ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Γ. Ρώρος: Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ δεν ήρθε από το πουθενά

«Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη νέα πρόκληση με τα εφόδια που αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε, κάνοντας πράξη όλα όσα η Πάτρα οραματιζόταν επί χρόνια για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, για να αποκτήσει προοπτική και να βρουν διέξοδο οι νέοι της άνθρωποι», είπε ο Γιώργος Ρώρος υποψήφιος δήμαρχος της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ, κλείνοντας την ομιλία του την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, στην πλ. Τριών Συμμάχων.


«Στηρίζεται από τον Σύριζα απολογείται όμως στην κοινωνία της Πάτρας»
Η 90χρονη αγωνίστρια Γιώτα Ζέβλα πάντα παρούσα.
«Η ΩΡΑ Πατρών δεν γεννήθηκε ούτε ως κομματικό εργαλείο, ούτε από το μηδέν. Στηρίζεται από τον Σύριζα απολογείται όμως στην κοινωνία της Πάτρας».
Αυτά ξεκαθάρισε ο Γιώργος Ρώρος υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που διαδέχθηκε την ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη του Κώστα Σπαρτινού, σημερινού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.

Παρουσία του προκατόχου του, της αν. Υπουργού Εξωτερικών Σίας Αναγνωστοπούλου, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Ριζούλη, στελεχών της δημόσιας Διοίκησης και πλήθους πολιτών, που ξεπαιρνο΄σε κατά πολύ αυτού της συγκέντρωσης του 2014, ο Γιώργος Ρώρος είπε:     
«Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες
Σας ευχαριστώ όλες και όλους που είσαστε σήμερα εδώ αλλά και αυτούς που δεν κατάφεραν να βρίσκονται σήμερα μαζί μας αλλά έδωσαν το παρών στις περιοδείες μας, στις εκδηλώσεις μας, στις συζητήσεις που κάναμε όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας μας.
Η παρουσία σας δίνει το μήνυμα της νίκης.
Όχι της δικής μου αλλά της δικής μας.
Σας ευχαριστώ γιατί ξέρω ότι ο αγώνας που δώσαμε ήταν αγώνας σκληρής αλλά δίκαιης κριτικής. Ήταν ένας αγώνας που δεν είχε ένα μέτωπο αλλά πολλά. Ήταν ένας αγώνας όμως που έχει ξεκάθαρο αποτέλεσμα.
Την ανανέωση του ραντεβού για τις 2 Ιούνη, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.
Γιατί ναι, η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Από εδώ, από την πλατεία Τριών Συμμάχων μπροστά από το άνθινο ρολόι η Πάτρα γυρίζει τα ρολόγια της οριστικά στην ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, στην ΩΡΑ των δημοτών!
Και να είστε σίγουροι όταν οι πόλεις ΤΟΛΜΟΥΝ, ΝΙΚΟΥΝ!» είπε και τόνισε:
«Στις 26 του Μάη γκρεμίζουμε τα τείχη που έστησε γύρω από την πόλη η δημοτική Αρχή του ΚΚΕ απομονώνοντας την πόλη και στερώντας της κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία.
Ο κ. Πελετίδης καταγράφηκε ως ένας καλός άνθρωπος αλλά κακός διαχειριστής της Πάτρας. Εμφανίστηκε ως ο μεγάλος υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων αλλά αποδείχτηκε μικρός για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, η ύδρευση, οι νέες τεχνολογίες, και το σημαντικότερο όλων η ανεργία είναι προβλήματα που τα κληρονόμησε μεν, αλλά δεν έκανε ούτε ένα βήμα για την επίλυσή τους» τόνισε ο ομιλητής. 

Ηλίας Γρηγόρης, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρ. Ριζούλης, Κώστας Σπαρτινπός, στην πρώτη γραμμή.
Φίλοι και φίλες,
«Στις 26 του Μάη, όμως, σπάμε και τα δεσμά με το παρελθόν και τους ανθρώπους του, γιατί ξέρουμε ότι αυτοί που ευθύνονται για την εγκατάλειψη της Πάτρας δεν μπορούν να εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες της.    
Κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού που τάζουν λαγούς και πετραχήλια και σπεκουλάρουν στις πλάτες των εργαζομένων».
Στρέφοντας δε τα πυρά κατά του ανθυποψηφίου του και πρώην δημάρχου Ωλενίας , ο Γιώργος Ρώρος υπενθύμισε:
«Ο κ. Αλεξόπουλος αφού έλυσε τα προβλήματα της Ωλενίας, αφού ομόρφυνε την είσοδο και έξοδο της Πάτρας με τις ανύπαρκτες παρεμβάσεις του ως αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, αφού την αρωμάτισε με τις οσμές των μονάδων κατεργασίας του πυρήνα της ελιάς, σήμερα θέλει να λύσει και το πρόβλημα της ανεργίας τάζοντας 7.000 θέσεις εργασίας. Δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί την αγωνία χιλιάδων νέων ανθρώπων που αναζητούν μια αχτίδα ελπίδας. Έχει αποδείξει όμως πολύ καλά τι δεν μπορεί να κάνει!».
Και στη συνέχεια στράφηκε κατά του υποψηφίου της ΝΔ:
«Αντίστοιχα, ο κατά δήλωσή του εκλεκτός της Ν.Δ. κ. Παπαδημάτος ξεχνά ότι το κόμμα που τον στηρίζει έχει ταχθεί ανοικτά κατά της Πάτρας. Δεν μίλησε όταν ο Υπουργός του κ. Βαρβιτσιώτης έδινε 350 μέτρα από το θαλάσσιο μέτωπο, δεν βρήκε τίποτα να πει όταν ο κ. Μητσοτάκης αρνιόταν τη δημιουργία Νομικής σχολής στο Παν/μιο της Πάτρας, έκανε ότι δεν άκουσε όταν προανήγγειλε ιδιωτικοποιήσεις στα νοσοκομεία. Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος Πατρέων είναι και Πρόεδρος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου. Τι θα κάνει στο Καραμανδάνειο εάν κληθεί να εφαρμόσει αυτά που στηρίζει το κόμμα του στην Υγεία;  
Ήρθε η ώρα να τους στείλουμε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, στη θέση που τους αξίζει!

Φίλες και φίλοι,
Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ θέλει μία πόλη αξιοπρεπή, όμορφη, λειτουργική, μία πόλη που με το βλέμμα της στραμμένο στη θάλασσα θα γίνει ξανά μητρόπολη της Δυτικής Ελλάδος και ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Μια πόλη ευρωπαϊκή, αλληλέγγυα, δημοκρατική και φιλική προς όλους και όλες, προς τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και ξεχωριστές ικανότητες .
Μια πόλη με περισσότερο και ποιοτικότερο δημόσιο χώρο σε σχέση με σήμερα.
Μια πόλη που θα αγκαλιάζει τη νεολαία της, θα προωθεί τη δημιουργία, θα προβάλλει τον πολιτισμό, θα δίνει κίνητρα στην κοινωνική και συνεταιριστική οικονομία.
Μία πόλη με γειτονιές ζωντανές που θα παρέχουν ασφάλεια, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, μια πόλη καθαρή, πράσινη, πολιτισμένη.
Ήλθε η ΩΡΑ να σπάσουμε την εγκατάλειψη και τη μιζέρια.
Και αυτή η ΩΡΑ, είναι η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για τους πολλούς και τα πολλά που θέλουμε, από τα μικρά και καθημερινά μέχρι τα μεγάλα και αναπτυξιακά.
Φίλες και Φίλοι,
Οι εκλογές της 26 του Μάη είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς διεξάγονται με νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον».
Και ο ομιλητής ξεκαθάρισε την προέλευσή του:
«Η ΩΡΑ Πατρών δεν γεννήθηκε ούτε ως κομματικό εργαλείο, ούτε από το μηδέν. Στηρίζεται από τον Σύριζα απολογείται όμως στην κοινωνία της Πάτρας.
Αντλεί από τις παρακαταθήκες της ΡΑΠ του Κώστα Σπαρτινού και των Αγωνιζόμενων Πολιτών του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Προσθέτει, όμως, ένα ισχυρό πλέγμα συνεργασιών των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου μας και φιλοδοξεί να καθορίσει με τις παρεμβάσεις της τις μελλοντικές εξελίξεις στο Δήμο Πατρέων», είπε.
Και έθεσε τους στόχους της παράταξής του:
«Οι δύο κατευθυντήριες γραμμές των δράσεών μας είναι η ανεργία και η νεολαία.
Το κλειδί για αυτές τις δύο κατευθύνσεις είναι η δίκαιη ανάπτυξη. Η ανάπτυξη για τους πολλούς. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με πίστη στον εργαζόμενο, με κοινωνική ανταποδοτικότητα.
Στον τομέα των υποδομών προτάσσουμε ένα συνεκτικό τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα στηρίζεται αφενός στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάτρας αφετέρου στις  δυνατότητες των ανθρώπων της.
Ολοκληρώθηκαν οι οδικές συνδέσεις με την Αθήνα αλλά και με τα Γιάννενα, πρέπει να συνεχίσουμε με την επιτάχυνση των εργασιών προς τον Πύργο. Να συμπληρωθεί το δίκτυο μετακινήσεων και μεταφορών με τη υπογειοποιημένη διέλευση του τρένου και την έναρξη εργασιών για το νέο εμπορικό λιμάνι της Πάτρας» είπε και έθεσε τα αμέσως επόμενα βήματα:   
«Προτεραιότητά μας είναι η άμεση κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή του Φλόκα που θα σημάνει το κλείσιμο του κορεσμένου πλέον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Η ανακύκλωση, η στήριξη τοπικών συνεταιριστικών μονάδων κυκλικής οικονομίας και η δημιουργία πράσινων σημείων και ΣΜΑ είναι βήματα που έπρεπε να έχουν γίνει από χθες».
Αλλά και:
«Στη διαχείριση των υδάτινων πόρων στηρίζουμε την πρόταση συγκρότησης ενός φορέα στον οποίο θα μετέχουν το Υπουργείο, η Περιφέρεια και οι Δήμοι Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και θα αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία της ΔΕΥΑΠ.
Μειώνουμε έτσι, το κόστος των νοικοκυριών με φθηνότερο νερό και, επιπλέον, με την εγκατάσταση και λειτουργία δικτύου φυσικού αερίου για σπίτια και επιχειρήσεις».
Επίσης είπε:
«Δίνουμε έμφαση στον πολιτισμό, ο οποίος για εμάς είναι καθημερινή αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια.
Πολιτισμός είναι και η μέριμνα για τα αδέσποτα. Αξιοποιώντας τις σχετικές χρηματοδοτήσεις παρέχουμε τροφή και υγειονομική φροντίδα ενώ μειώνουμε σταδιακά τον πληθυσμό τους μέσα από τον έλεγχο των γεννήσεων με προγράμματα καταγραφής και στείρωσης».
Κι ακόμη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των κοινωνικών δομών στην πόλη:
«Θέτουμε την κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο της πολιτικής μας.
Αναπτύσσουμε τα ΚΑΠΗ, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενισχύουμε τα κέντρα και τις μονάδες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Οι προνοιακές δομές και οι δομές υγείας, το ζήτημα του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και της υπεράσπισης βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι ζητήματα σοβαρά στα οποία ο Δήμος πρέπει να έχει ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Εντάσσουμε την ενιαία λειτουργία των Κοινωνικών Υπηρεσιών στη βάση ενός ενιαίου κεντρικού  σχεδιασμού και πολιτικής κατεύθυνσης. Αυτό θα συμβάλλει στην καλύτερη   οργάνωση, συντονισμό και αποτελεσματικότητα των  Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Στην Κοινωνική Πολιτική υπάγεται και το τεράστιο ζήτημα των εργατικών δικαιωμάτων, των απολύσεων, της ανεργίας, του κλεισίματος των επιχειρήσεων.
Για αυτό θα είμαστε σε άμεση επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να εκμεταλλευθούμε και το παραμικρό ευρώ από προγράμματα που φέρνουν πόρους στην Πάτρα και δημιουργούν πολύτιμες θέσεις εργασίας. Το κάναμε άλλωστε και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αυτό επισκεπτόμενοι όλα τα καίρια Υπουργεία και συζητώντας με τους αρμόδιους Υπουργούς ζητήματα σχετικά με την Πάτρα.
Περιλαμβάνει όμως και μια σειρά παρεμβάσεων σε επιμέρους τομείς όπως για παράδειγμα η διευκόλυνση του θηλασμού σε δημόσιους, και δημοτικούς χώρους με τη δημιουργία ειδικών χώρων στα δημοτικά κτίρια που θα πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής, ησυχίας και ασφάλειας για να θηλάζουν οι μητέρες τα παιδιά τους.
Στηρίζουμε τη συμμετοχικότητα και ενθαρρύνουμε τις δράσεις σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και γειτονιάς. Όχι μόνο επειδή προβλέπεται από τον Κλεισθένη αλλά διότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να συμμετέχουν στα ζητήματα που τις αφορούν. Αποκαθιστούμε τη δημοκρατία, διευρύνουμε την κοινωνική βάση των αποφάσεων, δίνουμε λόγο και φωνή στους δημότες.
Ο  Δήμος οφείλει να είναι στο πλευρό των κατοίκων και να μην είναι ο φτωχός συγγενής  της κυβέρνησης που απλά διεκπεραιώνει τις κεντρικές πολιτικές επιλογές.
Θεωρούμε  ιδιαίτερα σημαντικό ο Δήμος να πρωτοστατήσει στην εξασφάλιση πρόσβασης σε ρεύμα και νερό σε κάθε πολίτη ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων, ελαφρύνοντας, παράλληλα, τον μέσο καταναλωτή.
Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε  μαζί  με τον πολίτη για μια αξιοπρεπή  ζωή, για να αποκτήσουμε την αισιοδοξία που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια».
Επίσης στα θέματα μόρφωσης πρότεινε τους στόχους της παράταξής του:
«Τέλος, η Παιδεία αποτελεί για εμάς θέμα άμεσης προτεραιότητας. Αγωνιζόμαστε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και όλο τον λαό της Πάτρας για αύξηση των δαπανών (κρατική χρηματοδότηση) για την Παιδεία.
Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στη σχολική ασφάλεια και υγιεινή.
Στηρίζουμε την ενίσχυση και την ανάπτυξη του εθελοντικού κοινωνικού φροντιστηρίου για τα παιδιά των αδύναμων οικονομικά οικογενειών.
Φροντίζουμε για την επάρκεια καθαριστριών και σχολικών φυλάκων».

Αγαπητοί συνδημότες,
Αυτοί είναι μερικοί από τους άξονες του προγράμματος της  ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ που έχουν στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ!
Ζητάμε λοιπόν την υποστήριξη σας και την ενεργή συμμετοχή σας σε αυτόν τον αγώνα, για ένα Δήμο με προοδευτικό αποτύπωμα που θα έχει ως βασικές αρχές, την πρόοδο, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, το διάλογο και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Για να πάψει η Πάτρα να είναι καταδικασμένη σε ξεπερασμένες και αναχρονιστικές πολιτικές.
Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη νέα πρόκληση με τα εφόδια που αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε, κάνοντας πράξη όλα όσα η Πάτρα οραματιζόταν επί χρόνια για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, για να αποκτήσει προοπτική και να βρουν διέξοδο οι νέοι της άνθρωποι.
Είμαστε εδώ και θα νικήσουμε !
Γιατί έχουμε λόγο και σχέδιο. Γιατί είμαστε όλοι μαζί!
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την αποδοχή, τη συμπαράσταση, τους αγώνες που έχουμε δώσει και θα δώσουμε.
ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: