ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Α. Καββαδία: «Πρεμούρα» της ΝΔ για τους ανώτατους δικαστές


 
«Απαξιωτική» χαρακτηρίζει την πολιτική αντιπαράθεση η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

«Η πρόταση για κάποιους από τους ανώτατους δικαστές έχει περάσει με 4/5 από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι έχει ψηφίσει και η ΝΔ», τονίζει η Αννέτα Καββαδία προσθέτοντας ότι «η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής είναι ένα διακομματικό όργανο».

Παράλληλα, η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «υπάρχει το άρθρο 90 του Συντάγματος που προβλέπει τη διαδικασία. Για την διαδικασία της επιλογής το Σύνταγμα παραπέμπει στον νόμο και νόμος είναι ο ν. Καστανίδη».

«Η "πρεμούρα" που δείχνει η ΝΔ για το ποιοι θα είναι οι ανώτατοι δικαστές υπονοεί ότι η δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από την κάθε κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Έτσι αντιλαμβάνεται η αξιωματική αντιπολίτευση τη διάκριση των εξουσιών;».


«Απαξιωτική» χαρακτηρίζει την πολιτική αντιπαράθεση η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει ότι είναι απαξιωτικά για την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης τα δημοσιεύματα, τα οποία «αναφέρονται σε άσκηση πιέσεων προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολύνουν την κυβέρνηση».

Ακόμη, η Ένωση Εισαγγελέων καλεί «τους εκπροσώπους του πολιτικού, αλλά και του δημοσιογραφικού κόσμου να παύσουν να προσβάλουν τη Δικαιοσύνη και τους ταγούς της προς όφελος πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Αναλυτικότερα αναφέρει:


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή:

- την απαξιωτική για την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την επιλογή της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων από την παρούσα κυβέρνηση ή την επόμενη λόγω της αναγγελθείσας προκήρυξης πρόωρων εκλογών και

- τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία αβάσιμα υποστηρίζεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να διευκολύνει με την παραίτησή της, πριν τη λήξη της θητείας της, την επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την παρούσα κυβέρνηση, συνδέοντας αυτή της την ενέργεια με ανύπαρκτα ωφελήματα που δήθεν έχει λάβει συγγενικό της πρόσωπο

- καλεί τους εκπροσώπους του πολιτικού αλλά και του δημοσιογραφικού κόσμου να παύσουν να προσβάλουν τη δικαιοσύνη και τους ταγούς της προς όφελος πολιτικών σκοπιμοτήτων και

- υποστηρίζει κάθε επιλογή για την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων που θα διασφαλίζει την ευρύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση και πολιτική συναίνεση και θα θωρακίζει τη δικαστική ανεξαρτησία, ως κεντρικό πυλώνα της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: