ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Την επόμενη Κυριακή κρίνονται Αθήνα και Αττική


Στον δεύτερο γύρο περνά ο Νάσος Ηλιόπουλος στον Δήμο Αθηναίων συγκρατώντας το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές. Παρά την πολυδιάσπαση της «γαλάζιας» παράταξης στη Θεσσαλονίκη, ενισχυμένη είναι η παρουσία της Κατερίνας Νοτοπούλου. Προβάδισμα νίκης και ανανέωσης της θητείας του καταγράφει ο Απόστολος Καλογιάννης στη Λάρισα. 


Η αποχή άγγιξε το 43,87% έναντι 38,39% στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Στον Δήμο Αθηναίων η αποχή άγγιξε το 54,43%.

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η μάχη της Περιφέρειας Αττικής

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η μάχη της Περιφέρειας Αττικής, με τη Ρένα Δούρου να έρχεται δεύτερη με 20%, έναντι του 37,7% που συγκέντρωσε ο Γιώργος Πατούλης (ενσωμάτωση 30%).
Στις πρώτες δηλώσεις της αμέσως μετά το αποτέλεσμα, το οποίο την έστειλε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Ρ. Δούρου έκανε λόγο για μάχη την επόμενη Κυριακή «για τις ζωές και την καθημερινότητά μας».

Σταθερό στα ποσοστά του φαίνεται ότι θα είναι το ΚΚΕ 

Σταθερό στα ποσοστά του φαίνεται ότι θα είναι το ΚΚΕ με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 5,5% σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic. Το ποσοστό αυτό είναι αντίστοιχο με το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και ελαφρώς χαμηλότερο από τις ευρωεκλογές του 2014. Τα στελέχη του ΚΚΕ εμφανίστηκαν ικανοποιημένα από τη διατήρηση των δυνάμεων του κόμματος και κυρίως γιατί το ΚΚΕ «πέρασε» σε ψήφους τη Χρυσή Αυγή.
Το «γκρέμισμα» της ναζιστικής οργάνωσης από την 3η θέση ήταν ένας «άδηλος» στόχος του ΚΚΕ που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται, αν και το ΚΚΕ δεν καταφέρνει να ανέβει στην τρίτη θέση, την οποία καταλαμβάνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. που σημείωσε άνοδο στα ποσοστά του.

Γ. Βαρουφάκης: «Το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής»

 «Το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής» αλλά και την «αρχή μιας πορείας για τις εθνικές εκλογές» χαρακτήρισε το χθεσινό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το ΜέΡΑ25 ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν το «θρίλερ» για το αν το κόμμα του θα κατάφερνε να περάσει το 3% και να εκλέξει ευρωβουλευτή. Η εκτίμηση της Singular Logic βέβαια ήταν ότι για λίγες ψήφους το ΜέΡΑ25 δεν θα κατάφερνε να περάσει το 3%.

Ανακατατάξεις παρουσιάστηκαν και στον χώρο της Ακροδεξιάς

Ανακατατάξεις παρουσιάστηκαν και στον χώρο της Ακροδεξιάς. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, τραυματισμένη από τη δίκη της και από τις εσωτερικές της έριδες, κατέγραψε μείωση των ποσοστών της, τα οποία κατευθύνθηκαν στη Ν.Δ. και στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Συνολικά η Ακροδεξιά έχει μείωση των εκλογικών της ποσοστών από το 12,5% των ευρωεκλογών του 2014 περίπου στο 10%. Η Χρυσή Αυγή από το 9,39% του 2014 έπεσε στο 4,85% εκλέγοντας δύο ευρωβουλευτές, ενώ το ΛΑΟΣ, που το 2014 είχε 2,69% κινείται στο 1,25%, παρά τη σύμπραξη με την Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση (του πρ. ευρωβουλευτή της Χ.Α. Ελευθέριου Συναδινού). Η πρωτοεμφανιζόμενη Ελληνική Λύση, με όχημα το «Μακεδονικό», έχει ποσοστό της τάξης του 4% και εκλέγει ευρωβουλευτή. Η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη κυμάνθηκε στο 0,65%. Στο 0,45% βρέθηκε η Ελλήνων Συνέλευσις του Σώρρα.

Στο 1,6% η Πλεύση Ελευθερίας, υποχωρεί στο 0,6% η ΛΑ.Ε.

Παράλληλα, ποσοστό κοντά στο 1,6% φαίνεται να συγκεντρώνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ποσοστό που τη φέρνει πίσω μόνο από το ΜέΡΑ25. Την ίδια ώρα, σημαντική υποχώρηση παρουσιάζουν τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 0,6%, όσο περίπου είναι και το ποσοστό που αναμένεται να συγκεντρώσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: