ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Επάνοδο ΕΚΑΣ και 14ης σύνταξης τα Χριστούγεννα


Η 13η σύνταξη καταβλήθηκε και θα καταβάλλεται σε μόνιμη βάση. Μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο αναμένεται να καθιερωθεί επίσης σε μόνιμη βάση νέα αντίστοιχη παροχή που θα καταβάλλεται τα Χριστούγεννα, ενώ ταυτόχρονα στις αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων που σήμερα λαμβάνουν την εθνική σύνταξη ή τη σύνταξη ανασφάλιστου αναμένεται να επανέλθει νέο ΕΚΑΣ!


Στα νέα μέτρα ενίσχυσης των συνταξιούχων, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις για την απόδοση της ελληνικής οικονομίας, «προς το τέλος του χρόνου», αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στον ρ/σ news247.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το -νέο στοχευμένο- ΕΚΑΣ θα έρθει ενισχυτικά στις αποδοχές όσων λαμβάνουν συντάξιμες αποδοχές στο όρια της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ, αλλά και σε όσους λαμβάνουν σύνταξη ανασφάλιστου (δηλ. έχουν λιγότερα από 20 χρόνια ασφάλισης) που φτάνει τα 360 ευρώ μηνιαίως.

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα και 120 δόσεις

Στο μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή δύο πολύ σημαντικών μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας τονίζει με δήλωσή της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αναφερόμενη στην μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση και στην ενέργεια καθώς και στο άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη προς την εφορία.

Η Κ. Παπανάτσιου μιλώντας στο ΑΜΠΕ, σημειώνει ότι η μείωση του ΦΠΑ θα έχει άμεση θετική επίδραση στο σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το σύνολο της υγιούς επιχειρηματικότητας θα συμβάλει τα μέγιστα για να γίνει πράξη η μείωση των τιμών στο ράφι και την εστίαση. 

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την ένταξη σε ρύθμιση γίνεται ηλεκτρονικά για την διευκόλυνση των πολιτών. Η υφυπουργός Οικονομικών, αναφερόμενη στα θετικά μέτρα που νομοθετήθηκαν στην προηγούμενη εβδομάδα τονίζει ότι είναι μόνιμου χαρακτήρα και ότι «ήρθαν για να μείνουν» . 

«Το σχέδιο μας για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και την άρση αδικιών του παρελθόντος, έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται» τονίζει η Κ. Παπανάτσιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: