ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Καμία μεταβίβαση ακινήτου ως ώρας στο Υπερταμείο

Καμία μεταβίβαση ακινήτου του Δημοσίου δεν έχει γίνει έως σήμερα στο υπερταμείο, ενώ το άρθρο 196 του ν. 4389/2016 και η απόφαση του υπουργού Οικονομικών προβλέπουν ρητά την εξαίρεση αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, μουσείων κ.λπ.


Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τη «χθεσινή δήθεν αποκάλυψη εθνικού σκανδάλου από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Μανιάτη, η οποία σχετίζεται με τα μνημεία και την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο), την οποία ακολούθησε σειρά δημοσιευμάτων της ίδιας λογικής».

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, μία απλή ανάγνωση του εγγράφου της παρέμβασης που άσκησε η ΕΕΣΥΠ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, επιβεβαιώνει και για κάποιον που δεν γνωρίζει νομικά, ότι δεν εκφράζει κάποια άποψη, μόνο τάσσεται υπέρ των θέσεων του Δημοσίου.

Εξάλλου, ουδεμία κυριότητα έχει ή πρόκειται να αποκτήσει είτε η ΕΤΑΔ είτε η ΕΕΣΥΠ επί των ακινήτων του Δημοσίου που εμπίπτουν σε εξαιρέσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία (σ.σ. έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικοί ή κοινόχρηστοι χώροι και μνημεία).

Αυτό επισημαίνεται από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο), σε συνέχεια πρόσφατων αναφορών που έγιναν στον Τύπο με «αναληθείς και συγκεκριμένες στοχεύσεις μέσω παρερμηνειών, σχετικά με την παρέμβαση της ΕΕΣΥΠ στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνολικά για τις 14 αιτήσεις ακύρωσης που ασκήθηκαν σχετικά με το ζήτημα της μεταβίβασης 10.119 ακινήτων προς την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: