ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει τους πολίτες για τις εκλογές

Από την ορκωμοσία του δημοτικού συμβούλου Ιω. Ρούσσου (αριστερά) ενώπιον του Δημάρχου Θήρας Νικ. Ζώρζου.


Εκλογικά τμήματα και πλατφόρμα Υπ.Εσ. - Το Πρόγραμμα της Θηραϊκής Πολιτείας - Επικοινωνιακά παιχνίδια Μανόλη Ορφανού με τη ΜΟΜΚΑ - Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβούλου Θήρας

Σε συνέχεια της από 14.5.2019 ανακοίνωσης του Δήμου Θήρας για τα Εκλογικά Τμήματα του Δήμου Θήρας, για την ανάδειξη μελών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημοτικών, Κοινοτικών & Περιφερειακών εκλογών 2019, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι:
1.           Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.
2.           Στα τμήματα με το γράμμα Α ψηφίζουν για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές Εκλογές.
3.           Στα τμήματα με το γράμμα Β ψηφίζουν για τις Δημοτικές και τις Κοινοτικές Εκλογές.
4.           Στα Τμήματα χωρίς γράμμα Α-Β ψηφίζουν για όλες τις εκλογές: Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές & Κοινοτικές.
5.           Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα προσκομίζεται η ταυτότητα, το διαβατήριο ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο κάθε πολίτη.
6.           Είναι σε λειτουργία η πλατφόρμα του ΥΠ.ΕΣ. ΄΄Μάθε που Ψηφίζεις΄΄.  Παράλληλα μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για το που ψηφίζει καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.
Το Πρόγραμμα της Θηραϊκής Πολιτείας
Συντάχθηκε και κυκλοφορεί έντυπα και ηλεκτρονικά το 18σέλιδο πρόγραμμα της Θηραϊκής Πολιτείας, για το Δήμο Θήρας, για την περίοδο 2020-2023.
Στο πρόγραμμα παρουσιάζεται ένα πολυτομεακό ολοκληρωμένο σχέδιο με διασυνδεδεμένες δράσεις και άξονες προτεραιότητας που αξιοποιούν πλήρως τα αποτελέσματα και τα έργα μας στην τρέχουσα και την προηγούμενη θητεία μας.
΄΄Πρωταρχικός στόχος μου ήταν και παραμένει η ανάπτυξη του τόπου, με σεβασμό στη μοναδικότητά του και σε ό,τι μας παραδόθηκε, για να εξασφαλισθεί η ευημερία και η δυνατότητα ανάπτυξης των κατοίκων του στο παρόν και στο μέλλον. Αυτός είναι και ο στόχος των συμπολιτών μας που ήρθαν να στελεχώσουν και να ανανεώσουν τον συνδυασμό μας και η συνεργασία τους θα ενδυναμώσει τις προσπάθειες και τον αγώνα μας΄΄, δηλώνει ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα εδώ και για κατέβασμα σε μορφή pdf εδώ.
Επικοινωνιακά παιχνίδια Μανόλη Ορφανού με τη ΜΟΜΚΑ
 «Λυπούμαστε ιδιαίτερα για τις ανακρίβειες που διατυπώνει ο κ. Ορφανός στο Δελτίο Τύπου του σχετικά με τη επίσκεψη του Ταξιάρχου κ. Κλούβα, διευθυντού της ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, στην Σαντορίνη.
Ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Νίκος Ζώρζος, συναντήθηκε με τον κ. Κλούβα πριν και μετά την αυτοψία που διενήργησε στον δρόμο του Αθηνιού και στον δρόμο κάτω από το αεροδρόμιο. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας κ. Δημήτρης Ποιμενίδης.
Οι τεχνικές δυνατότητες παρέμβασης της ΜΟΜΚΑ μπορούν να αξιοποιηθούν με την προϋπόθεση ότι θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας, του Δήμου και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η χρηματοδότηση θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλιστεί μέσω του Υπουργείου Οικονομικών για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές μελέτες. Ο εκτιμώμενος χρόνος για τις διαδικασίες αυτές είναι 3-4 μήνες.
Σε ότι αφορά στο νέο λιμάνι η ΜΟΜΚΑ, κατά τον κ. Κλούβα, θα μπορούσε να προχωρήσει σε συγκριτική αξιολόγηση παραδομένων μελετών, σε διαφορετικές θέσεις, προκειμένου να κρίνει το θέμα της χωροθέτησης. Τούτο όμως δεν υποκαθιστά τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις για την κατασκευή νέου λιμανιού, διαδικασία που ως γνωστόν ήδη έχει δρομολογηθεί από το Δήμο Θήρας.
Δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν:  Ή ο κ. Ορφανός αποκρύπτει την αλήθεια ή λόγω έλλειψης γνώσης και εμπειρίας δεν αντιλαμβάνεται τι του λένε».
Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβούλου Θήρας
Ορκίστηκε, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, ως δημοτικός σύμβουλος, ενώπιον του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου, ο κ. Ιωάννης Ρούσσος του Παντελή.
Ο κ. Ρούσσος είναι αναπληρωματικός μέλος του συνδυασμού “Σαντορίνη Ενωτική Πορεία” και αντικαθιστά τον παραιτηθέντα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεώργιο Χάλαρη του Αντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: