισχύουν οι πολίτες, αλλά η εκλογική τους επιρροή είναι καθηλωμένη ή και μειούμενη; Μήπως επειδή ο λαός αντιλαμβάνεται ότι η εναλλακτική λύση που υπόσχεται ο Κουτσούμπας, η «λαϊκή εξουσία», είναι για την επόμενη ζωή, αλλά και φτιαγμένη από τα υλικά -και μάλιστα τα σταλινικά υλικά- του... υπαρκτού, που κατέρρευσε με πάταγο;



Μήπως γιατί ο λαός αντιλαμβάνεται ότι η εναλλακτική του Λαφαζάνη, δηλαδή, η επιστροφή στην δραχμή, θα είναι καταστροφική πρώτα απ' όλα για τα λαϊκά στρώματα;



Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι δύο αυτοί φορείς δεν πρόκειται να αλλάξουν ρότα. Θα ανταγωνίζονται σκληρά για το ποιος θα επιδείξει περισσότερο μένος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα βγάζουν περισσότερη χολή, όσο πιο φιλολαϊκά θα είναι τα μέτρα της Κυβέρνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: