ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Αλέξης: Προχωρούμε με τη δύναμη των επιχειρημάτων

«Από τη μια μεριά είναι ο προοδευτικός χώρος και ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη το κόμμα του κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και του κ. Σαμαρά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας και για το τεράστιο κενό που αφήνει στο κέντρο, αυτή η μετατόπιση της Ν.Δ. προς την ακροδεξιά.

 

Με την πρόοδο
ή την συντήρηση;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


151 βουλευτές παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, συν ένας που δεν ελήφθη υπόψη στην καταμέτρηση των ψήφων, μετά από το αίτημα του Πρωθυπουργού για επαναβεβαίωση της βούλησης της πλειοψηφίας, ώστε να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

Νωρίτερα στον λόγο του τόνισε συνέστησε στον Κ. Μητσοτάκη φρόνηση να διαβάσει ιστορία υπενθυμίζοντας του την περίπτωση Κατσίκη, καθώς, όπως του είπε: 

«Οι βουλευτές δεν είναι στρατιωτάκια, ήρθατε να μας κάνετε μαθήματα πολιτικής ηθικής. Πολύ πάει... Απωθείτε την ιστορία του κόμματός μας ή δεν την γνωρίζετε; Ο πατέρας σας, κυβέρνησε με τον κ. Κατσίκη, βουλευτή από άλλο κόμμα, για τρία χρόνια. Να γνωρίζετε την ιστορία σας κ. Μητσοτάκη» κατέληξε.

Ξεκινώντας το λόγου και απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε τα παρακάτω:

«Σας καλώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που δίνει μάχες για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα των πολλών, όχι των λίγων. Όχι του διχασμού και των πορφυρογέννητων. Θέλουμε την Ελλάδα της προόδου απέναντι σε αυτή της συντήρησης» με αυτά τα λόγια ζήτησε ο Πρωθυπουργός την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών κλείνοντας την διήμερη συζήτηση.

Προσδιόρισε έτσι ο κ. Τσίπρας, το διακύβευμα του επόμενου διαστήματος «με την Ελλάδα της προόδου ή αυτή της συντήρησης» και το μεγάλο δίλημμα που τίθεται για την συνέχιση της κυβερνητικής σταθερότητας μπροστά στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.

"Από τη μια μεριά είναι ο προοδευτικός χώρος και ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη το κόμμα του κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και του κ. Σαμαρά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας και για το τεράστιο κενό που αφήνει στο κέντρο, αυτή η μετατόπιση της Ν.Δ. προς την ακροδεξιά.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε ότι επιδόθηκε επίσημα από την γειτονική χώρα και διευκρίνιζεται ότι «ο όρος nationality δεν προδικάζει το θέμα της εθνότητας της Β. Μακεδονίας και το δεύτερο διευκρινίζουν είναι ότι η γλώσσα των γειτόνων ανήκει των Νότιων σλαβικών γλωσσών όπως ενημερώθηκε η Βουλή από την γειτονική χώρα». (ο κ. Τσίπρας κατέθεσε τα αντίστοιχα έγγραφα στο ελληνικό κοινοβούλιο).

Άρα, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «καμία σχέση δεν έχει με την δική μας ιστορία, την δική μας κουλτούρα, την δική μας παράδοση» και απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη του συνέστησε να ψάξει για άλλα συνθήματα για να διαφωνήσει,  ή να προσχωρήσει στην άποψη του κ. Καμμένου.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τέλος, την αντιπολίτευση ότι θα η Συμφωνία θα συζητηθεί εκτενώς και θα υπάρχει η δυνατότητα να το σκεφτεί ενώ αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη σχολίασε αρνητικά τους υψηλούς τόνους και το θεατρικό στυλ που υιοθετεί.

«Ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε ένα στυλ θεατρικό, υψηλών τόνων, αναρωτιέμαι αν κάποιοι επικοινωνιολόγοι του έχουν πει φωνάζοντας ή βρίζοντας χωρίς επιχειρήματα είναι μια εικόνα που μπορεί να πείσει τους βουλευτές και τους πολίτες», είπε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη ετοιμόρροπη όπως την παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκη, αναρωτιέμαι: Γιατί τέτοια νευρικότητα κ. Μητσοτάκη; Μήπως ξέρετε τίποτα αληθινές δημοσκοπήσεις να μας τις πείτε να χαρούμε που διαβάζουμε τις ψεύτικες τόσον καιρό;.», είπε.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ν.Δ. πάσχει από πολιτικό αφήγημα διότι αδυνατεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές που επιφυλάσσει η πραγματικότητα. 

"Αδυνατείτε να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα και όταν η πραγματικότητα αλλάζει τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα" ανέφερε χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό συχνά καταφεύγει να μιλά ο κ. Μητσοτάκης με λιβελογραφήματα.

Επικίνδυνος και διχαστικός ο δρόμος που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης

Την κάλυψη των στοχοποιήσεων και των πρακτικών του εκφοβισμού βουλευτών από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός καταγγέλλοντας ότι "ούτε μια κουβέντα δεν βρήκε ο κ. Μητσοτάκης να καταδικάσει τον κ. Αβραμάκο που προχθές έστελνε μηνύματα με τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών που προτίθεται να στηρίξουν την κυβέρνηση".

 "Ο ελληνικός λαός έχει γνώση" υποστήριξε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι "ο καλύτερος χορηγός του είναι ο κ. Μητσοτάκης όσο υπερασπίζεται την διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά".

Τέλος μέμφηκε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ανοίκιες επιθέσεις λέγοντας: 

"Σε πρωτόγνωρα βάθη τα επίπεδα του πολιτικού διαλόγου με απειλές, χαρακτηρισμούς, με ύβρεις και συνθήματα ακόμα και για ανθρώπους που τιμούν το δημόσιο βίο με την παρουσία τους όπως ο ναύαρχος Αποστολάκης. Αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτό είναι το επίπεδο του Κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι διαβάζει την επιφυλλίδα του γνωστού επιχειρηματία που καθημερινά υβρίζει την κυβέρνηση, αντί να κάνει κριτική στην κυβέρνηση".

Μιλώντας για την δύσκολη θέση που βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είχε το σθένος να καταθέσει πρόταση μομφής αλλά και απαντώντας στην κριτική περί "κυβέρνησης κουρελού" υπενθύμισε ότι δεν έλεγε τα ίδια η αντιπολίτευση τον Αύγουστο του 2015 αντίθετα τον παρακινούσαν να συνεχίσει. 

Κατ. Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: