ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Μικρό χωριό το εργατικό κίνημα, μεγάλοι οι καυγάδες του!



Σε περιπέτειες το ΕΚΠ - Ανατροπή δεδομένων - Σε έφεση η Διοίκηση...- ΓΣΕΕ: Δικαστική ακύρωση των αρχαιρεσιών του

Μικρό χωριό το εργατικό κίνημα, μεγάλοι οι καυγάδες του! Με ένα ποσοστό συνδικαλισμένων πιο κάτω και από το διψήφιο 10%, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι τυχάρπαστες τακτικές για την απόκτηση ενός κομματιού εξουσίας, ούτε καν ενδιαφέρουν τους εργαζομένους που βλέπουν την αντιπαράθεση των παρατάξεων. Πάνε για συνέλευση οι συνταξιούχοι και αντί αυτής ακούνε τον αδαή καθοδηγητή να του καθοδηγεί στα χνάρια του Κουτσούμπα! Αυτή είναι η κατάντια του εργατικού κινήματος.  Υπάρχει πιο κάτω; Βεβαίως και υπάρχει.


Τα υπολείμματα των καρεκλοκένταυρων της ΠΑΣΚΕ  να αντιπαρατίθενται μέχρι τελικής πτώσης και ξεκαντινιάσματος σαν τις κυράδες του πάλι ποτέ στη βρύση, με τους συνδικαλιστές του δογματικού χώρου, που ζητούν να μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε ιμάντα μεταφοράς της γραμμής του κόμματος προς τους εργαζομένους.

Οι τραμπουκισμοί και η χρήση της κομματικής Νεολαίας ως ασπίδα ΚΝΑΤ απέναντι στη γραφειοκρατία, την νομεκλατούρα του συνδικαλιστικού κινήματος, οδηγεί στην παράλυση του συνδικαλιστικού κινήματος και στην απόκτηση δικαιωμάτων απ' αυτού της Δικαστική Εξουσίας.

Παράδειγμα τρανό: Η ΓΣΕΕ καταργημένη από τις δυνάμεις του εκτραχηλισμού, που επενέβησαν σε Καλαμάτα και Ρόδο, ώθησαν στην ακύρωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και φυσικά της φυσικής ηγεσίας του. Στην αναμονή πράξης διορισμού, βρήκε την ευκαιρία   η συντηρητική πλευρά της ΝΔ, διά του Μητσοτάκη και εξαπέλυσε το δηλητήριό της. Οι επτά ημέρες εργασίας μπορεί να εφαρμοσθούν εάν το συμφωνήσουν εργαζόμενοι με την εργοδοσία!

Ανατροπή κατακτήσεως ενός αιώνος και ούτε μύγα δεν κινήθηκε. Είχαν σοβαρότερα πράματα να κάνουν. Είχαν να μαλλιοτραβηχτούν στη βρύση με τη στάμνα παραμάσχαλα! Τέτοια κατάντια.  
   
Και συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΓΣΕΕ(ΠΑΣΚΕ) και το ΠΑΜΕ(ΚΚΕ), μετά τη νέα εξέλιξη με τη δικαστική ακύρωση των αρχαιρεσιών του Εργατικού Κέντρου Πάτρας σήμερα.
Και η ΓΣΕΕ προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης που σχολιάζει το θέμα. Απάντηση με ανακοίνωσή του έδωσε και το ΕΚΠ.
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
Η συνομοσπονδία αναφέρει ότι:
«Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή πλειάδας σωματείων – μελών της δευτεροβάθμιας οργάνωσης, ακυρώνοντας τις εκλογές για την ανάδειξη Διοίκησης του Ιουνίου 2018.
Η απόφαση, πέρα από τις εκλογές, ακυρώνει και τις αποφάσεις του επονομαζόμενου "Εργατικού Συνεδρίου" που παράνομα είχαν στήσει οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. Πρόκειται για την απόλυτη καταδίκη των ακραίων, νόθων και βίαιων καταστάσεων που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία δύο χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας που έχουν ως στόχο να υπονομεύσουν δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικά δικαιώματα.
Από την πρώτη στιγμή ως Συνομοσπονδία είχαμε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση στους κόλπους του οργανωμένου, προοδευτικού και δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ είχαμε διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Συνομοσπονδία δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα που παράγονται ή θα παραχθούν μέσα από τέτοιες διαδικασίες και δεν θα τις νομιμοποιήσει εφόσον συνεχιστούν.
Όσοι λοιπόν απεργάζονται και υλοποιούν σενάρια διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, εξυπηρετώντας κυβερνητικούς και εργοδοτικούς σχεδιασμούς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία είναι θεσμοί ακλόνητοι και λειτουργούν.
Διανύσαμε πολύ δρόμο, για την ακρίβεια 100 χρόνια, μέσα σε δύσκολες και αντίξοες για το συνδικαλιστικό κίνημα οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και δημοκρατικά προσανατολισμένοι. Καμία ακραία συμπεριφορά, καμία αντιδημοκρατική διαδικασία δεν θα ακυρώσει την επίπονη και διαρκή προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης και συμπόρευσης των δυνάμεων της εργασίας».
Η «ΕΝΩΣΗ» του Δημ. Καραγεωργόπουλου
Σε αναλόγου περιεχομένου ανακοίνωση ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η παράνομη – και με τη βούλα της δικαιοσύνης – διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας οφείλει να παραιτηθεί άμεσα και να προχωρήσουμε σε διορισμό Προσωρινής Διοίκησης που θα οδηγήσει το ΕΚΠ σε νόμιμες εκλογές. Πλέον δεν έχουν καμία νομική και ηθική νομιμοποίηση να συνεχίζουν να είναι γαντζωμένοι στις «καρέκλες». Το Εργατικό Κέντρο δεν είναι λάφυρο καμιάς παράταξης».
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει
Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε ένα χρόνο τώρα. Θα συνεχίσει να παλεύει για τις ανάγκες των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους. Έχουμε δίπλα μας δεκάδες σωματεία και εργαζόμενους που μας στηρίζουν, που επιβραβεύουν σήμερα την προσπάθεια που κάνουμε.
Τέλος, η Διοίκηση του ΕΚΠ θα καταθέσει έφεση κατά της παραπάνω απόφασης και ταυτόχρονα με αγώνες και μαζικές διαδικασίες θα υπερασπιστεί τις συλλογικές τις αποφάσεις».
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: