ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Με αβαντάζ τη συσπείρωση ο Γ. Ρώρος περνάει στο β' γύρο

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την αποδοχή, τη συμπαράσταση, τους αγώνες που έχουμε δώσει και θα δώσουμε» είπε ο Γιώργος Ρώρος απευθυνόμενος προς το πλήθος!

«Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας» τόνισε


Η αγωνίστρια Γιώτα Ζέβλα χαιρετά το κοινό.
Με το αβαντάζ του ανεβάσματος της συσπείρωσης του ευρύτερου του χώρου  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αποτυπώνεται στις έρευνες γνώμης οι οποίες διεξάγονται καθημερινά και φέρουν το χώρο του ψηφοδελτίου της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ να περνά στην δεύτερη Κυριακή, προσήλθε στο βήμα της προεκλογικής συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ της 23 Μαΐου, της κατάμεστης κόσμου πλατείας Τριών συμμάχων, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γιώργος Ρώρος.

Εκεί έδωσαν παρών όλες οι γενεές της Αριστεράς, από τα χρόνια του ΚΚΕ Εσωτ., της μετέπειτα ΕΑΡ, αλλά και του προγόνου ΣΥΝ, μέχρι την νεώτερη γενιά των αγωνιστών της Προοδευτικής Συμμαχίας! 

Ο Θόδωρος Μενεγής προλογίζοντας τον Γιώργο Ρώρο
Γι αυτό και στην αρχή του λόγου του, ο ομιλητής, παλιό στέλεχος του χώρου της Αριστεράς,  πρόβλεψε  «την ανανέωση του ραντεβού για τις 2 Ιούνη, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Γιατί ναι, η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών», όπως είπε.

Μία ανθοδέσμη τον περίμενε από νεαρή κοπέλα που του την πρόσφερε ενώ βρισκόταν στο βήμα, στο οποίο μέχρι εκεί, τον συνόδευσε η αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, που δεν παύει να στηρίζει την πόλη σε κάθε βήμα διεκδίκησης προς την κυβέρνηση, από το Γιώργο Ρώρο.

Κι αφού αρχικά χαιρέτισε την παρουσία παλαιών αγωνιστών στην συγκέντρωση, όπως η ενενηντάχρονη Γιώτα Ζέβλα, η αγωνίστρια που κρατά ανοιχτό το «Στέκι» κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ζαβλάνι, το οποίο αποτέλεσε μετερίζι αντίστασης στις σαρωτικές αντιδράσεις που ακολούθησαν την κυβέρνηση και τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι την απελευθέρωση της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2019, στο τέλος της εκδήλωσης την κάλεσε στο βήμα για να χαιρετήσει το πλήθος και να αποτελέσει αγωνιστικό παράδειγμα η παρουσία της.

Από την αρχή της ομιλίας του, μιλώντας για τον σημερινό δήμαρχο Πατρέων, ο Γιώργος Ρώρος, επισήμανε:

Η αν.Υπ.Εξ. Σία Αναγνωστοπούλου συνοδεύει το Γ. Ρώρο.
«Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας. Εμφανίστηκε ως ο μεγάλος υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων αλλά αποδείχτηκε μικρός για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης».
Αφού «η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, η ύδρευση, οι νέες τεχνολογίες, και το σημαντικότερο όλων η ανεργία είναι προβλήματα που τα κληρονόμησε μεν, αλλά δεν έκανε ούτε ένα βήμα για την επίλυσή τους» τόνισε ο ομιλητής».
Όμως δεν ξέχασε να... περιποιηθεί και τον Γρ. Αλεξόπουλο που «αφού έλυσε τα προβλήματα της Ωλενίας, ως αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, αφού την αρωμάτισε τους Πατρινούς με τις οσμές των μονάδων κατεργασίας του πυρήνα της ελιάς, σήμερα θέλει να λύσει και το πρόβλημα της ανεργίας τάζοντας 7.000 θέσεις εργασίας».

Αλλά και τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Παπαδημάτο που «ξεχνά ότι το κόμμα που τον στηρίζει έχει ταχθεί ανοικτά κατά της Πάτρας. Δεν μίλησε όταν ο Υπουργός του κ. Βαρβιτσιώτης έδινε 350 μέτρα από το θαλάσσιο μέτωπο, δεν βρήκε τίποτα να πει όταν ο κ. Μητσοτάκης αρνιόταν τη δημιουργία Νομικής σχολής στο Παν/μιο της Πάτρας, έκανε ότι δεν άκουσε όταν προανήγγειλε ιδιωτικοποιήσεις στα νοσοκομεία».

Παράλληλα του έθεσε το ερώτημα:  «Τι θα κάνει στο Καραμανδάνειο, αν τυχόν εκλεγεί δήμαρχος και κληθεί «να εφαρμόσει αυτά που στηρίζει το κόμμα του στην Υγεία;».
Όσον αφορά την παράταξή του, ο Γιώργος Ρώρος ξεκαθάρισε ότι δεν ήρθε από το άγνωστο, λέγοντας:
«Η ΩΡΑ Πατρών δεν γεννήθηκε ούτε ως κομματικό εργαλείο, ούτε από το μηδέν. Στηρίζεται από τον Σύριζα απολογείται όμως στην κοινωνία της Πάτρας.
Και ο συνεργάτης του μπλογκ Τ. Τζελάτης παρών.
Αντλεί από τις παρακαταθήκες της ΡΑΠ του Κώστα Σπαρτινού και των Αγωνιζόμενων Πολιτών του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Προσθέτει, όμως, ένα ισχυρό πλέγμα συνεργασιών των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου μας και φιλοδοξεί να καθορίσει με τις παρεμβάσεις της τις μελλοντικές εξελίξεις στο Δήμο Πατρέων».
Και αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των συγκοινωνιακών γραμμών, τόνισε: «Οι δύο κατευθυντήριες γραμμές των δράσεών μας είναι η ανεργία και η νεολαία».
Κια θέτοντας το όραμα της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ και των στελεχών της για το τι είδους πόλη οραματίζονται μίλησε για:
«Μια πόλη ευρωπαϊκή, αλληλέγγυα, δημοκρατική και φιλική προς όλους και όλες, προς τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και ξεχωριστές ικανότητες .
Μια πόλη με περισσότερο και ποιοτικότερο δημόσιο χώρο σε σχέση με σήμερα.
Μια πόλη που θα αγκαλιάζει τη νεολαία της, θα προωθεί τη δημιουργία, θα προβάλλει τον πολιτισμό, θα δίνει κίνητρα στην κοινωνική και συνεταιριστική οικονομία.
Μία πόλη με γειτονιές ζωντανές που θα παρέχουν ασφάλεια, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, μια πόλη καθαρή, πράσινη, πολιτισμένη».
Διότι: «Ήλθε η ΩΡΑ να σπάσουμε την εγκατάλειψη και τη μιζέρια». 
Κι ακόμη τόνισε:
«Προτεραιότητά μας είναι η άμεση κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή του Φλόκα που θα σημάνει το κλείσιμο του κορεσμένου πλέον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας».
Επίσης είπε:
«Δίνουμε έμφαση στον πολιτισμό, ο οποίος για εμάς είναι καθημερινή αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια.
Πολιτισμός είναι και η μέριμνα για τα αδέσποτα. Αξιοποιώντας τις σχετικές χρηματοδοτήσεις παρέχουμε τροφή και υγειονομική φροντίδα ενώ μειώνουμε σταδιακά τον πληθυσμό τους μέσα από τον έλεγχο των γεννήσεων με προγράμματα καταγραφής και στείρωσης».
Κι ακόμη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των κοινωνικών δομών, «όπως για παράδειγμα η διευκόλυνση του θηλασμού σε δημόσιους, και δημοτικούς χώρους με τη δημιουργία ειδικών χώρων στα δημοτικά κτίρια που θα πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής, ησυχίας και ασφάλειας για να θηλάζουν οι μητέρες τα παιδιά τους».
Επίσης στα θέματα μόρφωσης πρότεινε τους στόχους της παράταξής του:
«Τέλος, η Παιδεία αποτελεί για εμάς θέμα άμεσης προτεραιότητας. Αγωνιζόμαστε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και όλο τον λαό της Πάτρας για αύξηση των δαπανών (κρατική χρηματοδότηση) για την Παιδεία».
Και έκανε ιδιαίτερη μνεία λέγοντας: «Φροντίζουμε για την επάρκεια καθαριστριών και σχολικών φυλάκων».
Και αφού περιέγραψε τους άξονες του προγράμματός του, ο ομιλητής κατέληξε:
«Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη νέα πρόκληση με τα εφόδια που αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε, κάνοντας πράξη όλα όσα η Πάτρα οραματιζόταν επί χρόνια για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, για να αποκτήσει προοπτική και να βρουν διέξοδο οι νέοι της άνθρωποι».





















Δεν υπάρχουν σχόλια: