ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Σκουρλέτης: Ιδιοκτησιακή η σχέση της ΝΔ με τη δικαιοσύνη



Στις σαφείς προβλέψεις του νόμου για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, αλλά και στην εχθρότητα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.


Ο ίδιος, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA τόνισε σχετικά με τις 120 δόσεις ότι η η Νέα Δημοκρατία τις θεωρεί στρέβλωση ευνοώντας τις μεγάλες επιχειρήσεις

«Ο κ. Βρούτσης είναι μοιραίος στα ζητήματα αυτά. Είπε για μια στρέβλωση, (σ.σ. αναφερόμενος στις 120 δόσεις), είπε ότι ευνοούμε τους “μπαχτατζήδες”. Όταν από το 2010 έως το 2015 εξόντωσαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πάνω από 142.000 κλείσανε από το ‘10 έως και το ’15, ενώ 45.000 καινούργιες δημιουργήθηκαν από ‘15 μέχρι τώρα, οι αριθμοί αυτοί είναι, δεν μπορεί να τους  αμφισβητήσει κανείς, δεν μπορεί να τα παρουσιάσει κάπως αλλιώς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το να λες, λοιπόν, ότι αυτό το μέτρο αποτελεί μία στρέβλωση, ανάμεσα στις δύο εκλογικές μάχες κιόλας, αν μη τι άλλο δείχνει μία εμπάθεια κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γιατί στον πυρήνα της πολιτικής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού είναι η οικονομική συγκέντρωση σε μεγάλες οικονομικές μονάδες».

«Στον πυρήνα του ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός τι λέει; Ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κεφαλαίου σε μεγάλες μονάδες. Για αυτό έκαναν μια πολιτική υπέρ των μεγάλων αλυσίδων, εις βάρος των μικρών μαγαζιών της γειτονιάς, αυτών όλων που λέμε ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Αυτές ήταν στο στόχαστρο. 

Ακόμη και με τα μέτρα για τις Κυριακές, που ήθελαν να το κάνουν να ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου. Αυτά που έλεγε το ΔΝΤ και ένας πυρήνας του ΣΕΒ τα λέει η Νέα Δημοκρατία και είναι μέτρα κατά της μεγάλης πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», υπογράμμισε ο Π.Σκουρλέτης. 

Όσον αφορά στη Δικαιοσύνη ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δεν είναι λάφυρο. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες».

«Υπάρχει το Σύνταγμα, το άρθρο 90, που λέει επακριβώς πώς γίνεται η διαδικασία και παραπέμπει στην κείμενη νομοθεσία. Νόμος του 2010. Δεν ήταν δικός μας. Ο οποίος λέει επακριβώς ότι τέλος Απριλίου πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Με εισήγηση του αρμόδιου υπουργού πηγαίνει στο υπουργικό Συμβούλιο. 

Αυτό παραπέμπεται στη Διάσκεψη των Προέδρων και μετά επανέρχεται στον υπουργό, στο υπουργικό Συμβούλιο και καταλήγει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτή η διαδικασία απαρέγκλιτα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου. Διότι δεν νοείται σε μία ευνομούμενη Πολιτεία και Δημοκρατία η οποία πρέπει να λειτουργεί με σεβασμό στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με βάση την διακριτότητα των εξουσιών», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επιπρόσθετα, ο Πάνος Σκουρλέτης συνέχισε λέγοντας ότι «έχει ξεκινήσει από 2 Μαΐου η διαδικασία, “παρά πέντε” το λέτε αυτό; Αλλά δεν  καταλαβαίνω αυτή την ανάγνωση - που την υιοθετείτε με το ερώτημά σας και  ειλικρινά με στεναχωρείτε τώρα -  αυτή την ανάγνωση και την προσέγγιση που κάνει η Νέα Δημοκρατία, που λέει “κοιτάξτε να δείτε, επειδή εγώ πιθανολογώ ότι θα βγω η Δικαιοσύνη μου ανήκει”. Ε, όχι λοιπόν. Η Δικαιοσύνη δεν είναι λάφυρο, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ. Ή είναι ανεξάρτητη και άρα οι διαδικασίες απαρέγκλιτα πρέπει να υπηρετούνται  όπως ορίζει το Σύνταγμα και η κείμενη νομοθεσία από όλους ή αλλιώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις».

«Η προσέγγιση της αξιωματικης αντιπολίτευσης υποδηλώνει μία ιδιοκτησιακή σχέση με τη Δικαιοσύνη. Θέλουμε λοιπόν Δικαιοσύνη υποταγμένη ή ανεξάρτητη; Τα πράγματα είναι σαφή. Διότι σε κανένα ρεπορτάζ δεν έχει κανείς κάνει αναφορά στο τι προβλέπει η διαδικασία και πώς αυτή έχει ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου» τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο νόμος Καστανίδη του 2010 λέει ότι σε περίπτωση πιθανότητας παραίτησης της Βουλής παρακάμπτεται ακόμη και η Διάσκεψη των Προέδρων. Η  Διάσκεψη των Προέδρων είναι όλα τα κόμματα, είναι συναινετική διαδικασία. Είναι, δηλαδή, πολύ σαφής ο νόμος. Όμως, δεν έχει παραιτηθεί η Κυβέρνηση, δεν έχει πάει ακόμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά η ουσία είναι ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή διαδικασία την οποία πρέπει να τη σεβαστούμε, εκτός αν έχουμε δεύτερες σκέψεις και θέλουμε να θεωρούμε ότι η δικαστική εξουσία πρέπει να είναι στο “τσεπάκι” του μελλοντικού ή όχι Πρωθυπουργού». 

Συστηματικό και χρόνιο πλήγμα στη Δημοκρατία και την πληροφόρηση

«Όλα τα έχουμε δει. Χθες, για παράδειγμα, είδαμε μία ώρα πριν ξεκινήσει η Πολιτική Γραμματεία, να βγαίνει το iefimerida - εγώ θα το λέω και αν δεν θέλετε μη με καλείτε, έχω τον δικό μου τρόπο - όπως δημόσια βγαίνουν αυτά τα site και ελεεινολογούν εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια και εκτελούν χαρακτήρες, λειτουργούν στα πλαίσια ενός συστηματικού προγράμματος υπονόμευσης της ίδιας της Δημοκρατίας και της πληροφόρησης, υπηρετούν την  έννοια της χαλκευμένης πληροφόρησης, εγώ θα το λέω. Μισή ώρα και τρία τέταρτα πριν ξεκινήσουμε έλεγε “γίνεται χαμός στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ”, με αναφορά σε πρόσωπα που δεν ήταν παρόντα». 

Να συζητήσουμε για τα προγράμματα

«Νομίζω ότι επειδή ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών ούτως ή άλλως είναι διαφορετικός, θα αναδείξει την επόμενη κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σχέδια. Εύχομαι αυτή την προεκλογική περίοδο να μην την εξαντλήσουμε συζητώντας άλλα ζητήματα, αλλά να συζητήσουμε πάνω στα συγκεκριμένα προγράμματα. Για να γίνει κατανοητό ποια είναι τελικά η λογική, η φιλοσοφία του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που συμπυκνώνονται σε αυτή τη φράση, που κατά καιρούς λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι “η κοινωνική ανισότητα είναι φυσικός νόμος”. Από κει απορρέουν πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: